Kulu’da baklagil ekimleri başladı

ÇEVRE/DOĞA/HAVA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2023 - 11:37, Güncelleme: 06.03.2023 - 11:13 2236+ kez okundu.
 

Kulu’da baklagil ekimleri başladı

Kulu’da baklagil ekimleri başladı
Konya’nın Kulu ilçesinde Mercimek, kimyon, aspir, fasulye, lavanta ve elma fideleri toprakla buluştu.İlçede baklagil ekimlerin başladığını belirten Kulu İlçe Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, “İlçe genelinde baklagillerden olan mercimek, kimyon, aspir, fasulye, lavanta ve elma fideleri toprakla buluştu. 2023 yılı olan bu yıl yağışların istenilen düzeyde olmadı. 2022 yılında ekilen buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububatların henüz yeryüzüne yeni çıkmaya başladı. İlçe genelinde 300 bin dekar arpa, 350 bin dekar buğday ekimi yapıldı. 99 bin dekarlık alana yeşil mercimek, 14 bin 890 dekarlık alana kimyon, 500 dekarlık alana fasulye, 500 dekarlık alana lavanta ve elma fidelerinin de 2 binlerden 3 bin adete ulaştı. 2023 yılının bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu, bol verimli mahsuller ile bol kazançlı olsun” şeklinde konuştu.
Kulu’da baklagil ekimleri başladı
Konya’nın Kulu ilçesinde Mercimek, kimyon, aspir, fasulye, lavanta ve elma fideleri toprakla buluştu.
İlçede baklagil ekimlerin başladığını belirten Kulu İlçe Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, “İlçe genelinde baklagillerden olan mercimek, kimyon, aspir, fasulye, lavanta ve elma fideleri toprakla buluştu. 2023 yılı olan bu yıl yağışların istenilen düzeyde olmadı. 2022 yılında ekilen buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububatların henüz yeryüzüne yeni çıkmaya başladı. İlçe genelinde 300 bin dekar arpa, 350 bin dekar buğday ekimi yapıldı. 99 bin dekarlık alana yeşil mercimek, 14 bin 890 dekarlık alana kimyon, 500 dekarlık alana fasulye, 500 dekarlık alana lavanta ve elma fidelerinin de 2 binlerden 3 bin adete ulaştı. 2023 yılının bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu, bol verimli mahsuller ile bol kazançlı olsun” şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.