Millet bir bütün olarak iradesine sahip çıkma refleksi göstermiştir

EGE HABERLERİ 15.07.2024 - 15:07, Güncelleme: 15.07.2024 - 15:07 4837+ kez okundu.
 

Millet bir bütün olarak iradesine sahip çıkma refleksi göstermiştir

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı'dan 15 Temmuz Mesajı Çankırı, milletin farklı siyasi duruşlara, ideolojik yatkınlıklara, yaşam tarzlarına ve etnik kökenlere rağmen, bir bütün olarak iradesine sahip çıkma refleksi gösterdiğini belirtti. "Milletin Bütünlüğü ve İradesi" 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde bir açıklama yapan Çankırı, "Türkiye tarihinin en karanlık gecesi olarak anılan 15 Temmuz hain darbe girişiminde, milletimiz demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. O gece 7’den 77’ye herkes şehit olup düşmek, şahit olup 'of' dememek üzere sokaklara çıktı. Ancak Türkiye’ye karşı simsarlık yapan kan emiciler, küresel güçlerle hareket ederek insafsızca emellerine ulaşacaklarını düşünme gafletinde bulunmuştur" dedi. "Birlik ve Beraberlik Zaferi" Çankırı, 15 Temmuz’un sadece bir savunma değil, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partiler ve toplumun kararlı tutumunun zaferi olduğunu vurguladı. "Dünyada benzerine rastlanamayacak bir yekvücutla 20 saatte, milletin büyük fedakârlıkları neticesinde söz konusu girişim, kontrol altına alınmıştır. 15 Temmuz, farklı siyasi duruşlara, ideolojik yatkınlıklara, yaşam tarzlarına ve etnik kökenlere rağmen, millet bir bütün olarak iradesine sahip çıkma refleksi göstermiştir. Türk milletinin toplumsal bağlarıyla birbirine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. "Farklılıklar İçinde Birlik" Çankırı, darbe girişiminin aktörlerinin tarihsel arka planı, hedefleri ve başarısızlığının, Türkiye'nin yüksek devlet anlayışı ve politik bilinçlenmesi ile her daim birilerinin canını sıkmaya devam edeceğini belirtti. "Biz tüm farklılıklarımızla birbirini eleştirebilen ama hiçbir zaman bunun bir karış toprağımızdan ve vatanımızdan daha değerli olduğunun gayretini üstlenmedik. Türkiye büyük ve emin adımlarla, gelecek vizyonuyla artık model ülkedir" dedi.  
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı'dan 15 Temmuz Mesajı

Çankırı, milletin farklı siyasi duruşlara, ideolojik yatkınlıklara, yaşam tarzlarına ve etnik kökenlere rağmen, bir bütün olarak iradesine sahip çıkma refleksi gösterdiğini belirtti.

"Milletin Bütünlüğü ve İradesi"

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde bir açıklama yapan Çankırı, "Türkiye tarihinin en karanlık gecesi olarak anılan 15 Temmuz hain darbe girişiminde, milletimiz demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. O gece 7’den 77’ye herkes şehit olup düşmek, şahit olup 'of' dememek üzere sokaklara çıktı. Ancak Türkiye’ye karşı simsarlık yapan kan emiciler, küresel güçlerle hareket ederek insafsızca emellerine ulaşacaklarını düşünme gafletinde bulunmuştur" dedi.

"Birlik ve Beraberlik Zaferi"

Çankırı, 15 Temmuz’un sadece bir savunma değil, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partiler ve toplumun kararlı tutumunun zaferi olduğunu vurguladı. "Dünyada benzerine rastlanamayacak bir yekvücutla 20 saatte, milletin büyük fedakârlıkları neticesinde söz konusu girişim, kontrol altına alınmıştır. 15 Temmuz, farklı siyasi duruşlara, ideolojik yatkınlıklara, yaşam tarzlarına ve etnik kökenlere rağmen, millet bir bütün olarak iradesine sahip çıkma refleksi göstermiştir. Türk milletinin toplumsal bağlarıyla birbirine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

"Farklılıklar İçinde Birlik"

Çankırı, darbe girişiminin aktörlerinin tarihsel arka planı, hedefleri ve başarısızlığının, Türkiye'nin yüksek devlet anlayışı ve politik bilinçlenmesi ile her daim birilerinin canını sıkmaya devam edeceğini belirtti. "Biz tüm farklılıklarımızla birbirini eleştirebilen ama hiçbir zaman bunun bir karış toprağımızdan ve vatanımızdan daha değerli olduğunun gayretini üstlenmedik. Türkiye büyük ve emin adımlarla, gelecek vizyonuyla artık model ülkedir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.