Muhalefet, Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak?

GÜNDEM/GÜNCEL 12.09.2022 - 21:02, Güncelleme: 12.09.2022 - 21:02 2495+ kez okundu.
 

Muhalefet, Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak?

Siyaset kulislerinde ortaya atılan bir iddiaya göre 6'lı masa adayın kim olacağına ilişkin açıklamayı erkenden yapsa da bu tarih Aralık ayından önce olmayacak.
3 KRİTİK BAŞLIKLARI VAR Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, ekim ayı başında ikinci tur görüşmelerine başlayacak altılı masanın önünde Türkiye'yi nasıl yöneteceklerini ortaya koyan geçiş süreci yol haritası, ortak aday ve seçim ittifakından oluşan 3 kritik başlık bulunuyor. EN ERKEN ARALIK Ayrıca Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusunun kısa sürede yanıt bulması beklenmiyor. Liderler seçim takvimi açıklanmadan adayın belli olmayacağını ilan ederken en erken tarih olarak aralık ayı sonu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı adayı için son günlerde en çok konuşulan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu'nun özellikle kendi partisi içerisinde 'Aday olmalısın' baskısı gördüğü biliniyor. "AK PARTİ, KILIÇDAROĞLU'NU İSTEMEZ" 'İktidarın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediği' yorumlarına parti kurmayları, "AK Parti Kılıçdaroğlu'nu istiyor olsa seslerini çıkarmaz, hedef yapmazlardı. Bu görüşün aksine Kılıçdaroğlu'nu istemediklerini düşünüyoruz. Hakkında ne söyleyecekler, ne iddiada bulunacaklar?" değerlendirmesi yapıyor.
Siyaset kulislerinde ortaya atılan bir iddiaya göre 6'lı masa adayın kim olacağına ilişkin açıklamayı erkenden yapsa da bu tarih Aralık ayından önce olmayacak.

3 KRİTİK BAŞLIKLARI VAR

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, ekim ayı başında ikinci tur görüşmelerine başlayacak altılı masanın önünde Türkiye'yi nasıl yöneteceklerini ortaya koyan geçiş süreci yol haritası, ortak aday ve seçim ittifakından oluşan 3 kritik başlık bulunuyor.

EN ERKEN ARALIK

Ayrıca Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusunun kısa sürede yanıt bulması beklenmiyor. Liderler seçim takvimi açıklanmadan adayın belli olmayacağını ilan ederken en erken tarih olarak aralık ayı sonu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı adayı için son günlerde en çok konuşulan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu'nun özellikle kendi partisi içerisinde 'Aday olmalısın' baskısı gördüğü biliniyor.

"AK PARTİ, KILIÇDAROĞLU'NU İSTEMEZ"

'İktidarın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediği' yorumlarına parti kurmayları, "AK Parti Kılıçdaroğlu'nu istiyor olsa seslerini çıkarmaz, hedef yapmazlardı. Bu görüşün aksine Kılıçdaroğlu'nu istemediklerini düşünüyoruz. Hakkında ne söyleyecekler, ne iddiada bulunacaklar?" değerlendirmesi yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.