KYK yurt başvuruları için son gün! KYK yurt başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2018 - 10:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2312+ kez okundu.
 

KYK yurt başvuruları için son gün! KYK yurt başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?

3 Eylül'de başlayan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları için süreç bugün 23.59'da son bulacak. Henüz e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlamayan üniversiteli adayları, nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. Öte yandan gerekli adımları izleyerek adımları tamamlayan adaylar da 'KYK yurt başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?
Yüz binlerce öğrenciye barınma imkanı sağlayan KYK'nın 2018 yılı yurt başvuruları bu gece yarısı son bulacak. Herhangi bir ücret ödemeden e-devlet üzerinden yapılan başvuruların, sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden vatandaşlar da konuya dair detayları öğrenmek istiyor. İşte, 2018 KYK yurt başvuru işlemi hakkında detaylar... Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara başvurular bu gece 23.59'da bitiyor. Başvuru yaparken öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesinde yarar var. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, yerleştikleri üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme talebinde bulunması gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayanların ise başvurularını doğrudan tamamlanacak. KYK yurt başvuru yaparken E-Devlet şifresi mutlaka gerekli, çünkü başvurular yalnızca bu sistem üzerinden alınıyor. E-Devlet şifresi almak ise oldukça basit; E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek düşük bir ücret karşılığında "e-Devlet" şifresi alması gerekiyor. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine "e-devlet" üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak. YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? KYK yurt başvurularının başlamasının ardından hızlı bir şekilde başvurularını tamamlayan çok sayıda genç, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Konu hakkında henüz net bir tarih açıklaması yok. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Bu hususta önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.
3 Eylül'de başlayan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları için süreç bugün 23.59'da son bulacak. Henüz e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlamayan üniversiteli adayları, nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. Öte yandan gerekli adımları izleyerek adımları tamamlayan adaylar da 'KYK yurt başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?

Yüz binlerce öğrenciye barınma imkanı sağlayan KYK'nın 2018 yılı yurt başvuruları bu gece yarısı son bulacak. Herhangi bir ücret ödemeden e-devlet üzerinden yapılan başvuruların, sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden vatandaşlar da konuya dair detayları öğrenmek istiyor. İşte, 2018 KYK yurt başvuru işlemi hakkında detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara başvurular bu gece 23.59'da bitiyor. Başvuru yaparken öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesinde yarar var. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, yerleştikleri üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme talebinde bulunması gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayanların ise başvurularını doğrudan tamamlanacak.

KYK yurt başvuru yaparken E-Devlet şifresi mutlaka gerekli, çünkü başvurular yalnızca bu sistem üzerinden alınıyor. E-Devlet şifresi almak ise oldukça basit; E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek düşük bir ücret karşılığında "e-Devlet" şifresi alması gerekiyor.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine "e-devlet" üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak.

YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvurularının başlamasının ardından hızlı bir şekilde başvurularını tamamlayan çok sayıda genç, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Konu hakkında henüz net bir tarih açıklaması yok. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Bu hususta önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.