BAŞBAĞLAR KATLİAMI, 30 YILDIR KANAYAN BİR YARADIR

GÜNDEM/GÜNCEL 05.07.2023 - 15:41, Güncelleme: 05.07.2023 - 15:41 3352+ kez okundu.
 

BAŞBAĞLAR KATLİAMI, 30 YILDIR KANAYAN BİR YARADIR

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar köyünde katledilen 33 vatandaşımız için düzenlenen anma programına katıldı.
Habergündemim - Anma programında söz alan Sarıgül, şunları söyledi:   BAŞBAĞLAR KATLİAMI, 30 YILDIR KANAYAN BİR YARADIR Başbağlar katliamının 30. yılında, bu katliamı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için buradayız. Başbağlar katliamı, 30 yıldır kanayan bir yaradır. O gün buraya gelen hainlerin hedefi, Başbağlar değil Türkiye’ydi. Başbağlar köylülerine değil, Türk milletine kurşun sıktılar. Başbağlar’a değil birlik ve beraberliğimize saldırdılar. Önce Sivas’ta ve sonra Başbağlar’da katliam yaparak, Kürt- Türk- Alevi- Sünni düşmanlığı yaratmak istediler. Ama bizler bu oyuna gelmedik.   TÜRK- KÜRT, ALEVİ- SÜNNİ KARDEŞTİR Türk- Kürt, Alevi- Sünni kardeştir, bunu yapanlar ve yaptıranlar kalleştir. Biz bu topraklarda 1000 senedir varız, dünya durdukça da var olacağız. Hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi bozamadı. Bundan sonra da bozamayacak. Bir ülkeyi büyük yapan, topu tüfeği, zenginlik veya fakirliği değil insanlarının birlik ve beraberliğidir. Biz onun için büyük bir ülkeyiz. Bir tane Türkiye’miz var, bu Türkiye hepimizin Türkiye’si, bir tane vatanımız var, bu vatan hepimizin vatanı. Bir tane bayrağımız var, bu bayrak hepimizin bayrağı. Bir tane devletimiz var, bu devlet hepimizin devletidir.   BAŞBAĞLAR 30 YILDIR ADALET ARIYOR Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Devletimize zeval vermesin. Başbağlar 30 yıldır adalet arıyor, bu katliamın her yönüyle aydınlatılması ve hesabının sorulmasını Başbağlar'a karşı borç olarak görüyorum. Vatan için canlarını veren ecdadımızı, şehitlerimizi ve 33 masum hemşerimi rahmetle anıyor, bize bu acıları yaşatan hain terör örgütünü lanetliyorum.  
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar köyünde katledilen 33 vatandaşımız için düzenlenen anma programına katıldı.

Habergündemim -

Anma programında söz alan Sarıgül, şunları söyledi:

 

BAŞBAĞLAR KATLİAMI, 30 YILDIR KANAYAN BİR YARADIR

Başbağlar katliamının 30. yılında, bu katliamı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için buradayız.

Başbağlar katliamı, 30 yıldır kanayan bir yaradır.

O gün buraya gelen hainlerin hedefi, Başbağlar değil Türkiye’ydi.

Başbağlar köylülerine değil, Türk milletine kurşun sıktılar.

Başbağlar’a değil birlik ve beraberliğimize saldırdılar.

Önce Sivas’ta ve sonra Başbağlar’da katliam yaparak, Kürt- Türk- Alevi- Sünni düşmanlığı yaratmak istediler. Ama bizler bu oyuna gelmedik.

 

TÜRK- KÜRT, ALEVİ- SÜNNİ KARDEŞTİR

Türk- Kürt, Alevi- Sünni kardeştir, bunu yapanlar ve yaptıranlar kalleştir.

Biz bu topraklarda 1000 senedir varız, dünya durdukça da var olacağız.

Hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi bozamadı. Bundan sonra da bozamayacak.

Bir ülkeyi büyük yapan, topu tüfeği, zenginlik veya fakirliği değil insanlarının birlik ve beraberliğidir. Biz onun için büyük bir ülkeyiz.

Bir tane Türkiye’miz var, bu Türkiye hepimizin Türkiye’si, bir tane vatanımız var, bu vatan hepimizin vatanı.

Bir tane bayrağımız var, bu bayrak hepimizin bayrağı. Bir tane devletimiz var, bu devlet hepimizin devletidir.

 

BAŞBAĞLAR 30 YILDIR ADALET ARIYOR

Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Devletimize zeval vermesin.

Başbağlar 30 yıldır adalet arıyor, bu katliamın her yönüyle aydınlatılması ve hesabının sorulmasını Başbağlar'a karşı borç olarak görüyorum.

Vatan için canlarını veren ecdadımızı, şehitlerimizi ve 33 masum hemşerimi rahmetle anıyor, bize bu acıları yaşatan hain terör örgütünü lanetliyorum.

 

Erzincan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.