MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur’dan İş Dünyasına Çözüm Odaklı Çağrı
MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur’dan İş Dünyasına Çözüm Odaklı Çağrı
MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, ekonomik kalkınma, iş dünyasının sorumlulukları ve çözüm odaklı yaklaşımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Temur, Türkiye’nin ekonomik istikrarını korumak için iş dünyasının aktif rol alması gerektiğini vurguladı.
“Ekonomik Dalgalanmalara Rağmen İstikrar Korunuyor”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Gökhan Temur, son yıllarda yaşanan küresel krizler, jeopolitik gerilimler, pandemi ve depremler gibi faktörlerin Türkiye ekonomisini kaçınılmaz olarak etkilediğini belirtti. Ancak, ekonomi yönetiminin zamanında aldığı tedbirler sayesinde üretim, yatırım ve ihracat alanlarında istikrarlı bir yükseliş gözlemlendiğini dile getirdi.
Temur, iş dünyasının bu zorlu süreçlerde ekonomi yönetimiyle tam bir uyum içinde hareket ettiğini, çözüm yolları geliştirme ve uzun vadeli stratejiler oluşturma süreçlerine aktif olarak katıldığını ifade etti.
“İş Dünyası Olarak Yapıcı Öneriler Geliştirmeliyiz”
Türkiye’nin içinden geçtiği kritik dönemde, tüm paydaşların ortak akılla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Temur, iş dünyasının ekonomik büyüme, istihdam ve toplumsal huzuru ön planda tutarak kararlar alması gerektiğinin altını çizdi.
Ekonomi yönetiminin iş dünyasıyla sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunduğunu belirten Temur, MÜSİAD olarak bu toplantılarda sıkı para politikasının enflasyonla mücadelede gerekli ancak tek başına yeterli olmadığını dile getirdiklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin kronik sorunlarının çözümü için yapısal reformların büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Siyasi Tartışmalardan Uzak, Ekonomik Gelişime Odaklanmalıyız”
Temur, bazı sivil toplum kuruluşlarının iş dünyasının ekonomik kalkınmasını desteklemek yerine siyasi tartışmaların içinde yer almasının doğru olmadığını belirtti. TÜSİAD’ın son dönemde yaptığı açıklamaların ekonomik büyümeye katkı sağlamaktan uzak olduğunu söyleyen Temur, iş dünyasının asli görevinin kalkınma ve ekonomik gelişim olduğunun altını çizdi.
Türkiye’nin kalıcı dez enflasyon sürecine girdiğini, büyük dış yatırımların beklendiğini ve ekonomide en zorlu dönemin geride kaldığını ifade eden Temur, iş dünyasını temsil eden kuruluşların siyasi bildiriler yerine yapıcı eleştiriler ve çözüm önerileriyle katkı sunması gerektiğini dile getirdi.
“Ülkemizin Geleceği İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”
MÜSİAD olarak reformları desteklemeye devam edeceklerini belirten Temur, Türkiye’nin ekonomik istikrarını ve bölgesel liderliğini güçlendirmek için yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.
“Biz MÜSİAD olarak, içi boş tartışmaların hiçbir fayda sağlamayacağını biliyor ve süreklilik arz eden yatırım ve istihdam politikalarına odaklanıyoruz. Ülkemizin ekonomik istikrarının korunması, yatırım ortamının güçlendirilmesi ve sanayinin gelişmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.