Sancak Muhafızları'ndan Filistin Girdabı Operasyonu: Dünya Çapında Şok Etkisi

EGE HABERLERİ 21.07.2024 - 11:30, Güncelleme: 21.07.2024 - 11:30 6517+ kez okundu.
 

Sancak Muhafızları'ndan Filistin Girdabı Operasyonu: Dünya Çapında Şok Etkisi

Tüm dünyada birçok işletmeyi etkileyen büyük bir kesinti, Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklıkların ardından yaşandı.
Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamayla bu operasyonu üstlendiklerini duyurdu. Grup, bu saldırıyı "erişilmez sanılan zalimler topluluğuna küçük bir gövde gösterisi" olarak nitelendirdi. Sancak Muhafızları'ndan Açıklama: Sancak Muhafızları, sosyal medya paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: "Dünya’nın eksenini değiştireceğiz. And olsun. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaya and içtik. Siber dünyanın gözü Türkiye’de olacak." Operasyonun ardından CrowdStrike'ın Açıklaması geldi  CrowdStrike, dünya genelinde yaşanan teknik aksaklıkların nedenini tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için geçici bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu. Bazı kurumlar, yazılım güncellemesi sebebiyle bu tür bir durumla karşılaştıklarını açıklasa da, Sancak Muhafızları hackleme videolarını paylaşarak tüm dünyayı şok etti. Sancak Muhafızları Hackleme Videolarını paylaştı.  Sancak Muhafızları, şu ana kadar iki part halinde hackleme videolarını paylaştı. İkinci paylaşımda, "Microsoft & CrowdStrike Dataları çözümlenmeye başlasın bakalım... backthetech@microsoft.com hesabının üzerinden yapılan mail yazışmaları elimizdedir!" ifadelerini kullandı. Operasyonun Adı: Filistin Girdabı Grup, üçüncü paylaşımında operasyonun adını "Filistin Girdabı" olarak duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Microsoft, CrowdStrike HACKED PART-3: Vatan ufacık bir çocuğun elleriyle şehitliğe diktiği çiçeğin kokusudur. İnsanlar son nefeslerini rahat yataklarında verebilsinler diye can veren delikanlıların kokusudur vatan. Bu vatan yiğitlere cennet, hainlere cehennem kokusudur. Kucaklarına oturduğunuz küreselci abilerinize selam."   Sessizlik İçinde Sessizce İzliyoruz Sancak Muhafızları, tüm dünyayı etkileyen bu hackleme operasyonunun kendileri için küçüklüğünü ima ederek , erişilmez sanılan kurumlara karşı sessizlik içinde sessizce izlemeye devam ettiklerini tetrar dile getirdi .  Siber saldırının etkileri devam ederken, Microsoft ve CrowdStrike, sistemlerini güvence altına almak için yenu çalışmalar başlattığı iddia edildi.  Dünya, bu saldırının ardından derin bir sessizlik içinde kalırken, Sancak Muhafızları'nın gerçekleştirdiği bu operasyon, siber güvenlik konusunda Dünya’nın gözünü Türkiye'ye Çevirdi .
Tüm dünyada birçok işletmeyi etkileyen büyük bir kesinti, Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklıkların ardından yaşandı.

Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamayla bu operasyonu üstlendiklerini duyurdu. Grup, bu saldırıyı "erişilmez sanılan zalimler topluluğuna küçük bir gövde gösterisi" olarak nitelendirdi.

Sancak Muhafızları'ndan Açıklama:
Sancak Muhafızları, sosyal medya paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: "Dünya’nın eksenini değiştireceğiz. And olsun. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaya and içtik. Siber dünyanın gözü Türkiye’de olacak."

Operasyonun ardından CrowdStrike'ın Açıklaması geldi 
CrowdStrike, dünya genelinde yaşanan teknik aksaklıkların nedenini tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için geçici bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu. Bazı kurumlar, yazılım güncellemesi sebebiyle bu tür bir durumla karşılaştıklarını açıklasa da, Sancak Muhafızları hackleme videolarını paylaşarak tüm dünyayı şok etti.

Sancak Muhafızları Hackleme Videolarını paylaştı. 
Sancak Muhafızları, şu ana kadar iki part halinde hackleme videolarını paylaştı. İkinci paylaşımda, "Microsoft & CrowdStrike Dataları çözümlenmeye başlasın bakalım... backthetech@microsoft.com hesabının üzerinden yapılan mail yazışmaları elimizdedir!" ifadelerini kullandı.


Operasyonun Adı: Filistin Girdabı
Grup, üçüncü paylaşımında operasyonun adını "Filistin Girdabı" olarak duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Microsoft, CrowdStrike HACKED PART-3: Vatan ufacık bir çocuğun elleriyle şehitliğe diktiği çiçeğin kokusudur. İnsanlar son nefeslerini rahat yataklarında verebilsinler diye can veren delikanlıların kokusudur vatan. Bu vatan yiğitlere cennet, hainlere cehennem kokusudur. Kucaklarına oturduğunuz küreselci abilerinize selam."

 

Sessizlik İçinde Sessizce İzliyoruz
Sancak Muhafızları, tüm dünyayı etkileyen bu hackleme operasyonunun kendileri için küçüklüğünü ima ederek , erişilmez sanılan kurumlara karşı sessizlik içinde sessizce izlemeye devam ettiklerini tetrar dile getirdi . 
Siber saldırının etkileri devam ederken, Microsoft ve CrowdStrike, sistemlerini güvence altına almak için yenu çalışmalar başlattığı iddia edildi. 

Dünya, bu saldırının ardından derin bir sessizlik içinde kalırken, Sancak Muhafızları'nın gerçekleştirdiği bu operasyon, siber güvenlik konusunda Dünya’nın gözünü Türkiye'ye Çevirdi .

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.