Sancak Muhafızları'ndan Sahte MİT Görevlilerine Karşı Uyarı

EGE HABERLERİ 26.10.2024 - 23:03, Güncelleme: 26.10.2024 - 23:03 2096 kez okundu.
 

Sancak Muhafızları'ndan Sahte MİT Görevlilerine Karşı Uyarı

Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda Sancak Muhafızları, Türkiye genelinde dolandırıcılık yapan bir şebeke hakkında kamuoyunu uyardı.
Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya hesaplarından sahte MİT personeli ve istihbarat görevlisi kimliğiyle kritik bilgileri temin edip bunları satmaya çalışan dolandırıcıların varlığına dair dikkat çekici bir açıklama paylaştı. Türkiye çapında yayılan bu dolandırıcılık ağının, tanıdıkları aracılığıyla aracı kişilere ulaşıp önemli bilgilerin bulunduğu dosyaları temin ettiği, ardından da bu bilgileri maddi kazanç amacıyla ilgili kişilere sattığı ifade edildi. Açıklamada, bu tür bir dolandırıcılıkla karşılaşılması halinde bilgilerin yalnızca devletin resmi kurumlarına iletilmesi gerektiği vurgulandı. Resmi makamlara gerekli bildirimlerin yapıldığını belirten Sancak Muhafızları, incelemelerin sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna detaylı açıklamalarda bulunulacağını bildirdi. Grup, dolandırıcılık şebekelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak, sahte istihbarat görevlilerine karşı toplumsal bilincin önemini vurguladı. Açıklamanın sonunda, vatandaşların resmi olmayan kanallardan gelen bilgilere itibar etmemeleri ve gerekli tedbirleri almaları önemle rica edildi.
Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda Sancak Muhafızları, Türkiye genelinde dolandırıcılık yapan bir şebeke hakkında kamuoyunu uyardı.

Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya hesaplarından sahte MİT personeli ve istihbarat görevlisi kimliğiyle kritik bilgileri temin edip bunları satmaya çalışan dolandırıcıların varlığına dair dikkat çekici bir açıklama paylaştı. Türkiye çapında yayılan bu dolandırıcılık ağının, tanıdıkları aracılığıyla aracı kişilere ulaşıp önemli bilgilerin bulunduğu dosyaları temin ettiği, ardından da bu bilgileri maddi kazanç amacıyla ilgili kişilere sattığı ifade edildi.

Açıklamada, bu tür bir dolandırıcılıkla karşılaşılması halinde bilgilerin yalnızca devletin resmi kurumlarına iletilmesi gerektiği vurgulandı. Resmi makamlara gerekli bildirimlerin yapıldığını belirten Sancak Muhafızları, incelemelerin sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna detaylı açıklamalarda bulunulacağını bildirdi.

Grup, dolandırıcılık şebekelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak, sahte istihbarat görevlilerine karşı toplumsal bilincin önemini vurguladı. Açıklamanın sonunda, vatandaşların resmi olmayan kanallardan gelen bilgilere itibar etmemeleri ve gerekli tedbirleri almaları önemle rica edildi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.