Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

ZORUNDAYIZ ÖYLEMİ? YÂDA ŞUNU MU DEMEK İSTİYORSUN. YA SEVE SEVE, YADA

Bugün bir kelime daha siyasi literatürümüze girdiğini yâda gireceğini düşünüyorum. Dün ana muhalefet partisi genel başkanı kendi grup toplantılarında 24 Haziran da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmenlere hatta ve hatta ülke genelindeki tüm seçmenlere âdeta tehdit vari bir söz kullandı. Biraz da aba altından sopayı gösterdi dersek herhalde abartmış sayılmayız. Söz; ...... Muharrem İnce bir öğretmen bu ülkenin binlerce çocuğuna ders verdi. Bütün öğretmenlere ve bütün anne babalara sesleniyorum. Siz Muharrem İnce’ye sahip çıkmak zorundasınız. Onu cumhurbaşkanı koltuğuna oturtmak zorundasınız. .... SEÇMEK ZORUNDASINIZ!!! Evet, SEÇMEK ZORUNDASINIZ... Ya seçersiniz yâda seçersiniz... Seçmezseniz de HAKKIMI HELÂL ETMİYORUM. Ne şimdi bu? Nasıl bir ifade? Nasıl bir siyasi mantık? Seçmene söylenen bu sözler, SEÇMENİN; HÜR İRADESİNE İPOTEK ALTINA ALMAK DEĞİL Mİ? SEÇMENE; AJİTASYON YAPMAK DEĞİL Mİ? SEÇMENE;  ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK DEĞİL Mİ? CHP nin Genel Başkanının sözleri kısa ve öz olarak; SEÇMENİ TEHDİT ETMEK DEĞİL Mİ? Aslında bu tehdit kokan sözlerin yeni olmadığını biliyoruz. Zira Sayın KILIÇDAROĞLU 2017  senesinde de bu veya buna benzer tehditleri kullanmış. 2017 senesinde partisinin grup toplantısında sahte belgeler sallayarak kendini küçük düşüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu A Haber ve ATV başta olmak üzere Turkuvaz Medya ve çalışanlarını tehdit ediyor.  Kılıçdaroğlu medya grubuna yönelik olarak BOYNUNA YAĞLI URGAN GEÇİRME tehdidinde bulunuyor... Tehditlerini sadece harici olarak değil aynı zamanda dahilde yani parti içinde partililere de  sert tehditlerde bulunuyor. Mesela; 09 Mart 2018 günü CHP tüzük kurultayının açılışında parti içine yönelik çok sert mesajlarla adeta tehditler savuruyor. Kılıçdaroğlu, 'Ben yoksam parti de yok' diyen arkadaşlar, kapı burada gidebilirler' diyor, bu kadarla da yetinmeyip hızını alamayan Sayın KILIÇDAROĞLU  izin almadan televizyon programlarına katılan milletvekilleri için, 'Bu partide yeri yoktur' ifadelerini kullanıyor. 7.3.2018 tarihinde ise Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren CHP'lileri açıkça tehdit ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesi milletvekillerini topluyor. Hazırlanan tüzüğü eleştiren milletvekillerine yönelik Kılıçdaroğlu bir defteri göstererek, "Kimse bilmiyor ama bu defterde hepinizin kaydı var" diyerek milletvekillerini açıkça tehdit ediyor. Görüldüğü gibi ana muhalefet partisi  geçmişte ne ise bugünde o.  Ha Ali Veli, ha Veli Ali. TEHDİT!!! ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK!! ŞANTAJ!!! Tekrar okuyalım mı? MUHARREM İNCE'YE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDASINIZ  ONU CUMHURBAŞKANI KOLTUĞUNA OTURTMAK ZORUNDASINIZ!!! ZORUNDAYIZ ÖYLEMİ?  YADA ŞUNU MU DEMEK İSTİYORSUN.  YA SEVE SEVE OTURTMAK ZORUNDASINIZ YÂDA ....  SELÂM VE DUA İLE  BÜLENT ERTEKİN   
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2018 - Çarşamba

ZORUNDAYIZ ÖYLEMİ? YÂDA ŞUNU MU DEMEK İSTİYORSUN. YA SEVE SEVE, YADA

Bugün bir kelime daha siyasi literatürümüze girdiğini yâda gireceğini düşünüyorum. Dün ana muhalefet partisi genel başkanı kendi grup toplantılarında 24 Haziran da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmenlere hatta ve hatta ülke genelindeki tüm seçmenlere âdeta tehdit vari bir söz kullandı. Biraz da aba altından sopayı gösterdi dersek herhalde abartmış sayılmayız.

