Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

ENERJİ KAYNAĞI OLARAK NE KULLANIMIŞTIR?

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ Bendeniz burada bir tarihi hikaye nakletmiyorum. Neticede bilim adamlarının ilgili olanlarının dikkatini bir yere çekmeye çalışıyorum. Hemen hemen hiçbir karanın görünmediği dev dalgalar içinde yüzecek geminin tahrikinde kullanılan yani kazandaki suyu buharlaştırarak basıncı ile geminin belki de pistonlu motorunu tahrik eden buharın enerji kaynağı odun, kömür veya nükleer enerji olmasında hiçbir engel görmüyorum. “Gemi onları, dağlar gibi dalgalar üstünden yürütüp götürüyordu. Nuh onlardan ayrı bir yerde duran oğluna seslendi: “Oğulcuğum, bizimle beraber gemiye bin, kafirlerle beraber olma. Oğlu cevap verdi: “Bir dağa sığınacağım, beni sudan korur.” Nuh dedi: “Allah’ın merhamet ettiği dışında hiç kimse için Allah’ın kararından kurtaracak yoktur.” Ve ikisi arasına dalga girdi de o, boğulanlar arasına katıldı.” (21/42-43) Hazreti Nuh’un gemisi inşa edilirken, fen ve bilim kanunlarına göre imal edilmediğini söylemek anlamsızdır. Çünkü bu mucize o peygamberin ümmetine, böyle bir geminin yapımının mümkün olacağını, hatta denizaltı bile imal edileceğini söylemektedir. Ancak Allah’ın mucize olan kanunlarını öğrenip ve onların gereklerini yerine getirmek şartıyla, yani hiç olmazsa bir gemi mühendisliği öğrenimini görüp, ilgili meslekler ile diyalog içerisinde çalışmak şartı ile olabileceğini anlayabiliriz. GEMİNİN YÜZMESİ İÇİN ŞARTLAR YARATILIYOR Yerden ve gökten takviye edilen sular ile yüzmeye başlayan gemi, sular sayesinde karadan irtibatı kesilmektedir. Ancak geminin hareket ettirilmesi ve yol alabilmesi için tahrik kaynağı ve dümeninden başka bir de hiçbir kara parçasının görülmediği bir yerde, hangi istikamete ve ne şekilde gidileceğinin de bilinmesi gerekmektedir. Yani geminin hangi rotayla, hangi zamanda ve nereye gideceği konusunda belirsizlikler vardır. Dolayısıyla, Nuh Aleyhisselâm bu konuda hiçbir bilgiye sahip değildir. Bakınız ayet-i kerime bunu nasıl açıklıyor. "Ey Rabbim! Beni bereketli bir yere kondur. Sen, konuk edenlerin en hayırlısısın." (20/29) Görüldüğü üzere Nuh Aleyhisselâm’a, geminin son durağının neresi olacağını kendisinin bilmediği, uğurlu bir yere indirmesini Rabbinden talep etmesi emredilmektedir. 14.07.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2020 - Salı

ENERJİ KAYNAĞI OLARAK NE KULLANIMIŞTIR?

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ

Bendeniz burada bir tarihi hikaye nakletmiyorum. Neticede bilim adamlarının ilgili olanlarının dikkatini bir yere çekmeye çalışıyorum. Hemen hemen hiçbir karanın görünmediği dev dalgalar içinde yüzecek geminin tahrikinde kullanılan yani kazandaki suyu buharlaştırarak basıncı ile geminin belki de pistonlu motorunu tahrik eden buharın enerji kaynağı odun, kömür veya nükleer enerji olmasında hiçbir engel görmüyorum.

“Gemi onları, dağlar gibi dalgalar üstünden yürütüp götürüyordu. Nuh onlardan ayrı bir yerde duran oğluna seslendi: “Oğulcuğum, bizimle beraber gemiye bin, kafirlerle beraber olma. Oğlu cevap verdi: “Bir dağa sığınacağım, beni sudan korur.” Nuh dedi: “Allah’ın merhamet ettiği dışında hiç kimse için Allah’ın kararından kurtaracak yoktur.” Ve ikisi arasına dalga girdi de o, boğulanlar arasına katıldı.” (21/42-43)

Hazreti Nuh’un gemisi inşa edilirken, fen ve bilim kanunlarına göre imal edilmediğini söylemek anlamsızdır. Çünkü bu mucize o peygamberin ümmetine, böyle bir geminin yapımının mümkün olacağını, hatta denizaltı bile imal edileceğini söylemektedir. Ancak Allah’ın mucize olan kanunlarını öğrenip ve onların gereklerini yerine getirmek şartıyla, yani hiç olmazsa bir gemi mühendisliği öğrenimini görüp, ilgili meslekler ile diyalog içerisinde çalışmak şartı ile olabileceğini anlayabiliriz.

GEMİNİN YÜZMESİ İÇİN ŞARTLAR YARATILIYOR

Yerden ve gökten takviye edilen sular ile yüzmeye başlayan gemi, sular sayesinde karadan irtibatı kesilmektedir. Ancak geminin hareket ettirilmesi ve yol alabilmesi için tahrik kaynağı ve dümeninden başka bir de hiçbir kara parçasının görülmediği bir yerde, hangi istikamete ve ne şekilde gidileceğinin de bilinmesi gerekmektedir.

Yani geminin hangi rotayla, hangi zamanda ve nereye gideceği konusunda belirsizlikler vardır. Dolayısıyla, Nuh Aleyhisselâm bu konuda hiçbir bilgiye sahip değildir. Bakınız ayet-i kerime bunu nasıl açıklıyor.

"Ey Rabbim! Beni bereketli bir yere kondur. Sen, konuk edenlerin en hayırlısısın." (20/29)

Görüldüğü üzere Nuh Aleyhisselâm’a, geminin son durağının neresi olacağını kendisinin bilmediği, uğurlu bir yere indirmesini Rabbinden talep etmesi emredilmektedir.

14.07.2020

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

18
Kasım
06
Kasım
26
Ekim
15
Ekim
30
Eylül
22
Eylül
14
Eylül
04
Eylül
26
Ağustos
17
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.