TİMBİR’e ‘Yılın Alkışı Hakeden Medya Organizasyonu’ ödülü
TİMBİR’e ‘Yılın Alkışı Hakeden Medya Organizasyonu’ ödülü
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dr. Süleyman Basa'nın Genel Başkanlığında 81 il, 15 ülkeden üyelerle kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) tarafından "Alkışı Hakeden Medya Organizasyonu" Ödülüne layık görüldü. Ödülü, TİMBİR Genel Başkan Yardımcıları Semra Aman Akyürek, Muammer Bostan ve Cengiz Aksan düzenlenen törenle birlikte aldı.
Mamak Belediyesi, Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) tarafından düzenlenen ‘12. Alkışı Hakedenler Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Düzenlenen etkinlikte, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), ‘Alkışı Hakeden Medya Organizasyonu’ ödülünün sahibi oldu.
“Hedefimizde İnsan ve Haber Var”
Türk İnternet Medya Birliği’nin kurulduğu günden bu yana etkileşim ve iletişime verdiği öneme değinen Genel Başkan Yardımcılarından Semra Aman Akyürek, “TİMBİR’imizin en önemli kaynağı insan kaynağı aslında. Haber dediğimizde, etkileşim, iletişim dediğimiz noktada TİMBİR, tüm internet medya birliği bir birlik. Dolayısıyla, bu etkileşimi insanlarla, insan kaynağıyla çok güzel sağladı. Müthiş bir atmosferle birlikte TİMBİR çatısı altında Birlik Haber Ajansı’mızla birlikte, haber portalıyla beraber, ciddi manadaki sayıyla, biz bunun geri dönüşlerini aldık. İnsan kaynağı, hedefimizde insan ve haber var. Biz durmuyoruz, sürprizlerimiz çok diyelim. Bugüne kadar toplantılarımızda, haber dediğimizde haberin her alanında, sosyal olsun, ekonomik anlamda olsun, teknoloji olsun aklınıza gelirse, internet ve bilişim dediğimiz noktada duruyoruz. Haliyle bu noktada yaptığımız çok güzel sürprizlerimiz var, hepsini söylemeyeyim. Ancak iletişim dediğimiz noktada özellikle ülkemizde dezenformasyonla mücadele noktasında da bizim Birlik Haber Ajansı olarak ve gerekse TİMBİR olarak yaptığımız çalışmalar var. Bu çalışmaları tüm ülkemize yayma hedefiyle ilerledik ve bu şekilde gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
“İletişim Çağının En Önemli Aracı İnternet Haberciliği”
Türk İnternet Medya Birliği ve Birlik Haber Ajansı olarak binlerce mecraya içerik ürettiklerini dile getiren Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar “İletişim çağının en önemli aracı internet haberciliği. Türk İnternet Medya Birliği de bu temel üzerinde, Genel Başkan’ımız Dr. Süleyman Basa’nın öncülüğünde kuruldu. Biz de Birlik Haber Ajansı tarafında Türkiye’de 81 ilde, 14 ülkede, ki bu sayı 20 üzerine ulaşmak üzere, 20 ülkede bizle gönüllü bir şekilde çalışan arkadaşlarımızla beraber Birlik Haber Ajansı’nda 81 ilde, güncel, siyasi, ekonomik haberleri her gün düzenli bir şekilde Türkiye’de ve bu ülkelerdeki binlerce internet mecrasına içerik olarak gönderiyoruz. Artık internet mecrasının alt yapısını ve içeriklerini Birlik haber Ajansı oluşturuyor. Önümüzdeki dönemde çok daha farklı projelerimiz olacak. Tabii TİMBİR bize burada muazzam bir destek veriyor. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’ya ve değerli Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl çok daha farklı yerlerde olacak, hem TİMBİR hem de Birlik Haber Ajansı. Bu ödül de bizim için gerçekten anlamlı oldu. Çok kısa zamanda böyle bir ödülü almış olmamız TİMBİR adına, Birlik Haber Ajansı tarafından bizi de çok mutlu etti. Uluslararası Radyocular Birliği’ne de bu ödül için çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
“Türk İnternet Medya Birliği Çok Büyük Bir Hamle Yaptı”
Türk İnternet Medya Birliği’ni elde ettiği başarılar nedeniyle tebrik eden Uluslararası Radyocular Birliği ve Radyo Evi Derneği Başkanı Yusuf Erbaş, “Türk İnternet Medya Birliği’ni de tebrik ediyoruz biz radyocular olarak. Toplumdaki, medyadaki birlik beraberliği sağlaması, sinerji oluşturması, özellikle yerel medyanın güçlenmesi babında Türk İnternet Medya Birliği gerçekten çok büyük bir hamle yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle imzalandıktan sonra da güzel etkinlikler yapmaya başladı. Genel Başkan Dr. Süleyman Basa’yı, tüm Yönetim Kurulu üyelerini, tüm çalışanları, meslektaşlarımızı, üyeleri tebrik ediyoruz. TİMBİR’e de yeni hayatında yürüme, emekleme dönemlerini hızlı geçirip koşacağına inanarak başarılar diliyoruz. Çünkü onlar alkışı hak eden dev bir adım attılar, çok zor bir işi gerçekleştirdiler. TİMBİR ailesini tebrik ediyoruz Uluslararası Radyocular Birliği ailesi olarak” dedi.
