Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET 31

KESİN DAVET 31 KABRİN ARKASI İÇİN ÇALIŞINIZ Tekrar da olsa, konunun önemine göre usandırmaması gerekiyor. Hergün ekmek yiyor, su içiyoruz, havayı teneffüs ediyoruz, bu bize usanç veriyor mu? Bırakınız usanç vermeyi, ihtiyaç olduğundan tekrarı, lezzet veriyor. O halde herkesin ister istemez yaşayacağı ve başına geleceği ölüm gerçeğini değişik yollarla ele almanın ve ondan korkmak yerine ona hazırlanmanın ne zararı olabilir. İNSAN AKRABALARINA VE SEVDİKLERİNE KAVUŞMAK İSTER İnsan yakın çevresi ile, arkadaşları ile, akrabaları ile buluşmayı, bir arada olmayı, onlarla sohbet etmesini, geçmişlerini hikaye etmelerini arzu eder.  Bu duruma mazhar olmak için dünyanın bir ucunda olsalar da, insanın imkanları nispetinde onlarla görüşmeye gitmek için her türlü meşakkate ve fededakarlığa katlanırız. Sözler, Ondördüncü Sözün Hatimesinde bunun nasıl anlatıldığına bir bakalım:  Hâtime:      “Dünya hayatı aldatıcı bir menfaatten başka birşey değildir.”(7/185) Bedbaht, talihsiz nefis gaflete dalıp, bu hayatı tatlı görüp, âhireti unutup ve dünyaya talip oluyor. Bu hali ile tıpkı Devekuşuna benzemektedir. Avcıyı görür, uçamıyor; başını kuma sokuyor, ta avcı onu görmesin. Koca gövdesi dışarıda; avcı görür. Yalnız o, gözünü kum içinde kapamış, görmez. Bediüzzaman Hazretleri Sözler mecmuasında bu konuyu çok güzel açıklığa kavuşturuyor: Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 18.02.2020
Ekleme Tarihi: 18 Şubat 2020 - Salı

KESİN DAVET 31

KESİN DAVET 31


KABRİN ARKASI İÇİN ÇALIŞINIZ


Tekrar da olsa, konunun önemine göre usandırmaması gerekiyor. Hergün ekmek yiyor, su içiyoruz, havayı teneffüs ediyoruz, bu bize usanç veriyor mu?

Bırakınız usanç vermeyi, ihtiyaç olduğundan tekrarı, lezzet veriyor.

O halde herkesin ister istemez yaşayacağı ve başına geleceği ölüm gerçeğini değişik yollarla ele almanın ve ondan korkmak yerine ona hazırlanmanın ne zararı olabilir.


İNSAN AKRABALARINA VE SEVDİKLERİNE KAVUŞMAK İSTER

İnsan yakın çevresi ile, arkadaşları ile, akrabaları ile buluşmayı, bir arada olmayı, onlarla sohbet etmesini, geçmişlerini hikaye etmelerini arzu eder. 

Bu duruma mazhar olmak için dünyanın bir ucunda olsalar da, insanın imkanları nispetinde onlarla görüşmeye gitmek için her türlü meşakkate ve fededakarlığa katlanırız.

Sözler, Ondördüncü Sözün Hatimesinde bunun nasıl anlatıldığına bir bakalım: 

Hâtime:     

“Dünya hayatı aldatıcı bir menfaatten başka birşey değildir.”(7/185)

Bedbaht, talihsiz nefis gaflete dalıp, bu hayatı tatlı görüp, âhireti unutup ve dünyaya talip oluyor.

Bu hali ile tıpkı Devekuşuna benzemektedir.

Avcıyı görür, uçamıyor; başını kuma sokuyor,

ta avcı onu görmesin.

Koca gövdesi dışarıda; avcı görür.

Yalnız o, gözünü kum içinde kapamış, görmez.

Bediüzzaman Hazretleri Sözler mecmuasında bu konuyu çok güzel açıklığa kavuşturuyor:

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

18.02.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

18
Kasım
06
Kasım
26
Ekim
15
Ekim
30
Eylül
22
Eylül
14
Eylül
04
Eylül
26
Ağustos
17
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.