Türkiye'yi boykot kampanyası

TURİZM/GEZİ/MACERA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2018 - 13:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 1849+ kez okundu.
 

Türkiye'yi boykot kampanyası

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından zor durumda kalan Suudi Arabistan'da, Türkiye'ye karşı boykot başlatıldı. Tüm gözlerin üzerine çevrildiği Suudi Veliaht Prens Selman'ın yakınındaki isimlerden Kahtani'nin emriyle Twitter'da Türk ürünlerine boykot çağrısı yapıldı
ABD Başkanı Donald Trump'ın gizli desteğini alsalar da, Almanya'nın yaptırım uyguladığı, Fransa'nın ise yaptırım uygulanacağını açıklamasının ardından Suudi Arabistan'da boykot çağrısı başlatıldı. Veliaht Prens Selman'ın 2010 yılında 'Arap Baharı' olarak adlandırılan süreçte muhalifleri tehdit etmek için bir ' Twitter ordusu' kurduğu ve bu 'orduyu' da Selman'a en yakın isimlerden biri olan, Kaşıkçı cinayeti sonrası görevden alınan, 'troll master' denilen Kahtani olduğu belirtilmişti. 10 bin kişilik 'Twitter ordusu'nun ayda 3 bin dolar maaş aldıkları da New York Times tarafından haberleştirilmişti. New York Times'a göre, Kahtani'nin ekibi Twitter'ın mühendis olan, Ali Alzabarah isimli bir Suudi çalışanını da muhbir olarak kullanıyor, Alzabarah, Suudi yönetiminin muhaliflerin Twitter hesaplarına, IP adreslerine, şahsi bilgilere ve telefon numaralarına erişmesini sağlıyordu. Bu kişinin Batılı istihbarat ajanlarının da dikkatini çektiği belirtiliyor. Buna göre Alzabarah Twitter tarafından idari izne çıkarıldı ve sorguya çekildi; Eylül 2015’te de kovuldu. Alzabarah şu an Suudi hükümeti için çalışıyor. Bunun üzerine, Türkiye karışıtı tweetler atan Suudiler, #BoycottTurkishTourism etiketiyle dün gece TT'ye girdi ve tweetlerde, Türk ürünlerinin listelerini yayınlayarak boykot çağrısı yapıldı. Türkiye'ye seyahat boykotu da talep eden Suudiler, "Kırgızistan'a gidin, orası da güzel" şeklinde ifadeler kullandı. Yaklaşık 50 bin tweet atıldı.  — كلنا سلمان كلنا محمد فخرنا (@2U3uwRXn8AALqrQ) November 19, 2018 — منذر آل الشيخ مبارك (@monther72) November 19, 2018  
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından zor durumda kalan Suudi Arabistan'da, Türkiye'ye karşı boykot başlatıldı. Tüm gözlerin üzerine çevrildiği Suudi Veliaht Prens Selman'ın yakınındaki isimlerden Kahtani'nin emriyle Twitter'da Türk ürünlerine boykot çağrısı yapıldı


ABD Başkanı Donald Trump'ın gizli desteğini alsalar da, Almanya'nın yaptırım uyguladığı, Fransa'nın ise yaptırım uygulanacağını açıklamasının ardından Suudi Arabistan'da boykot çağrısı başlatıldı.

Veliaht Prens Selman'ın 2010 yılında 'Arap Baharı' olarak adlandırılan süreçte muhalifleri tehdit etmek için bir ' Twitter ordusu' kurduğu ve bu 'orduyu' da Selman'a en yakın isimlerden biri olan, Kaşıkçı cinayeti sonrası görevden alınan, 'troll master' denilen Kahtani olduğu belirtilmişti. 10 bin kişilik 'Twitter ordusu'nun ayda 3 bin dolar maaş aldıkları da New York Times tarafından haberleştirilmişti.

New York Times'a göre, Kahtani'nin ekibi Twitter'ın mühendis olan, Ali Alzabarah isimli bir Suudi çalışanını da muhbir olarak kullanıyor, Alzabarah, Suudi yönetiminin muhaliflerin Twitter hesaplarına, IP adreslerine, şahsi bilgilere ve telefon numaralarına erişmesini sağlıyordu. Bu kişinin Batılı istihbarat ajanlarının da dikkatini çektiği belirtiliyor. Buna göre Alzabarah Twitter tarafından idari izne çıkarıldı ve sorguya çekildi; Eylül 2015’te de kovuldu. Alzabarah şu an Suudi hükümeti için çalışıyor.


Bunun üzerine, Türkiye karışıtı tweetler atan Suudiler, #BoycottTurkishTourism etiketiyle dün gece TT'ye girdi ve tweetlerde, Türk ürünlerinin listelerini yayınlayarak boykot çağrısı yapıldı. Türkiye'ye seyahat boykotu da talep eden Suudiler, "Kırgızistan'a gidin, orası da güzel" şeklinde ifadeler kullandı. Yaklaşık 50 bin tweet atıldı. 

— كلنا سلمان كلنا محمد فخرنا (@2U3uwRXn8AALqrQ) November 19, 2018

— منذر آل الشيخ مبارك (@monther72) November 19, 2018
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.