Kaz üreticiliği her geçen gün artıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2020 - 13:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2785+ kez okundu.
 

Kaz üreticiliği her geçen gün artıyor

KAZ ÜRETİCİLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Kütahya’nın Aslanapa, Altıntaş, Çavdarhisar ve Dumlupınar ilçelerinde kaz üreticilerinde kuluçka dönemi ve yeni yavruların heyecanı yaşanıyor. Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar ve Dumlupınar ilçelerinde birçok ailenin ana geçim kaynağı olan ve ilçe ekonomileri için çok önemli olan kaz üreticiliğinde kuluçka dönemi devam ediyor. Bölgede yaklaşık 140 köyde bu dönemde kuluçkaya yatırılan kazların, kuluçka dönemi sonrası dünyaya gelen yavrularla, yaklaşık 300 bin sayısına ulaşması bekleniyor. Yerli kaz ırklarının yetiştiriciliğinde, verimliliği artırmak için asla yabancı ırklarla çiftleştirme yapılmaması gerektiğini belirten üretici Ahmet Toprak, ’’Lezzeti kadar içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde faydalı bir besin kaynağı olan kaz eti, günlük protein ihtiyacının da yarısını karşılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren kaz etinde A, B, E vitaminleri yüksek oranda bulunurken B-12 eksikliğine de iyi geliyor. Kuluçkadan çıkan yavrular alıcılar tarafından direk alınırken çoğu aman üreticiler tarafından büyütülüp satılıyor. 15 yıldır bu işle uğraşıyorum. Aslanapa’da ve çevre ilçelerde yüzlerce aile kaz üreticiliği yapıyor. Her hanede en az 50 kaz vardır. Şuan kuluçka dönemi, inşallah sağlıklı ve bereketli bir dönem geçiririz’’ dedi.
KAZ ÜRETİCİLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kütahya’nın Aslanapa, Altıntaş, Çavdarhisar ve Dumlupınar ilçelerinde kaz üreticilerinde kuluçka dönemi ve yeni yavruların heyecanı yaşanıyor.

Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar ve Dumlupınar ilçelerinde birçok ailenin ana geçim kaynağı olan ve ilçe ekonomileri için çok önemli olan kaz üreticiliğinde kuluçka dönemi devam ediyor. Bölgede yaklaşık 140 köyde bu dönemde kuluçkaya yatırılan kazların, kuluçka dönemi sonrası dünyaya gelen yavrularla, yaklaşık 300 bin sayısına ulaşması bekleniyor.

Yerli kaz ırklarının yetiştiriciliğinde, verimliliği artırmak için asla yabancı ırklarla çiftleştirme yapılmaması gerektiğini belirten üretici Ahmet Toprak, ’’Lezzeti kadar içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde faydalı bir besin kaynağı olan kaz eti, günlük protein ihtiyacının da yarısını karşılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren kaz etinde A, B, E vitaminleri yüksek oranda bulunurken B-12 eksikliğine de iyi geliyor. Kuluçkadan çıkan yavrular alıcılar tarafından direk alınırken çoğu aman üreticiler tarafından büyütülüp satılıyor. 15 yıldır bu işle uğraşıyorum. Aslanapa’da ve çevre ilçelerde yüzlerce aile kaz üreticiliği yapıyor. Her hanede en az 50 kaz vardır. Şuan kuluçka dönemi, inşallah sağlıklı ve bereketli bir dönem geçiririz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.