REGAİB GECESİ 33 ŞEHİT 4
MUHALEFET ETMEK ŞEHİTLERİMİZİ YOK SAYMAKTIR
" Soru- Hangi cem'iyettensin, neden muhalefeti şiddetle tenkid ediyorsun?
Cevap- Şüheda cem'iyetindenim (Allah CC için ölenlerin topluluğundanım). Tek bir veliyi (Allah dostunu) inkâr veya istihfaf etmek (küçümsemek), meş’umdur (kötüdür).
Öyle ise, iki milyon evliyaullah olan şühedayı (şimdi yüzleri bulan Allah dostu olan şehitleri) inkâr etmek ve kanlarını heder saymak, meş'umların en meş'umudur (kötülerin en kötüsüdür).
Zira muhalefet der:
"Haksız olarak harbe girildi, hasmımız (düşmanımız) haklı idiler. Cihad değildi."
İşte şu hüküm, iki milyon şühedanın şehâdetini (Allah yolunda ölenlerin şehitliğini) inkârdır.“ (9/98)
SAVAŞ BİZE NE SAĞLAYACAKTIR
Şu anda dünyada bir çekirge afatı var. Her tarafı kasıp kavuruyor. Eğer daha ortaya çıkar çıkmaz bununla mücadele edilseydi, belki bu boyutlara gelmeyecekti. O zaman sadece o çekirgelerle mücadele sınırlı kalacaktı.
Ama afat bu kadar büyümüşken çekirgeleri yok etmek için onların etrafında, bir sürü diğer canlar da zarar görmektedir.
Onun için zararın neresinden dönülürse kârdır kaidesince, görünüşte şer olan bazı şeylerin altında, çok büyük hayırlar olduğu zamanla ortaya çıkar.
Bu savaşın da tabii ki riskleri, sıkıntıları, zahmetleri, zorlukları var ve yürekleri acıya boğan şehitleri de var. Ama bugün bundan kaçılırsa, yarın Allah korusun kat kat zararlara ve şehitlere mal olabilir.
Onun için yola çıkılmış, şehitler verilmiş, bu vaziyette muhalefet etmek adına muhalefet yerine, meseleye ortak olmak, katkıda bulunmak ve ortak planlar üretmek gerekir. Bunun içinde bakınız Risale-i Nur’da mesele nasıl dile getiriliyor:
“Elhâsıl: Hayr-ı kesir (büyük kazanımlar) için, şerr-i kalîl ( küçük fenalıklar) kabûl edilir.
Eğer şerr-i kalîl (küçük şerler) olmamak için, hayr-ı kesîri ( büyük hayırları) intâc eden (netice veren) bir şer terkedilse; o vakit şerr-i kesîr (büyük şerler) irtikâb edilmiş (işlenmiş) olur.
Meselâ, cihada (Allah CC yolunda savaşmaya) asker sevketmekte elbette bazı cüz’î ve maddî ve bedenî zarar ve şer olur.
Fakat o cihadda hayr-ı kesîr (büyük iyilikler) var ki, İslâm, küffârın istilâsından kurtulur.
Eğer o şerr-i kalîl (az kötülükler) için cihad terkedilse, o vakit hayr-ı kesîr (çok iyilikler) gittikten sonra şerr-i kesîr (büyük kötülükler) gelir.
O ayn-ı zulümdür (zulmün ta kendisidir).
Hem meselâ; gangren olmuş ve kesilmesi lâzım gelen bir parmağın kesilmesi hayırdır, iyidir; halbuki zâhiren (görünüşte) bir şerdir.
Parmak kesilmezse, el kesilir; şerr-i kesîr (büyük kayıp) olur."(6/43)
“Rahmet-i İlahiyeden ümit kesilmez. Çünkü Cenab-ı Hak, bin seneden beri Kur'an'ın hizmetinde istihdam ettiği ve ona bayraktar tayin ettiği bu vatandaşların muhteşem ordusunu ve muazzam cemaatini, muvakkat arızalarla inşâallah perişan etmez. Yine o nuru ışıklandırır ve vazifesini idame ettirir…” (6/360)
09.03.2020
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
(1). Cihad: (Allah CC için savaşmak
(2). Farz-ı kifaye: Müslümanların bir kısmı görevlerini yerine getirmesiyle diğerlerinin üzerinden sorumluluk kalkan Allah’ın kesin emridir.
(3). Farz-ı ayn: Herkesin tek başına yerine getirmesi gereken Allah’ın kesin emridir.
(4). Hutbe-i Şamiye
(5). Sözler
(6). Mektubat
(7). İlk Eserler
(8). Tarihçe-i Hayat
(9). Asâr-ı Bedîiyye