MAVİŞEHİR MAHALLESİNE YAPILAN MASRAFIN SORUMLULARI KİM?.
MAVİŞEHİR MAHALLESİNE YAPILAN MASRAFIN SORUMLULARI KİM?.
“Karşıyaka'da aşırı yağmurun ve rüzgarın Mavişehir mahallesine verdiği zarar sonucunda daha önce planlanan projelerin hiç bir işe yaramadığının bir kez daha gördük.
Bunca masraf çöpe gitti ve vatandaş mağdur bırakıldı. Konuyla ilgi suçlulara dava açılmalıdır” diyen Volkan BERBER ekledi; “büyük yatırım ve projeler yapılmış gibi davranan ve halkın parasını boşa harcayanlara hukuksal anlamda işlem başlatılmalıdır”.
İŞTE ÇILGIN PROJE BUYDU.
Büyükşehir Belediyesi, 1997 yılında yapılan proje hatası nedeniyle sorun haline gelen alanda, bölgenin planlama yetkisine sahip olan TOKİ ile imzaladığı protokol çerçevesinde başladığı imalatları bitirmişti. 1221 metre kanal ile ilgili İZSU Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma, 1 milyon 680 bin TL’ye mal oldu. Proje kapsamında önce, Karşıyaka-Mavişehir’de “Mavişehir II. Etap Yağmursuyu Kanalı ve Terfi İstasyonu İnşaatı” Projesi doğrultusunda ilk önce kabaran deniz suyunun konut alanlarına girmesini engellemek amacıyla denizin önünde taş anroşman ile set oluşturuldu. 2040 Sokak üzerinde 1221 metre yağmur suyu kanalı döşendi. Ayrıca 188 metre uzunluğunda 600’lük beton boru ile yağmur suyu kanalı yapıldı ve mevcut yağmur suyu ızgaralarına entegre edildi. Bu terfi istasyonuna, İsviçre’de özel olarak üretilen ve saniyede 2 bin 700 litre suyu kademeli olarak pompalayacak kapasitede 4 pompa yerleştirildi. Pompalardan çıkan suyun denize iletilmesi için trapez kesit yapıldı. Terfi istasyonun yanına jeneratör binası kurularak, dış cephesinde bölgeyle uyumlu olması için dekoratif tuğla kullanıldı. Bu çalışmalar sonucunda, toplanan yağmur sularının bundan böyle yeni inşa edilen terfi merkezi ve pompa istasyonu aracılığıyla denize deşarj edileceği, Pamukkale Blokları’ndan Albatros Blokları’na kadar, iki tarafta toplanan yağmur sularının, 2040 Sokak’tan denize ulaşan hat üzerinden yeni yapılan bir ana kanalla terfi istasyonuna ulaştırılacağı bildirildi. Mavişehir’deki bu projeden sonra yağmur suları, eksi 3.10 metre kotunda toplanarak seddeden trapez kanala, oradan da denize deşarj olacaktı. Fakat proje işe yaramadı vatandaşa yönelik olarak ise sorumlusu Karşıyaka Belediyesiymiş gibi algı yaratılmaya çalışıldı.
CEMİL TUGAY ÇİZMELERİ GİYDİ.
Volkan Berber Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay'ın gece gündüz demeden çizmeleri giyip personel ile birlikte mücadele ettiğini ve Mavişehir Mahallesi'nin başından sabaha kadar ayrılmadığını belirterek, “fakat reçetenin daha 8 aylık bir başkana çıkartılmaya çalışılıyor olması üzücü bir durumdur sizce suçlu kim?” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.