Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Çiğli AK Parti'de Gerilim: Oktay Özdemir ve Murat Gökcekaya Arasında Neler Oluyor?

Çiğli AK Parti İlçe Başkanı Oktay Özdemir, yerel seçimlerde pek çok kişinin onayı olmamasına rağmen Murat Gökcekaya'yı aday olarak desteklemişti. Ancak seçim sonrasında ilk darbeyi yine Gökcekaya'dan yemesi durumu daha karmaşık hale getirdi. Basın Reklam Pastaları ve Güç Savaşları Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde, Çiğli AK Parti İlçe Başkanı Oktay Özdemir'i hedef alan bir haber yayınlandı. Haberde, Özdemir'in seçim kaybetmenin sorumlusu olduğu, Ocakçı Holding ile bağlantısının bulunduğu ve dört kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Bu haberin, birilerinin ekmeğine yağ sürmek için yapıldığı aşikar. Bugün ise başka bir gazetede, Özdemir'in bu iddialara yanıtları yer aldı. Özdemir, holding ile hiçbir bağlantısının olmadığını ve seçim kaybetmenin sorumlusu olamayacağını ifade etti. Bu olaylar sonrasında tek kelime ile şunu söylemek isterimn ki , "Basın üzerinden birbirlerine güç savaşları yapmak komik oluyor." Seçimi kaybeden hem aday hem de yönetimdir. Ne adayın yönetimi eleştirmesi ne de yönetimin adayı eleştirmesi seviyesizlikten başka bir şey olamaz. İlçe icerisinde bir kisi bu olayların hepsine vakıf, kongre yaklaştıkça, Gökcekaya'nın ilçe yönetimini gözden çıkardığı ve ilçe başkanı olup bir sonraki yerel seçimde yeniden aday olmayı planladığı iddia ediliyor. Gökcekaya'nın, Çiğli AK Parti İlçesi'nde ikilik yaratarak yönetimi bertaraf etmeyi planladığıda iddialar arasında ve sık sık il yönetimini ziyaret ettiği biliniyor. Bunun yanı sıra, ilçe yönetimi olmadan da bazı ziyaretler yaptığı belirtiliyor. Anladığım kadarıyla Yılların partisi il yönetimi bunu göremeyecek körlükte zannediliyor, ama kimse kör değil. Diğer yandan hazirdaki ilçe başkanı da bu olayların sahtekarlık dolandırıcılık boyutlarında gazetelere haberlere düşünmesinde bir payı yok mu ?  Şunu herkesin bilmesi gerekiyor ki Parti içi rekabetin basın üzerinden yürütülmesi, siyasetin itibarını zedelerken parti tabanında da hoşnutsuzluk yaratıyor. Her iki tarafın da bu güç savaşlarını bir kenara bırakıp, parti menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket etmeleri gerekmekte.  Seçimi kaybetmek tek bir kişinin suçu değildir; aday ve yönetim birlikte çalışmalıdır. Kongre süreci, Çiğli AK Parti için önemli bir dönemeç olacak ve umarız bu süreçte partinin bütünlüğü korunur.    
Ekleme Tarihi: 07 Temmuz 2024 - Pazar

Çiğli AK Parti'de Gerilim: Oktay Özdemir ve Murat Gökcekaya Arasında Neler Oluyor?

Çiğli AK Parti İlçe Başkanı Oktay Özdemir, yerel seçimlerde pek çok kişinin onayı olmamasına rağmen Murat Gökcekaya'yı aday olarak desteklemişti. Ancak seçim sonrasında ilk darbeyi yine Gökcekaya'dan yemesi durumu daha karmaşık hale getirdi.

Basın Reklam Pastaları ve Güç Savaşları

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde, Çiğli AK Parti İlçe Başkanı Oktay Özdemir'i hedef alan bir haber yayınlandı. Haberde, Özdemir'in seçim kaybetmenin sorumlusu olduğu, Ocakçı Holding ile bağlantısının bulunduğu ve dört kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Bu haberin, birilerinin ekmeğine yağ sürmek için yapıldığı aşikar.

Bugün ise başka bir gazetede, Özdemir'in bu iddialara yanıtları yer aldı. Özdemir, holding ile hiçbir bağlantısının olmadığını ve seçim kaybetmenin sorumlusu olamayacağını ifade etti.


Bu olaylar sonrasında tek kelime ile şunu söylemek isterimn ki , "Basın üzerinden birbirlerine güç savaşları yapmak komik oluyor."
Seçimi kaybeden hem aday hem de yönetimdir. Ne adayın yönetimi eleştirmesi ne de yönetimin adayı eleştirmesi seviyesizlikten başka bir şey olamaz.
İlçe icerisinde bir kisi bu olayların hepsine vakıf, kongre yaklaştıkça, Gökcekaya'nın ilçe yönetimini gözden çıkardığı ve ilçe başkanı olup bir sonraki yerel seçimde yeniden aday olmayı planladığı iddia ediliyor. Gökcekaya'nın, Çiğli AK Parti İlçesi'nde ikilik yaratarak yönetimi bertaraf etmeyi planladığıda iddialar arasında ve sık sık il yönetimini ziyaret ettiği biliniyor. Bunun yanı sıra, ilçe yönetimi olmadan da bazı ziyaretler yaptığı belirtiliyor.
Anladığım kadarıyla Yılların partisi il yönetimi bunu göremeyecek körlükte zannediliyor, ama kimse kör değil.


Diğer yandan hazirdaki ilçe başkanı da bu olayların sahtekarlık dolandırıcılık boyutlarında gazetelere haberlere düşünmesinde bir payı yok mu ? 
Şunu herkesin bilmesi gerekiyor ki Parti içi rekabetin basın üzerinden yürütülmesi, siyasetin itibarını zedelerken parti tabanında da hoşnutsuzluk yaratıyor. Her iki tarafın da bu güç savaşlarını bir kenara bırakıp, parti menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket etmeleri gerekmekte. 
Seçimi kaybetmek tek bir kişinin suçu değildir; aday ve yönetim birlikte çalışmalıdır. Kongre süreci, Çiğli AK Parti için önemli bir dönemeç olacak ve umarız bu süreçte partinin bütünlüğü korunur.

 
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.