Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ FEHİM İFHAMDAN DAHA ESHELDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ    FEHİM İFHAMDAN DAHA ESHELDİR   “Fehim ifhamdan daha esheldir vesselâm!”(33/91) Anlamak anlatmaktan daha kolaydır. Ancak farklı fenlerde ihtisas sahibi bir heyetin bu konuları ele almaları, hiç şüphem yok ki; çok Master ve Doktora konularına kaynak olacaktır.   Malzeme alanında ihtisas sahibi bir bilim adamımızın inzal ile ilgi araştırmasından bır kısmını burada aktarıyorum:   “Fakat kelimenin “gökten fiziksel olarak indirme” şeklindeki anlamı dikkate alındığında, önemli bir bilimsel gerçeğe işaret ettiği görülmektedir. Sadece Dünya’daki değil, tüm Güneş Sistemi’ndeki demir, dış uzaydan gelmiştir.   DEMİR ELEMENTİ İÇİN GÜNEŞİN SICAKLIĞI BİLE YETERSİZ   Çünkü Güneş’in sıcaklığı demir elementinin meydana gelmesi için yeterli değildir. Güneş’in 6000 0C’lık bir yüzey sıcaklığı ve 20 milyon 0C’lik bir çekirdek sıcaklığı vardır.   Demir ancak Güneş’ten sıcaklığı çok daha büyük yıldızda, birkaç yüz milyon dereceye varan sıcaklıklarda oluşabilmektedir.   Süpernova olarak adlandırılan bu yıldızlardaki demir miktarı belli bir oranı geçince, artık yıldız bunu taşıyamaz, patlar ve demir uzaya dağılır.” (34)   Süpernova, vikipedide enerjisi biten Büyük Yıldızların şiddetle patlaması durumuna verilen addır. Bir süpernovanın parlaklığı Güneş'in parlaklığının yüz milyon katına varabilir. Başlangıçta yapısı, iyonize madde olan plazma şeklindeki bir süpernovanın parlaklığını yitirmesi haftalar ya da aylar sürebilir.   Demirin ergime derecesini 1600 0C, ancak yataklarına yerleşme sıcaklığı astronomik sıcaklıklar olduğunu düşünülürse, inzalin ne demek olduğu tahmin edebilir.   Bütün astronomik bulgular, Dünya’daki ve tüm Güneş Sistemi’ndeki demir metalinin, Güneş Sistemi dışında dış uzaydaki, güneşten on misli daha büyük bir yıldızın patlaması ile uzaydaki yüksek sıcaklıktaki dev yıldızlardan yeryüzüne, aynı ayet-i kerimede bildirildiği şekilde inebileceğini ve gelebileceğini düşündürmektedir.   Hadid suresinin 25. ayet-i kerimesinde demir ile ilgili olarak şöyle buyurulmuştur: “...Biz demiri de indirdik ki, onda çetin bir sertlik ve insanlar için faydalar vardır...” 15.06.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2020 - Pazartesi

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ FEHİM İFHAMDAN DAHA ESHELDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ 
 
FEHİM İFHAMDAN DAHA ESHELDİR
 
“Fehim ifhamdan daha esheldir vesselâm!”(33/91)
Anlamak anlatmaktan daha kolaydır. Ancak farklı fenlerde ihtisas sahibi bir heyetin bu konuları ele almaları, hiç şüphem yok ki; çok Master ve Doktora konularına kaynak olacaktır.
 
Malzeme alanında ihtisas sahibi bir bilim adamımızın inzal ile ilgi araştırmasından bır kısmını burada aktarıyorum:
 
“Fakat kelimenin “gökten fiziksel olarak indirme” şeklindeki anlamı dikkate alındığında, önemli bir bilimsel gerçeğe işaret ettiği görülmektedir.
Sadece Dünya’daki değil, tüm Güneş Sistemi’ndeki demir, dış uzaydan gelmiştir.
 
DEMİR ELEMENTİ İÇİN GÜNEŞİN SICAKLIĞI BİLE YETERSİZ
 
Çünkü Güneş’in sıcaklığı demir elementinin meydana gelmesi için yeterli değildir.
Güneş’in 6000 0C’lık bir yüzey sıcaklığı ve 20 milyon 0C’lik bir çekirdek sıcaklığı vardır.
 
Demir ancak Güneş’ten sıcaklığı çok daha büyük yıldızda, birkaç yüz milyon dereceye varan sıcaklıklarda oluşabilmektedir.
 
Süpernova olarak adlandırılan bu yıldızlardaki demir miktarı belli bir oranı geçince, artık yıldız bunu taşıyamaz, patlar ve demir uzaya dağılır.”
(34)
 
Süpernova, vikipedide enerjisi biten Büyük Yıldızların şiddetle patlaması durumuna verilen addır.
Bir süpernovanın parlaklığı Güneş'in parlaklığının yüz milyon katına varabilir. Başlangıçta yapısı, iyonize madde olan plazma şeklindeki bir süpernovanın parlaklığını yitirmesi haftalar ya da aylar sürebilir.
 
Demirin ergime derecesini 1600 0C, ancak yataklarına yerleşme sıcaklığı astronomik sıcaklıklar olduğunu düşünülürse, inzalin ne demek olduğu tahmin edebilir.
 
Bütün astronomik bulgular, Dünya’daki ve tüm Güneş Sistemi’ndeki demir metalinin, Güneş Sistemi dışında dış uzaydaki, güneşten on misli daha büyük bir yıldızın patlaması ile uzaydaki yüksek sıcaklıktaki dev yıldızlardan yeryüzüne, aynı ayet-i kerimede bildirildiği şekilde inebileceğini ve gelebileceğini düşündürmektedir.
 
Hadid suresinin 25. ayet-i kerimesinde demir ile ilgili olarak şöyle buyurulmuştur:
“...Biz demiri de indirdik ki, onda çetin bir sertlik ve insanlar için faydalar vardır...”

15.06.2020
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

18
Kasım
06
Kasım
26
Ekim
15
Ekim
30
Eylül
22
Eylül
14
Eylül
04
Eylül
26
Ağustos
17
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.