ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ TARAFINDAN ALINAN ‘ERMENİ SOYKIRIM KARARI’NI ŞİDDETLE TELİN EDİYORUZ.

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.10.2019 - 16:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1772+ kez okundu.
 

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ TARAFINDAN ALINAN ‘ERMENİ SOYKIRIM KARARI’NI ŞİDDETLE TELİN EDİYORUZ.

Fatih Erbakan : "Her etnik kökenden insana kucak açmış, inanç ve düşünce özgürlüğüne her zaman imkan vermiş olan milletimizi, yapay soykırım iddialarıyla farklı şekilde yansıtmaya çalışmak gerçekleri hiçbir şekilde değiştirmez ve örtbas edemez."
 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ABD'nin sözde Ermeni soykırım yasasını onaylamasının ardından bir basın açıklamasında bulundu. Erbakan yaptığı basın açıklamasında ABD'ye sert ifadelerde bulunurken "Amerika'ya misliyle yaptırım uygulamamız ve İncirlik Üssü'nün kapatmamızın gerektiğini"  belirterek şu ifadelerde bulundu. "Demokrat Parti’li Adam Schiff tarafından Nisan ayında sunulan teklif ile ortaya konulan, 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanıyan karar tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde 405 "evet" oyuna karşılık 11 "hayır" oyuyla onaylanması hiçbir şekilde kabul edilemez. Tarih bilincinden yoksun, tarihsel gerçeklerden uzak şekilde, Türkiye aleyhtarlığına meşruiyet kazandırmaya yönelik olarak alelacele alınmış bu karar, düz mantıkla, hakla, hukukla bağdaşmaz bir karardır. Amerika’nın küresel gücüne boyun eğmek istemeyen milletleri, kin ve nefret kokan bu gibi kararlarla dizginlemeyi amaçlaması bizleri inandığımız gerçeklerden ve hedeflerden asla alıkoyamaz. Her etnik kökenden insana kucak açmış, inanç ve düşünce özgürlüğüne her zaman imkan vermiş olan milletimizi, yapay soykırım iddialarıyla farklı şekilde yansıtmaya çalışmak gerçekleri hiçbir şekilde değiştirmez ve örtbas edemez. Yüz binlerce Kızılderili’yi soykırımdan geçiren, Irak’ta bir milyon sivilin ölümüne sebep olan bir anlayışın tarihi gerçekleri saptırarak soykırım ithamlarıyla böyle bir karar alması asla kabul edilemez ve Yeniden Refah Partisi olarak bizim açımızdan da yok hükmündedir. Bu arada ABD Temsilciler Meclisi'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yaptığı Barış Pınarı Operasyonu'ndan dolayı Türkiye'ye yaptırımlar öngören yasa tasarısını 16'ya karşı 403 oyla onaylaması asla kabul edilemez hasmane bir durumdur. Eğer ki, bu tasarı Senato'dan da aynı şekilde geçecek olursa bizim de Türkiye olarak Amerika'ya misliyle yaptırım uygulamamız ve İncirlik Üssü’nün kapatmamız zaruret arz edecektir" dedi.
Fatih Erbakan : "Her etnik kökenden insana kucak açmış, inanç ve düşünce özgürlüğüne her zaman imkan vermiş olan milletimizi, yapay soykırım iddialarıyla farklı şekilde yansıtmaya çalışmak gerçekleri hiçbir şekilde değiştirmez ve örtbas edemez."

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ABD'nin sözde Ermeni soykırım yasasını onaylamasının ardından bir basın açıklamasında bulundu. Erbakan yaptığı basın açıklamasında ABD'ye sert ifadelerde bulunurken "Amerika'ya misliyle yaptırım uygulamamız ve İncirlik Üssü'nün kapatmamızın gerektiğini"  belirterek şu ifadelerde bulundu.

"Demokrat Parti’li Adam Schiff tarafından Nisan ayında sunulan teklif ile ortaya konulan, 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanıyan karar tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde 405 "evet" oyuna karşılık 11 "hayır" oyuyla onaylanması hiçbir şekilde kabul edilemez.

Tarih bilincinden yoksun, tarihsel gerçeklerden uzak şekilde, Türkiye aleyhtarlığına meşruiyet kazandırmaya yönelik olarak alelacele alınmış bu karar, düz mantıkla, hakla, hukukla bağdaşmaz bir karardır.

Amerika’nın küresel gücüne boyun eğmek istemeyen milletleri, kin ve nefret kokan bu gibi kararlarla dizginlemeyi amaçlaması bizleri inandığımız gerçeklerden ve hedeflerden asla alıkoyamaz.

Her etnik kökenden insana kucak açmış, inanç ve düşünce özgürlüğüne her zaman imkan vermiş olan milletimizi, yapay soykırım iddialarıyla farklı şekilde yansıtmaya çalışmak gerçekleri hiçbir şekilde değiştirmez ve örtbas edemez.

Yüz binlerce Kızılderili’yi soykırımdan geçiren, Irak’ta bir milyon sivilin ölümüne sebep olan bir anlayışın tarihi gerçekleri saptırarak soykırım ithamlarıyla böyle bir karar alması asla kabul edilemez ve Yeniden Refah Partisi olarak bizim açımızdan da yok hükmündedir.

Bu arada ABD Temsilciler Meclisi'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yaptığı Barış Pınarı Operasyonu'ndan dolayı Türkiye'ye yaptırımlar öngören yasa tasarısını 16'ya karşı 403 oyla onaylaması asla kabul edilemez hasmane bir durumdur. Eğer ki, bu tasarı Senato'dan da aynı şekilde geçecek olursa bizim de Türkiye olarak Amerika'ya misliyle yaptırım uygulamamız ve İncirlik Üssü’nün kapatmamız zaruret arz edecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.