Mayıs ayına dikkat kıyamet kopacak!

FİNANS/EKONOMİ 21.05.2022 - 14:32, Güncelleme: 21.05.2022 - 14:32 3440+ kez okundu.
 

Mayıs ayına dikkat kıyamet kopacak!

Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolar ve gram altın için önümüzdeki süreçte yaşanacaklar için tarih verdi.
Merkez Bankası'nın piyasayı sürekli fonlaması nedeniyle TL'nin zarar gördüğünü belirten Kaya, ''Merkez bankası arka kapıdan döviz satmaya devam ediyor. Türkiye'de korkunç duruma geldi. Bu durum Türk lirasını öldürüyor, çöp haline getiriyor. Dolar/TL'de yeni bir sınıra ulaştık. 16 seviyesi. Mayıs ayında kur 15-72, 16 seviyesine ulaşacak. 17 seviyesine de tırmana bilir. ABD'nin faizleri artıracak. Hazine'nin de borç sınırı aşacak. Şimdi dolarda 16 bariyerine geldik. Bu bariyerin aşılması sonrasında bizi 17,17 seviyesi bekliyor. Direnç bölgesi daha önce bu seviyede takılmıştı. Bundan dolayı 17, 17 seviyesinin üzerine çıkarsa o zaman kıyamet kopar. Artık kurun durdurulamaz olacaktır.'' ifadelerini kullandı.
Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolar ve gram altın için önümüzdeki süreçte yaşanacaklar için tarih verdi.

Merkez Bankası'nın piyasayı sürekli fonlaması nedeniyle TL'nin zarar gördüğünü belirten Kaya, ''Merkez bankası arka kapıdan döviz satmaya devam ediyor. Türkiye'de korkunç duruma geldi. Bu durum Türk lirasını öldürüyor, çöp haline getiriyor. Dolar/TL'de yeni bir sınıra ulaştık. 16 seviyesi. Mayıs ayında kur 15-72, 16 seviyesine ulaşacak. 17 seviyesine de tırmana bilir.

ABD'nin faizleri artıracak. Hazine'nin de borç sınırı aşacak. Şimdi dolarda 16 bariyerine geldik. Bu bariyerin aşılması sonrasında bizi 17,17 seviyesi bekliyor. Direnç bölgesi daha önce bu seviyede takılmıştı. Bundan dolayı 17, 17 seviyesinin üzerine çıkarsa o zaman kıyamet kopar. Artık kurun durdurulamaz olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.