Söz;
......
Muharrem İnce bir öğretmen bu ülkenin binlerce çocuğuna ders verdi. Bütün öğretmenlere ve bütün anne babalara sesleniyorum. Siz Muharrem İnce’ye sahip çıkmak zorundasınız. Onu cumhurbaşkanı koltuğuna oturtmak zorundasınız.
....

SEÇMEK ZORUNDASINIZ!!!
Evet, SEÇMEK ZORUNDASINIZ...
Ya seçersiniz yâda seçersiniz...
Seçmezseniz de HAKKIMI HELÂL ETMİYORUM.
Ne şimdi bu?
Nasıl bir ifade?
Nasıl bir siyasi mantık?
Seçmene söylenen bu sözler,

SEÇMENİN; HÜR İRADESİNE İPOTEK ALTINA ALMAK DEĞİL Mİ?

SEÇMENE; AJİTASYON YAPMAK DEĞİL Mİ?

SEÇMENE;  ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK DEĞİL Mİ?

CHP nin Genel Başkanının sözleri kısa ve öz olarak;
SEÇMENİ TEHDİT ETMEK DEĞİL Mİ?
Aslında bu tehdit kokan sözlerin yeni olmadığını biliyoruz. Zira Sayın KILIÇDAROĞLU 2017  senesinde de bu veya buna benzer tehditleri kullanmış. 2017 senesinde partisinin grup toplantısında sahte belgeler sallayarak kendini küçük düşüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu A Haber ve ATV başta olmak üzere Turkuvaz Medya ve çalışanlarını tehdit ediyor.  Kılıçdaroğlu medya grubuna yönelik olarak BOYNUNA YAĞLI URGAN GEÇİRME tehdidinde bulunuyor...
Tehditlerini sadece harici olarak değil aynı zamanda dahilde yani parti içinde partililere de  sert tehditlerde bulunuyor.
Mesela; 09 Mart 2018 günü
CHP tüzük kurultayının açılışında parti içine yönelik çok sert mesajlarla adeta tehditler savuruyor. Kılıçdaroğlu, 'Ben yoksam parti de yok' diyen arkadaşlar, kapı burada gidebilirler' diyor, bu kadarla da yetinmeyip hızını alamayan Sayın KILIÇDAROĞLU  izin almadan televizyon programlarına katılan milletvekilleri için, 'Bu partide yeri yoktur' ifadelerini kullanıyor.

7.3.2018 tarihinde ise Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren CHP'lileri açıkça tehdit ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesi milletvekillerini topluyor. Hazırlanan tüzüğü eleştiren milletvekillerine yönelik Kılıçdaroğlu bir defteri göstererek, "Kimse bilmiyor ama bu defterde hepinizin kaydı var" diyerek milletvekillerini açıkça tehdit ediyor.
Görüldüğü gibi ana muhalefet partisi  geçmişte ne ise bugünde o. 
Ha Ali Veli, ha Veli Ali.

TEHDİT!!!
ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK!!
ŞANTAJ!!!
Tekrar okuyalım mı?

MUHARREM İNCE'YE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDASINIZ 
ONU CUMHURBAŞKANI KOLTUĞUNA OTURTMAK ZORUNDASINIZ!!!

ZORUNDAYIZ ÖYLEMİ? 
YADA ŞUNU MU DEMEK İSTİYORSUN. 
YA SEVE SEVE OTURTMAK ZORUNDASINIZ
YÂDA .... 

SELÂM VE DUA İLE 
BÜLENT ERTEKİN 


 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.