“Kampüs Pusulası”nda Tıp Fakültesi konuşuldu

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.11.2019 - 10:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1317+ kez okundu.
 

“Kampüs Pusulası”nda Tıp Fakültesi konuşuldu

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri, tercih edecekleri bölüm konusunda bilgilendirmek amacıyla, seçmek istedikleri yükseköğretim kurumunun yöneticisi ile bir araya getiren “Kampüs Pusulası”, ilk programını gerçekleştirdi.
Ege Üniversitesi Televizyonu’nda yayınlanan, yapımcılığını Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın, sunuculuğunu Cihan Akbudak’ın yaptığı “Kampüs Pusulası” programının ilk konukları, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Bornova Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Yağız Saltuk oldu. Programda Ege Üniversitesi Tıp fakültesinin eğitim kadrosu, teknik altyapısı yanında, uygulamalı ve pratik eğitimleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürgün, Yağız Saltuk’un merak ettiği soruları cevapladı. 1955 yılında kurulan Ege Üniversitesinin ilk fakültesi olan Tıp Fakültesinin 64 yıllık bir geçmişe sahip köklü bir fakülte olduğunu belirten Prof. Dr. Gürgün, “Fakültemizde şu an 450 öğretim üyemiz görev yapıyor. Mesleğinde, sağlık hizmetinde ve eğitimde profesyonel öğretim üyelerinden oluşan bir eğitim kadromuz var. Bu kadronun oluşmasında kurum kültürünün büyük etkisi var. Bunun yanı sıra, öğretim üyesi hocalarımızın yaptığı çalışmalar, aldıkları ödüller ve fakültemizi daha ileriye taşıdıkları başarıları, bunların birer göstergesi niteliğindedir. Örneğin, 2019 yılı US News & World Report’un hazırladığı ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasına Türkiye’den dört tıp fakültesi girebildi, bunlardan birisi Ege Üniversitesi tıp fakültesi oldu” dedi. Prof. Dr. Gürgün, tıp biliminde uygulamalı ve pratik eğitimin önemine vurgu yaparak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin sadece teorik derslerle ve ders notları ile tıbbın öğrenilmesinin mümkün olmadığını, birinci sınıftan altıncı sınıfa kadar kadavra, mikroskobi, laboratuar, yaşam destek uygulama eğitimlerinin yanı sıra dördüncü sınıftan itibaren klinik uygulamalı eğitimlerin verildiğini ifade etti.
Üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri, tercih edecekleri bölüm konusunda bilgilendirmek amacıyla, seçmek istedikleri yükseköğretim kurumunun yöneticisi ile bir araya getiren “Kampüs Pusulası”, ilk programını gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Televizyonu’nda yayınlanan, yapımcılığını Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın, sunuculuğunu Cihan Akbudak’ın yaptığı “Kampüs Pusulası” programının ilk konukları, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Bornova Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Yağız Saltuk oldu. Programda Ege Üniversitesi Tıp fakültesinin eğitim kadrosu, teknik altyapısı yanında, uygulamalı ve pratik eğitimleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürgün, Yağız Saltuk’un merak ettiği soruları cevapladı.

1955 yılında kurulan Ege Üniversitesinin ilk fakültesi olan Tıp Fakültesinin 64 yıllık bir geçmişe sahip köklü bir fakülte olduğunu belirten Prof. Dr. Gürgün, “Fakültemizde şu an 450 öğretim üyemiz görev yapıyor. Mesleğinde, sağlık hizmetinde ve eğitimde profesyonel öğretim üyelerinden oluşan bir eğitim kadromuz var. Bu kadronun oluşmasında kurum kültürünün büyük etkisi var. Bunun yanı sıra, öğretim üyesi hocalarımızın yaptığı çalışmalar, aldıkları ödüller ve fakültemizi daha ileriye taşıdıkları başarıları, bunların birer göstergesi niteliğindedir. Örneğin, 2019 yılı US News & World Report’un hazırladığı ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasına Türkiye’den dört tıp fakültesi girebildi, bunlardan birisi Ege Üniversitesi tıp fakültesi oldu” dedi.

Prof. Dr. Gürgün, tıp biliminde uygulamalı ve pratik eğitimin önemine vurgu yaparak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin sadece teorik derslerle ve ders notları ile tıbbın öğrenilmesinin mümkün olmadığını, birinci sınıftan altıncı sınıfa kadar kadavra, mikroskobi, laboratuar, yaşam destek uygulama eğitimlerinin yanı sıra dördüncü sınıftan itibaren klinik uygulamalı eğitimlerin verildiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.