Veli Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2022 - 12:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2363+ kez okundu.
 

Veli Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un babası, eski İzmir Milletvekili Veli Aksoy son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye birçok bilindik isim katıldı.
Pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayata gözlerini yuman Veli Aksoy’un cenazesinde göz yaşları sel oldu. Aksoy’un cenazesi Eski Foça Fatih Camii’nden kaldırılarak Eski Foça Mezarlığına defnedildi. Eski İzmir Milletvekili (18, 19, 20. Dönem) olan Veli Aksoy’un cenaze törenine birçok bilindik isim de katıldı. VELİ AKSOY KİMDİR? Ege Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Yüksekokulu İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Menemen Belediyesi Fen İşleri İnşaat Mühendisliği ve Müdürlüğü, Büyük Çiğli Belediye Meclis Üyeliği, İzmir İI Genel Meclis Üyeliği, Serbest İnşaat Mühendisliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi XVIII., XIX. ve XX. Dönem İzmir Milletvekilliği yapmıştır. O BENİM KAHRAMANIMDI Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, "12 Eylül 1980 darbesinden sonra insanların sokağa çıkamadığı korktuğu, sindiği bir ortamda Kemal Anadol, Veli Aksoy, Osman Özgüven gibi isimler çok ciddi bir rüzgâr estirdi. SODEP ile Halkçı Parti’nin birleşmesiyle birlikte SHP oldu ve çok partili siyasal yaşamda, hiçbir zaman kazanamadığımız Menemen’de, onun SHP İlçe Başkanlığı döneminde Kadir Yıldırım ağabeyimizin adaylığında 1985’te ilk defa seçim kazanıldı. Ve mücadele devam etti. Herkesin annesi, babası kendisi için kahramandır. O da benim kahramanımdı” dedi. İMAMOĞLU’NDAN ÇELENK Son günlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve kar esareti sırasında gittiği balıkçıyla gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Aksoy’u unutmayarak çelenk gönderdi. TÖRENE KATILAN İSİMLER Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül törene bizzat katılanlar arasındaydı, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Yüksel Çakmur da törene katılanlar arasındaydı, eski Bayındırlık Bakanı Halil Çulhaoğlu, eski milletvekili Fehmi Işıklar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Karalar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, eski İzmir milletvekili Musa Çam, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Şaban Gürbüz, Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Sedat Anavatan, Türkiye Değişim Partisi İzmir İl Başkanı Metin Çağrı, Türkiye Değişim Partisi İzmir İl Sekreteri Sıddık Sosyal, Türkiye Değişim Partisi Çiğli İlçe Başkanı Cem Acar, Türkiye Değişim Partisi Buca İlçe Başkanı Feryad Çetin, Türkiye Değişim Partisi İl Yöneticileri, aile dostları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, törene katıldılar. CHP İZMİR’DE VEDA CHP İzmir İl Başkanlığı’nda saat 11.00’de yapılan törene İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve partililer Veli Aksoy için düzenlenen törene katıldı.
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un babası, eski İzmir Milletvekili Veli Aksoy son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye birçok bilindik isim katıldı.



Pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayata gözlerini yuman Veli Aksoy’un cenazesinde göz yaşları sel oldu. Aksoy’un cenazesi Eski Foça Fatih Camii’nden kaldırılarak Eski Foça Mezarlığına defnedildi. Eski İzmir Milletvekili (18, 19, 20. Dönem) olan Veli Aksoy’un cenaze törenine birçok bilindik isim de katıldı.





VELİ AKSOY KİMDİR?

Ege Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Yüksekokulu İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Menemen Belediyesi Fen İşleri İnşaat Mühendisliği ve Müdürlüğü, Büyük Çiğli Belediye Meclis Üyeliği, İzmir İI Genel Meclis Üyeliği, Serbest İnşaat Mühendisliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi XVIII., XIX. ve XX. Dönem İzmir Milletvekilliği yapmıştır.



O BENİM KAHRAMANIMDI

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, "12 Eylül 1980 darbesinden sonra insanların sokağa çıkamadığı korktuğu, sindiği bir ortamda Kemal Anadol, Veli Aksoy, Osman Özgüven gibi isimler çok ciddi bir rüzgâr estirdi. SODEP ile Halkçı Parti’nin birleşmesiyle birlikte SHP oldu ve çok partili siyasal yaşamda, hiçbir zaman kazanamadığımız Menemen’de, onun SHP İlçe Başkanlığı döneminde Kadir Yıldırım ağabeyimizin adaylığında 1985’te ilk defa seçim kazanıldı. Ve mücadele devam etti. Herkesin annesi, babası kendisi için kahramandır. O da benim kahramanımdı” dedi.



İMAMOĞLU’NDAN ÇELENK

Son günlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve kar esareti sırasında gittiği balıkçıyla gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Aksoy’u unutmayarak çelenk gönderdi.



TÖRENE KATILAN İSİMLER

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül törene bizzat katılanlar arasındaydı, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Yüksel Çakmur da törene katılanlar arasındaydı, eski Bayındırlık Bakanı Halil Çulhaoğlu, eski milletvekili Fehmi Işıklar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Karalar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, eski İzmir milletvekili Musa Çam, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Şaban Gürbüz, Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Sedat Anavatan, Türkiye Değişim Partisi İzmir İl Başkanı Metin Çağrı, Türkiye Değişim Partisi İzmir İl Sekreteri Sıddık Sosyal, Türkiye Değişim Partisi Çiğli İlçe Başkanı Cem Acar, Türkiye Değişim Partisi Buca İlçe Başkanı Feryad Çetin, Türkiye Değişim Partisi İl Yöneticileri, aile dostları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, törene katıldılar.





CHP İZMİR’DE VEDA

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda saat 11.00’de yapılan törene İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve partililer Veli Aksoy için düzenlenen törene katıldı.













Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.