Mersin'de Alevilere dönük çirkin provokasyonda 1 gözaltı!

GÜNDEM/GÜNCEL 18.11.2022 - 14:35, Güncelleme: 18.11.2022 - 14:35 3094+ kez okundu.
 

Mersin'de Alevilere dönük çirkin provokasyonda 1 gözaltı!

Dün akşam Mersin'in Mezitli ilçesinde Alevi vatandaşların kapıları işaretlenmişti. Polis tarafından yakalanan şahıs suçunu itiraf etti. Şahsın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Dün akşam Mersin'in Mezitli ilçesinde Alevi vatandaşların kapıları işaretlenmişti. Polis tarafından yakalanan şahıs suçunu itiraf etti. Şahsın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.   Alevi vatandaşların sık sık maruz kaldığı ayrımcılık ve nefret provokasyonuna bir yenisi daha eklendi. Bu kez Mersin'in Mezitli ilçesinde yaşayan Alevi vatandaşların kapılarına kırmızı sprey boyayla 'çarpı' işareti konuldu. Olay; akraba Alevi yurttaşların aynı aileye ait oturdukları apartmanda cereyan etti. Polis, olaydan sonra aynı sitede oturan M.K'yi ikametinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda, 2 gümüş gri renkli sprey boya ve dijital materyal ele geçirildi. Öte yandan, olaya ilişkin adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.   MERSİN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI Mersin Valiliği, konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 2 kişinin ikametlerinin kapısına sprey boyayla çarpı işareti çizilmesine ilişkin, aynı sitede oturan M.K'nin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:   "Savcılık talimatıyla gözlem altına alınan şüpheli, emniyetteki ifadesinde bahse konu işaretlemeleri kendisinin gerçekleştirdiğini, konunun herhangi bir ideolojik boyutu olmadığını, komşularıyla yaşadığı husumet nedeniyle böyle bir işaretleme yaptığını itiraf etmiştir. Alınan ifade ve emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda aynı sitede ikamet eden komşular arasında anlaşmazlıkların bulunduğu, bu durumun uzun süredir devam ettiği, site içerisindeki araç parkı konusunda çıkan anlaşmazlık neticesinde birbirlerinden daha önceki tarihlerde şikayetçi oldukları, konunun mahkemeye taşındığı tespit edilmiştir. Şüpheli şahsın, araç parkından dolayı birbirlerinden şikayetçi oldukları, komşusunun apartman dairesi kapı girişine 2 çarpı işaretini, konuya tanık olan bir başka komşusunun kapı girişine ise tek çarpı işaretini sprey boyayla çizdiği tespit edilmiştir."  
Dün akşam Mersin'in Mezitli ilçesinde Alevi vatandaşların kapıları işaretlenmişti. Polis tarafından yakalanan şahıs suçunu itiraf etti. Şahsın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Dün akşam Mersin'in Mezitli ilçesinde Alevi vatandaşların kapıları işaretlenmişti. Polis tarafından yakalanan şahıs suçunu itiraf etti. Şahsın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

 

Alevi vatandaşların sık sık maruz kaldığı ayrımcılık ve nefret provokasyonuna bir yenisi daha eklendi. Bu kez Mersin'in Mezitli ilçesinde yaşayan Alevi vatandaşların kapılarına kırmızı sprey boyayla 'çarpı' işareti konuldu. Olay; akraba Alevi yurttaşların aynı aileye ait oturdukları apartmanda cereyan etti.

Polis, olaydan sonra aynı sitede oturan M.K'yi ikametinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda, 2 gümüş gri renkli sprey boya ve dijital materyal ele geçirildi. Öte yandan, olaya ilişkin adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

 

MERSİN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Mersin Valiliği, konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 2 kişinin ikametlerinin kapısına sprey boyayla çarpı işareti çizilmesine ilişkin, aynı sitede oturan M.K'nin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Savcılık talimatıyla gözlem altına alınan şüpheli, emniyetteki ifadesinde bahse konu işaretlemeleri kendisinin gerçekleştirdiğini, konunun herhangi bir ideolojik boyutu olmadığını, komşularıyla yaşadığı husumet nedeniyle böyle bir işaretleme yaptığını itiraf etmiştir. Alınan ifade ve emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda aynı sitede ikamet eden komşular arasında anlaşmazlıkların bulunduğu, bu durumun uzun süredir devam ettiği, site içerisindeki araç parkı konusunda çıkan anlaşmazlık neticesinde birbirlerinden daha önceki tarihlerde şikayetçi oldukları, konunun mahkemeye taşındığı tespit edilmiştir. Şüpheli şahsın, araç parkından dolayı birbirlerinden şikayetçi oldukları, komşusunun apartman dairesi kapı girişine 2 çarpı işaretini, konuya tanık olan bir başka komşusunun kapı girişine ise tek çarpı işaretini sprey boyayla çizdiği tespit edilmiştir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.