Kovid-19 salgını kanatlı sektörü de yaraladı

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2021 - 14:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2723+ kez okundu.
 

Kovid-19 salgını kanatlı sektörü de yaraladı

Sektörün önemli markalarından Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, “Kovid-19 sonra insanların eve kapanması, restoran ve toplu tüketim yerlerin kapanması bizim satışımızı ciddi şekilde etkiledi.”
2020 yılında ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde görünen, daha sonrasında ise bütün dünyaya hızla yayılan Kovid-19 salgını, ülke ihracatının önemli kalemlerinden kanatlı sektörünü etkiledi. Kırmızı ve beyaz etin tüketim alanlarından yüzde 40’ını kapsayan restoran ve toplu tüketim alanlarının kapanmasıyla birlikte, firmalar hedeflerindeki satışları gerçekleştiremedi. 2020 yılın hakkında açıklamalarda bulunan tavukçuluk sektörünün önde gelen firmalarından Gedik Piliç’in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, sektörün 2020 yılında Kovid-19 sebebiyle küçüldüğünü söyledi. Osman Gedik, “2020 yılı bütün sektörler için gerçekten çok kötü geçti. Marttan sonra bir Kovid-19 bütün firmaları etkiledi. Kırmızı ve beyaz etin yüzde 40’ı ev dışı tüketimde tüketiliyor. Tabi böyle olunca bizi ciddi şekilde etkiledi. Sektör 2020 yılında Kovid-19 sebebiyle küçüldü. Biz hedeflerimize ulaşamadık, hedeflerin çok çok altında kapattık. Elimizde ciddi stoklarla kapattık. Sektördeki diğer arkadaşlarımız, firmalar, hepimizin ciddi bir stoğu oluştu. Çünkü salgında bu kadar geriye gideceğimizi tahmin etmiyorduk. 2020 yılı bizim için çok kötü oldu. Bu kadar uzun süreceği beklenmiyordu, kısa geçer diye düşünülüyordu, yaz döneminde biter diye düşünülüyordu. İkinci dalga, ekimden sonra bizi etkiledi.” Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Gedik Piliç olarak yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Osman Gedik, Sözlerine şöyle devam etti; 2021 yılında aşılama ve alınan tedbirlerle Kovid-19 salgını sona ermesi durumunda sadece tavukçuluk sektörü değil, bütün sektörlerde ekonominin canlanacağı tahmininde bulundu.
Sektörün önemli markalarından Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, “Kovid-19 sonra insanların eve kapanması, restoran ve toplu tüketim yerlerin kapanması bizim satışımızı ciddi şekilde etkiledi.”

2020 yılında ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde görünen, daha sonrasında ise bütün dünyaya hızla yayılan Kovid-19 salgını, ülke ihracatının önemli kalemlerinden kanatlı sektörünü etkiledi. Kırmızı ve beyaz etin tüketim alanlarından yüzde 40’ını kapsayan restoran ve toplu tüketim alanlarının kapanmasıyla birlikte, firmalar hedeflerindeki satışları gerçekleştiremedi.

2020 yılın hakkında açıklamalarda bulunan tavukçuluk sektörünün önde gelen firmalarından Gedik Piliç’in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, sektörün 2020 yılında Kovid-19 sebebiyle küçüldüğünü söyledi. Osman Gedik, “2020 yılı bütün sektörler için gerçekten çok kötü geçti. Marttan sonra bir Kovid-19 bütün firmaları etkiledi.

Kırmızı ve beyaz etin yüzde 40’ı ev dışı tüketimde tüketiliyor. Tabi böyle olunca bizi ciddi şekilde etkiledi. Sektör 2020 yılında Kovid-19 sebebiyle küçüldü. Biz hedeflerimize ulaşamadık, hedeflerin çok çok altında kapattık. Elimizde ciddi stoklarla kapattık. Sektördeki diğer arkadaşlarımız, firmalar, hepimizin ciddi bir stoğu oluştu. Çünkü salgında bu kadar geriye gideceğimizi tahmin etmiyorduk. 2020 yılı bizim için çok kötü oldu. Bu kadar uzun süreceği beklenmiyordu, kısa geçer diye düşünülüyordu, yaz döneminde biter diye düşünülüyordu. İkinci dalga, ekimden sonra bizi etkiledi.”

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Gedik Piliç olarak yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Osman Gedik, Sözlerine şöyle devam etti; 2021 yılında aşılama ve alınan tedbirlerle Kovid-19 salgını sona ermesi durumunda sadece tavukçuluk sektörü değil, bütün sektörlerde ekonominin canlanacağı tahmininde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.