Şehitkamil, Yavuzeli ve Araban çiftçisine 50 bin fidan dağıtıldı

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2023 - 14:06, Güncelleme: 17.03.2023 - 13:41 1707+ kez okundu.
 

Şehitkamil, Yavuzeli ve Araban çiftçisine 50 bin fidan dağıtıldı

Şehitkamil, Yavuzeli ve Araban çiftçisine 50 bin fidan dağıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kent genelindeki tarım arazilerinde ürün verimliliğini artırmak için yapılan toprak ve iklim araştırmaları sonucunda çiftçilere 25 bin badem, 15 bin zeytin ve 10 bin kiraz fidanı dağıtıldı.Gaziantep genelindeki çiftçilerin ürün rekoltesini artırmak için mikro analizlerini sürdüren GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, kentin 3 ilçesinde fidan dağıtımını sürdürdü. Bu çerçevede yüzde 50 hibe desteğiyle Şehitkamil, Yavuzeli ve Araban’da 25 bin ferragnes badem, Şehitkamil’de 7 bin napolyon ve 3 bin kordia cinsi toplamda 10 bin kiraz fidanı dağıtılırken, yine Yavuzeli ve Araban çiftçisine bölgenin eğimli ve kuru tarım arazilerinde zeytin üretimini desteklemek için 15 bin gemlik zeytini fidanı dağıtıldı.“Daha çok ekmemiz lazım, daha çok üretmemiz lazım”Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bu coğrafyada ciddi anlamda çok büyük zorluklara göğüs gerdiklerini belirterek, “Bölgenin iyileşmesi tarımla, toprakla olacak. Bademle olacak. Kirazla olacak. Buğdayla olacak. Sizin o nasırlı ellerinizle olacak. O yüzden ben o ellerin hepsini öpüyorum. Artık Nurdağı’nın, Şehitkamil’in, İslahiye’nin, kısacası şehrin her bir metrekaresini ekip biçme zamanı. Bir taraftan devletimiz her türlü desteği veriyor. Kendi topraklarımıza güvenmemiz lazım. Burası Mezopotamya, burası bereket, rahmet, ekmemiz lazım. Daha çok ekmemiz daha çok üretmemiz lazım. Doğru ekmemiz lazım. Zeytinimizi Ege zeytininden koymamamız lazım. Bu toprağa dair, toprak analizlerini yapıp bu toprağın buğdayını ekmemiz lazım. Bizim güneşimiz çok farklı toprağımız çok farklı. Diğer taraftan bizim suyu iyi yönetmemiz lazım. Kanallarımızı açmamız lazım. Büyük barajları sulamaları getirmemiz lazım. Bugün bütün göletlerin su kanallarının ihalesini yaptık. İnşallah bu depremden dolayı biraz yavaşladı ama biz ekim biçim zamanı yetiştireceğiz. Toprağın suyla buluşması lazım. Sizin uzmanlık alanınız. Ama bende sizden gelen bilgiyi yönetmek zorundayım. O yüzden arkadaşlara verdiğim talimat şu: Parasına puluna bakmayın. Çiftçi kardeşim ne istiyorsa yapılacak. Çünkü toprak anadır, yardır, vatandır. Kara toprak geldiğimiz ve gideceğimiz yerdir” diye konuştu.
Şehitkamil, Yavuzeli ve Araban çiftçisine 50 bin fidan dağıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kent genelindeki tarım arazilerinde ürün verimliliğini artırmak için yapılan toprak ve iklim araştırmaları sonucunda çiftçilere 25 bin badem, 15 bin zeytin ve 10 bin kiraz fidanı dağıtıldı.
Gaziantep genelindeki çiftçilerin ürün rekoltesini artırmak için mikro analizlerini sürdüren GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, kentin 3 ilçesinde fidan dağıtımını sürdürdü. Bu çerçevede yüzde 50 hibe desteğiyle Şehitkamil, Yavuzeli ve Araban’da 25 bin ferragnes badem, Şehitkamil’de 7 bin napolyon ve 3 bin kordia cinsi toplamda 10 bin kiraz fidanı dağıtılırken, yine Yavuzeli ve Araban çiftçisine bölgenin eğimli ve kuru tarım arazilerinde zeytin üretimini desteklemek için 15 bin gemlik zeytini fidanı dağıtıldı.

“Daha çok ekmemiz lazım, daha çok üretmemiz lazım”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bu coğrafyada ciddi anlamda çok büyük zorluklara göğüs gerdiklerini belirterek, “Bölgenin iyileşmesi tarımla, toprakla olacak. Bademle olacak. Kirazla olacak. Buğdayla olacak. Sizin o nasırlı ellerinizle olacak. O yüzden ben o ellerin hepsini öpüyorum. Artık Nurdağı’nın, Şehitkamil’in, İslahiye’nin, kısacası şehrin her bir metrekaresini ekip biçme zamanı. Bir taraftan devletimiz her türlü desteği veriyor. Kendi topraklarımıza güvenmemiz lazım. Burası Mezopotamya, burası bereket, rahmet, ekmemiz lazım. Daha çok ekmemiz daha çok üretmemiz lazım. Doğru ekmemiz lazım. Zeytinimizi Ege zeytininden koymamamız lazım. Bu toprağa dair, toprak analizlerini yapıp bu toprağın buğdayını ekmemiz lazım. Bizim güneşimiz çok farklı toprağımız çok farklı. Diğer taraftan bizim suyu iyi yönetmemiz lazım. Kanallarımızı açmamız lazım. Büyük barajları sulamaları getirmemiz lazım. Bugün bütün göletlerin su kanallarının ihalesini yaptık. İnşallah bu depremden dolayı biraz yavaşladı ama biz ekim biçim zamanı yetiştireceğiz. Toprağın suyla buluşması lazım. Sizin uzmanlık alanınız. Ama bende sizden gelen bilgiyi yönetmek zorundayım. O yüzden arkadaşlara verdiğim talimat şu: Parasına puluna bakmayın. Çiftçi kardeşim ne istiyorsa yapılacak. Çünkü toprak anadır, yardır, vatandır. Kara toprak geldiğimiz ve gideceğimiz yerdir” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.