Türk Hacker Grubu Sancak Muhafızları’ndan Elon Musk’a Dikkat Çeken İfade Özgürlüğü Mesajı

GÜNDEM/GÜNCEL 27.10.2024 - 22:05, Güncelleme: 27.10.2024 - 22:05 128 kez okundu.
 

Türk Hacker Grubu Sancak Muhafızları’ndan Elon Musk’a Dikkat Çeken İfade Özgürlüğü Mesajı

Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) gerçekleştirdikleri bir operasyonla dünya gündemine oturdu.
Grup, terör sempatizanlığı yaptığı iddia edilen bir sosyal medya kullanıcısının CIA ajanı olduğunu tespit ettiklerini belirterek, ajanın sosyal medyada hiç kullanmadığı özel fotoğrafı ve  cep telefonu konum bilgilerini paylaştı. Bu olayın ardından X platformu grup hesabını askıya aldı; ancak Sancak Muhafızları, platformdaki engeli kaldırarak hesabını tekrar aktif hale getirdi ve platformun sahibi Elon Musk'a bir mesaj gönderdi. Grup, Elon Musk’a yönelik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyorlar ve ekip, müdahale etmeden, trene bakan bir öküz gibi izliyor. Şerefsiz bir CIA ajanının fotoğrafını paylaşıyorum ve siz hesabı askıya almaya ve paylaşımı dikkate almamaya çalışıyorsunuz. Size açık ve net bir mesajım var: Ya Türkiye'ye karşı tavrınızı değiştirin ya da imzaladığınız CIA-Mossad belgeleriyle görünmeyen yüzünüzü uluslararası medyaya ifşa edeceğim.” Bu açıklama, dijital güvenlik ve ifade özgürlüğü konusundaki tartışmaları tekrar gündeme taşıdı. Sancak Muhafızları, bu operasyonu sosyal medya üzerinden akıllı yorumlarla grubu küçük düşürmek isteyen bazı kişilere aslında kim olduklarını bildigi mesajı verirken   güvenlik açığını gözler önüne sermek amacı taşıdıklarını ifade etti. En önemlisi de Grup, sosyal medya platformlarının politikalarındaki çifte standartlara dikkat çekmek istediklerini belirterek, platformların ifade özgürlüğü ve güvenlik konularındaki tutumlarını eleştirdi. Bu olay, dijital güvenlik ve ifade özgürlüğünün sınırları, sosyal medya platformlarının bu konulara yaklaşımı ve siber saldırıların yarattığı güvenlik riskleri hakkında geniş çaplı bir tartışma başlattı.
Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) gerçekleştirdikleri bir operasyonla dünya gündemine oturdu.

Grup, terör sempatizanlığı yaptığı iddia edilen bir sosyal medya kullanıcısının CIA ajanı olduğunu tespit ettiklerini belirterek, ajanın sosyal medyada hiç kullanmadığı özel fotoğrafı ve  cep telefonu konum bilgilerini paylaştı.

Bu olayın ardından X platformu grup hesabını askıya aldı; ancak Sancak Muhafızları, platformdaki engeli kaldırarak hesabını tekrar aktif hale getirdi ve platformun sahibi Elon Musk'a bir mesaj gönderdi.

Grup, Elon Musk’a yönelik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyorlar ve ekip, müdahale etmeden, trene bakan bir öküz gibi izliyor. Şerefsiz bir CIA ajanının fotoğrafını paylaşıyorum ve siz hesabı askıya almaya ve paylaşımı dikkate almamaya çalışıyorsunuz. Size açık ve net bir mesajım var: Ya Türkiye'ye karşı tavrınızı değiştirin ya da imzaladığınız CIA-Mossad belgeleriyle görünmeyen yüzünüzü uluslararası medyaya ifşa edeceğim.”

Bu açıklama, dijital güvenlik ve ifade özgürlüğü konusundaki tartışmaları tekrar gündeme taşıdı.

Sancak Muhafızları, bu operasyonu sosyal medya üzerinden akıllı yorumlarla grubu küçük düşürmek isteyen bazı kişilere aslında kim olduklarını bildigi mesajı verirken   güvenlik açığını gözler önüne sermek amacı taşıdıklarını ifade etti.

En önemlisi de Grup, sosyal medya platformlarının politikalarındaki çifte standartlara dikkat çekmek istediklerini belirterek, platformların ifade özgürlüğü ve güvenlik konularındaki tutumlarını eleştirdi.

Bu olay, dijital güvenlik ve ifade özgürlüğünün sınırları, sosyal medya platformlarının bu konulara yaklaşımı ve siber saldırıların yarattığı güvenlik riskleri hakkında geniş çaplı bir tartışma başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.