Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET 24

KESİN DAVET 24 İNSANIN ŞEKİLLENMESİ Kaynak bilgilerinden yola çıkarak bir düşünelim. Denilse ki bu et parçası var ya; bunun içine baksana burada kalsiyum var, potasyum var, sodyum var, karbon var, hidrojen var, 101 element var bunda...  Gerçek bu, peki nasıl oluyor? Orada sadece bir et parçası var. Evet denilse ki bu et parçasının içerisinde kemik var, saç var, tırnak var, deri var, kan var, lenf var, flitre var, pompa var, var... Gördüğümüz bu olayı hücremize sorsak ne diyecek; ya sen nereden çıkarıyorsun bunları? İşte aynı hücre bölünerek çoğalıyor; benzer tip hücreler bir araya getirilerek kas, sinir, kan, kıkırdak, baş, kaş, dil, beyin, mide, kemik, sinir, damar, kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, yağ vb. meydana getiriliyor... Halen soruyor musunuz bunları nereden çıkarıyorsun diye? O bölünme ve çoğalma ile anne rahmindeki çocuğu Rabbim yaratmıyor mu? İşte bakıyoruz aynı hücre çoğalıyor, göz oluyor, 600 megapiksel kalitede,  manzaraları seyrediyor. Kulak oluyor, 20 ile 20000 arasındaki sayılamayacak frekanstaki sesleri işitiyor. Burun oluyor, onbinlerce farklı kokuları alıyor, analiz ediyor ve arşivliyor. Dil oluyor, binlerce farklı tat ve lezzetteki gıdaları labaratuvarında hemen analiz ediyor, kullanılmasına veya reddedilmesine anında karar veriyor. Beyin oluyor geçmiş ve gelecekteki insanın programını hazırlıyor ve çözümler üretiyor. Kemik oluyor, yaşına göre 250 adet kemik, insanı ayakta tutuyor ve şekilden şekile sokuyor. Kan üretiyor.  Vücudun %80’nini çapı 8 mikrometre olan, kan hücreleri meydana getirir.  Bu vücut kütlesinin %4’nü oluşturur. Sinir oluyor, insanın hareketine göre sürekli kasılıp uzanıyor, 75000 metre uzunluğunda, birbirinin hareketini engellemiyor, anında mesaj alıp cevap veriyor. Kalp oluyor, hiç durmadan çalışan, günlük yaşantıya göre mesaisini ayarlıyor. Kasılıp gevşeyen, elektrik akımı taşıyan, şekli ve görevi farklı, yüz milyarlarca hücreden meydana geliyor.  Sahibinin ömrü boyunca, her defasında 5 litre, her gün 100000 kere atarak, 8 ton kanı; dünyanın etrafını 2,5 defa dönen damarlara pompalayarak, devir yaptırıyor. Böbrek oluyor, 10-12 cm boyunda, ve 120-160 gram ağırlığında, kana hormon salgılıyor, kanımızı süzüyor, vücudumuzun tuz, su, mineral dengesini kuruyor. Beş dakikada bir, bütün vücudun kanını temizliyor. Günde 200 litre kanı filtre yapıyor. Akciğer oluyor, ağırlığı 1300 gramı buluyor, kandaki korbondioksiti dışarı atarak, atmosferimizdeki oksijeni de kana veriyor. Havayı nemlendiriyor ve ısısını ayarlıyor. Günde normal 10000 litre havayı süzüyor. Beyin oluyor, ağırlığı 1600 gramı buluyor, dakikada 100000 mesaj alıp, gönderiyor. Bir anda bir sayfanın veya bir ovanın fotokopisini çekiyor ve ihtiyaç olan kısmını hemen kullanıyor. Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 04.02.2020
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2020 - Salı

KESİN DAVET 24

KESİN DAVET 24

İNSANIN ŞEKİLLENMESİ

Kaynak bilgilerinden yola çıkarak bir düşünelim. Denilse ki bu et parçası var ya; bunun içine baksana burada kalsiyum var, potasyum var, sodyum var, karbon var, hidrojen var, 101 element var bunda... 
Gerçek bu, peki nasıl oluyor? Orada sadece bir et parçası var.

Evet denilse ki bu et parçasının içerisinde kemik var, saç var, tırnak var, deri var, kan var, lenf var, flitre var, pompa var, var...
Gördüğümüz bu olayı hücremize sorsak ne diyecek; ya sen nereden çıkarıyorsun bunları?

İşte aynı hücre bölünerek çoğalıyor; benzer tip hücreler bir araya getirilerek kas, sinir, kan, kıkırdak, baş, kaş, dil, beyin, mide, kemik, sinir, damar, kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, yağ vb. meydana getiriliyor... Halen soruyor musunuz bunları nereden çıkarıyorsun diye?
O bölünme ve çoğalma ile anne rahmindeki çocuğu Rabbim yaratmıyor mu?

İşte bakıyoruz aynı hücre çoğalıyor, göz oluyor, 600 megapiksel kalitede,  manzaraları seyrediyor.

Kulak oluyor, 20 ile 20000 arasındaki sayılamayacak frekanstaki sesleri işitiyor.

Burun oluyor, onbinlerce farklı kokuları alıyor, analiz ediyor ve arşivliyor.

Dil oluyor, binlerce farklı tat ve lezzetteki gıdaları labaratuvarında hemen analiz ediyor, kullanılmasına veya reddedilmesine anında karar veriyor.

Beyin oluyor geçmiş ve gelecekteki insanın programını hazırlıyor ve çözümler üretiyor.

Kemik oluyor, yaşına göre 250 adet kemik, insanı ayakta tutuyor ve şekilden şekile sokuyor. Kan üretiyor. 
Vücudun %80’nini çapı 8 mikrometre olan, kan hücreleri meydana getirir.  Bu vücut kütlesinin %4’nü oluşturur.

Sinir oluyor, insanın hareketine göre sürekli kasılıp uzanıyor, 75000 metre uzunluğunda, birbirinin hareketini engellemiyor, anında mesaj alıp cevap veriyor.

Kalp oluyor, hiç durmadan çalışan, günlük yaşantıya göre mesaisini ayarlıyor. Kasılıp gevşeyen, elektrik akımı taşıyan, şekli ve görevi farklı, yüz milyarlarca hücreden meydana geliyor. 
Sahibinin ömrü boyunca, her defasında 5 litre, her gün 100000 kere atarak, 8 ton kanı; dünyanın etrafını 2,5 defa dönen damarlara pompalayarak, devir yaptırıyor.

Böbrek oluyor, 10-12 cm boyunda, ve 120-160 gram ağırlığında, kana hormon salgılıyor, kanımızı süzüyor, vücudumuzun tuz, su, mineral dengesini kuruyor. Beş dakikada bir, bütün vücudun kanını temizliyor. Günde 200 litre kanı filtre yapıyor.

Akciğer oluyor, ağırlığı 1300 gramı buluyor, kandaki korbondioksiti dışarı atarak, atmosferimizdeki oksijeni de kana veriyor. Havayı nemlendiriyor ve ısısını ayarlıyor. Günde normal 10000 litre havayı süzüyor.

Beyin oluyor, ağırlığı 1600 gramı buluyor, dakikada 100000 mesaj alıp, gönderiyor. Bir anda bir sayfanın veya bir ovanın fotokopisini çekiyor ve ihtiyaç olan kısmını hemen kullanıyor.


Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
04.02.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

18
Kasım
06
Kasım
26
Ekim
15
Ekim
30
Eylül
22
Eylül
14
Eylül
04
Eylül
26
Ağustos
17
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.