TürkAkım nedir?

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.11.2018 - 15:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 967+ kez okundu.
 

TürkAkım nedir?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım Projesi Deniz Bölümünün Tamamlanması Törenine katılacak. Bu gelişmenin ardından, bu önemli projenin ne olduğunu ve TürkAkım projesinin detaylarını merak eden vatandaşlar, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, TürkAkım nedir?
TürkAkım doğal gaz boru hattı projesinde Türkiye'ye gaz sağlayacak ilk hattın deniz kısmı tamamlandı. Deniz kısmının tamamlanması dolayısıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde tören düzenlenecek. Törende, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de hazır bulunacak. İşte, Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya nakledecek TürkAkım Projesi hakkında bilinmesi gerekenler... TÜRKAKIM HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı projesi, Karadeniz'in altından döşenen her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip 930 kilometre uzunluğunda 2 boru hattından oluşuyor. İlk hattın Türkiye'ye, diğer hattın da Avrupa ülkelerine doğal gaz sevki gerçekleştirmesi öngörülüyor. Toplam kapasitesi 31,5 milyar metreküp olan projenin deniz kesimi, 930 kilometre uzunlukta 2 boru hattından oluşuyor. Her bir hattın kapasitesi yıllık 15,75 milyar metreküp. Hat Rusya'nın Anapa kentinden çıkarak Türkiye'de Kıyıköy'e giriş yapıyor. 2019 sonunda Rusya'dan Türkiye'ye doğal gaz akmaya başlayacak. TürkAkım, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi sanayi kentlerine doğal gaz sağlayarak bölgedeki üretimin güvencesi olacak. Bir hatla Türkiye'ye 15,75 milyar metreküp doğalgaz gaz gönderilecek. İkinci hatla Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğal gaz taşınacak. İkinci hat Türkiye'den Yunanistan'a ya da Bulgaristan'a bağlanacak. Bu konuda görüşmeler sürüyor.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım Projesi Deniz Bölümünün Tamamlanması Törenine katılacak. Bu gelişmenin ardından, bu önemli projenin ne olduğunu ve TürkAkım projesinin detaylarını merak eden vatandaşlar, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, TürkAkım nedir?

TürkAkım doğal gaz boru hattı projesinde Türkiye'ye gaz sağlayacak ilk hattın deniz kısmı tamamlandı. Deniz kısmının tamamlanması dolayısıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde tören düzenlenecek. Törende, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de hazır bulunacak. İşte, Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya nakledecek TürkAkım Projesi hakkında bilinmesi gerekenler...

TÜRKAKIM HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı projesi, Karadeniz'in altından döşenen her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip 930 kilometre uzunluğunda 2 boru hattından oluşuyor. İlk hattın Türkiye'ye, diğer hattın da Avrupa ülkelerine doğal gaz sevki gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Toplam kapasitesi 31,5 milyar metreküp olan projenin deniz kesimi, 930 kilometre uzunlukta 2 boru hattından oluşuyor. Her bir hattın kapasitesi yıllık 15,75 milyar metreküp. Hat Rusya'nın Anapa kentinden çıkarak Türkiye'de Kıyıköy'e giriş yapıyor. 2019 sonunda Rusya'dan Türkiye'ye doğal gaz akmaya başlayacak. TürkAkım, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi sanayi kentlerine doğal gaz sağlayarak bölgedeki üretimin güvencesi olacak.

Bir hatla Türkiye'ye 15,75 milyar metreküp doğalgaz gaz gönderilecek. İkinci hatla Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğal gaz taşınacak. İkinci hat Türkiye'den Yunanistan'a ya da Bulgaristan'a bağlanacak. Bu konuda görüşmeler sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.