İzmir polisinden sahte ilaç operasyonu!

ASAYİŞ/OLAY 19.06.2023 - 12:35, Güncelleme: 19.06.2023 - 12:35 3986+ kez okundu.
 

İzmir polisinden sahte ilaç operasyonu!

İzmir Kaçakçılık Şube ekipleri, yaptıkları operasyonla çok sayıda sahte vücut geliştirme ilacı yakaladı.
Habergündemim - Operasyon sonrası yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Kaçakçılık Şube ekiplerince gümrük kaçağı/sahte vücut geliştirme, kilo alma ve kilo verme ilaçlarının ham maddesini, Çin'den kedi, köpek ve bebek maması ambalajlarında getirterek, dünyaca bilinen markaların şişe, kutu ve ambalajlarını yaptırtarak kendi imkanları ile kurdukları merdiven altı diye tabir edilen tamamen sağlıksız koşullarda üreten, ilimizde ve bir çok ilde bulunan spor salonlarına, müsabakalara hazırlanan vücut geliştirme sporcularına ve amatör fitness yapan gençlere kargo yolu ile ticaretini yapan 2 şüpheli uzun süreli teknik ve fiziki takipleri sonucunda yakalanmış; Konak, Bornova, Kemalpaşa, Gaziemir ve Selçuk ilçelerinde bulunan 4 ikamet, 2 depo, 2 araç, 2 işyeri ve havalimanında yapılan aramalarda; ➡️ 197.000 adet sahte vücut geliştirme hapı, ➡️ 7 kilo 438 gr toz hammadde (steroid), ➡️ 8815 adet paketleme malzemesi (şişe, kutu, kapak), ➡️ 1834 adet farklı boyutlarda şişeli ilaç, ➡️ 25 adet elektronik emtia ürünü, ➡️ 24,5 litre sıvı hammadde, ➡️ 6 adet imalat  malzemesi (kompresör, terazi, karıştırıcı, beher, şırınga vb.), ➡️ 1 adet su altı drone, ➡️ 1 adet kolon ve kiriş direnci ölçüm cihazı ele geçirilmiştir. Adli makamlara sevk edilen G.İ ve A.T. isimli şüpheliler adli kontrol (ev hapsi, yurt dışı yasağı) şartıyla serbest bırakılmıştır. İzmir polisi olarak, ilimizde insan sağlığına ciddi zararları olan, sağlıksız ortamlarda üretilerek, depolanan ve satışa sunulan yasa dışı vücut geliştirme ilacı satış ve ticareti ile mücadelemiz vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”  
İzmir Kaçakçılık Şube ekipleri, yaptıkları operasyonla çok sayıda sahte vücut geliştirme ilacı yakaladı.

Habergündemim -

Operasyon sonrası yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Kaçakçılık Şube ekiplerince gümrük kaçağı/ sahte vücut geliştirme, kilo alma ve kilo verme ilaçlarının ham maddesini, Çin'den kedi, köpek ve bebek maması ambalajlarında getirterek, dünyaca bilinen markaların şişe, kutu ve ambalajlarını yaptırtarak kendi imkanları ile kurdukları merdiven altı diye tabir edilen tamamen sağlıksız koşullarda üreten, ilimizde ve bir çok ilde bulunan spor salonlarına, müsabakalara hazırlanan vücut geliştirme sporcularına ve amatör fitness yapan gençlere kargo yolu ile ticaretini yapan 2 şüpheli uzun süreli teknik ve fiziki takipleri sonucunda yakalanmış; Konak, Bornova, Kemalpaşa, Gaziemir ve Selçuk ilçelerinde bulunan 4 ikamet, 2 depo, 2 araç, 2 işyeri ve havalimanında yapılan aramalarda;

➡️ 197.000 adet sahte vücut geliştirme hapı,

➡️ 7 kilo 438 gr toz hammadde (steroid),

➡️ 8815 adet paketleme malzemesi (şişe, kutu, kapak),

➡️ 1834 adet farklı boyutlarda şişeli ilaç,

➡️ 25 adet elektronik emtia ürünü,

➡️ 24,5 litre sıvı hammadde,

➡️ 6 adet imalat  malzemesi (kompresör, terazi, karıştırıcı, beher, şırınga vb.),

➡️ 1 adet su altı drone,

➡️ 1 adet kolon ve kiriş direnci ölçüm cihazı ele geçirilmiştir.

Adli makamlara sevk edilen G.İ ve A.T. isimli şüpheliler adli kontrol (ev hapsi, yurt dışı yasağı) şartıyla serbest bırakılmıştır.

İzmir polisi olarak, ilimizde insan sağlığına ciddi zararları olan, sağlıksız ortamlarda üretilerek, depolanan ve satışa sunulan yasa dışı vücut geliştirme ilacı satış ve ticareti ile mücadelemiz vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.