“Radyo Bir Sırdaştır”
Radyonun insan hayatına her alanda dokunduğunu vurgulayan Yusuf Erbaş, “Radyoculuk bir yaşam tarzıdır, radyo bir sırdaştır. İnsanlar sırdaşsız yaşayamaz, o yüzden insanlar radyosuz da yaşayamaz. Sihirli kutunun gizemli sesleri olarak bizler radyocular, toplumun her anında her istediği anda, ulaşması en kolay, en ucuz medya aygıtı olarak yayın hayatına devam ediyoruz. Depremde tüm yayın organları kopmuş olsa bile radyodan iletişim sağlayabiliyorsunuz. Bazı avantajlar var bu bağlamda. En tuhaf tarafı duvara karşı konuşup yayın yapmak oluyor galiba. O da ayrı bir zevk tabii. Radyo kan anonsuyla dokunur, hava durumuyla dokunur, yol durumuyla dokunur, ‘o yolda sel heyelan var o yola girmeyin’, kan anonsunda ‘bu kanı verirseniz birinin hayatını kurtarabilirsiniz’ ya da ‘şunlara dikkat ederseniz sağlığınız da dikkatli olur’ ya da şunlar yasak diye haberler vererek insanların hem iş yaparken, yani televizyon gibi sosyal medya gibi insanın hayatını durdurarak öğrendiği alan değil, insanın hayatı hareket halindeyken hiç vakit harcamadan aynı anda haber alabildiği haber verebildiği bir yayın organı radyo, avantajı da bu” diye konuştu.
Afet ve pandemi gibi kriz anlarında radyonun insanlara nasıl fayda sağladıklarını açıklayan Yusuf Erbaş, şu ifadeleri kaydetti:
“Bizler hem deprem zamanında hem de kriz anlarında, pandemi zamanında güzel şarkılar çalarak topluma moral vermeye çalıştık. ‘Radyocular Topluma Moral Veriyor’ diye kampanya başlattık. Deprem zamanında, depremde yıkılan radyolarımıza ve oradaki meslektaşlarımıza destek olmak için gerekli kurumlarla gerekli çalışmaları yaptık, onlar için yardımlar topladık. Elimizden geldiğince insani görevlerimizi yapmaya çalıştık. Radyocular Birliği Ödül Töreni’nde, Alkışı Hakedenler’de genelde ülkemizde farklı şeyleri yaparak dikkat çeken ama popülist olmadığı için kimsenin dikkat etmediği ya da çok tanınmıyor, gerek yok dediği konularda bizim çok öne çıkarttığımız isim oldu. RADEV’de böyle. O ödül töreni ‘Türkiye’de Negatifi Pozitife Çevirenler’. RADEV Artı ödülleri. İneklerini satıp köyüne ödül yaptıran bir Şamil Şener’i babaannem evden kaçmasın diye telefonuna aplikasyon yapan 11 yaşındaki icatçı bir ortaokul öğrencisini ya da 11 yaşında beş tane hikaye kitabı yazabilen Hüseyin Mirhat Coşkun’u, il ödülü vererek hayata artı ödülünü yapıyoruz. Türkiye Ampute Futbol Takımı’nı yine biz RADEV törenleriyle Türkiye’ye duyurduk 2011 yılında. Yani radyocular keşfediyor. Çünkü radyoculara ulaşmak çok kolay, radyocular daha çok halkın içerisinde. Halkla daha çok iç içe olduğu için törenlere de daha farklı isimleri getirme şansları oluyor. Çünkü kıstasları samimiyet ve doğallık.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.