İzmir merkez FETÖ operasyonu çok sayıda gözaltı var

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2021 - 18:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1931+ kez okundu.
 

İzmir merkez FETÖ operasyonu çok sayıda gözaltı var

İzmir merkez olmak üzere 62 ilde, Fetullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına yönelik gerçekleşen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 198’e yükseldi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren mahrem imamların, örgütsel faaliyetler ile alakalı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki örgüt mensupları ile ankesörlü sabit hatlardan veya büfelerde kurulu bulunan kontörlü telefon hatlarından iletişime geçtiğini tespit etmiş ve İzmir merkez olmak üzere 62 ilde operasyon talimatını vermişti. 218’i muvazzaf 238 şüpheli hakkında gözaltı kararın verildiği soruşturma kapsamında, şuana kadar 198 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerden 7’si hakkında daha önce aynı konuda soruşturması olduğu, şüpheli olarak aranan bir kişinin de öldüğü öğrenildi. Farklı rütbelerde (albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve teğmen) gözaltı kararı verilen şüphelilerin, FETÖ’nün mahrem imamlarıyla aralarında önceden belirledikleri şifreli konuşmalar yaparak örgütsel faaliyetlerin yerini ve zamanını bildirdikleri, bu amaç doğrultusunda kısa görüşmeler yaptıkları da belirlenmişti. Yine gözaltına alınan 11 teğmenin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mesleğe başladığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerin operasyonu devam ediyor.
İzmir merkez olmak üzere 62 ilde, Fetullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına yönelik gerçekleşen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 198’e yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren mahrem imamların, örgütsel faaliyetler ile alakalı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki örgüt mensupları ile ankesörlü sabit hatlardan veya büfelerde kurulu bulunan kontörlü telefon hatlarından iletişime geçtiğini tespit etmiş ve İzmir merkez olmak üzere 62 ilde operasyon talimatını vermişti.

218’i muvazzaf 238 şüpheli hakkında gözaltı kararın verildiği soruşturma kapsamında, şuana kadar 198 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerden 7’si hakkında daha önce aynı konuda soruşturması olduğu, şüpheli olarak aranan bir kişinin de öldüğü öğrenildi.

Farklı rütbelerde (albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve teğmen) gözaltı kararı verilen şüphelilerin, FETÖ’nün mahrem imamlarıyla aralarında önceden belirledikleri şifreli konuşmalar yaparak örgütsel faaliyetlerin yerini ve zamanını bildirdikleri, bu amaç doğrultusunda kısa görüşmeler yaptıkları da belirlenmişti.

Yine gözaltına alınan 11 teğmenin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mesleğe başladığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerin operasyonu devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.