DPÜ’lü iki öğretim üyesi Hindistan’da seramik sempozyumuna katıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2019 - 21:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2217+ kez okundu.
 

DPÜ’lü iki öğretim üyesi Hindistan’da seramik sempozyumuna katıldı

Dpü’lü İki Öğretim Üyesi Hindistan’da Seramik Sempozyumuna Katıldı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Oya Aşan Yüksel ve Doç. İsmet Yüksel, Hindistan’ın Vadodara şehrinde düzenlenen uluslararası ’Nothing is as It Seems’ isimli seramik sempozyumuna davetli sanatçı olarak katıldı. Hindistan’ın Vadodara şehrinde bulunan Uttarayan Sanat Müzesi Vakfında düzenlenen Uluslararası Nothing is as It Seems isimli seramik sempozyumuna Rusya, Hindistan, Türkiye, Güney Kore ve Brezilya olmak üzere 5 farklı ülkeden 17 sanatçı ve akademisyen katıldı. Sempozyum kapsamında raku, saggar, lüster ve bakır matı pişirimleri yapıldı. Ayrıca kağıt fırın inşa edilerek alternatif pişirim teknikleri uygulandı. Sempozyum kapsamında ayrıca her sanatçının kendi kültürünü ve sanatsal işlerinin tanıtıldığı sunumlara yer verildi. 15 günlük sempozyum süresi boyunca her sanatçının tasarlamış olduğu kendi kültürünü yansıtan seramik kaselerden oluşan anıt heykelin müze bahçesinde kalıcı olarak sergilendi. Sempozyum sonunda ise üretilmiş olan eserler sempozyum kapanış sergisinde sanat severlerle buluştu.
Dpü’lü İki Öğretim Üyesi Hindistan’da Seramik Sempozyumuna Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Oya Aşan Yüksel ve Doç. İsmet Yüksel, Hindistan’ın Vadodara şehrinde düzenlenen uluslararası ’Nothing is as It Seems’ isimli seramik sempozyumuna davetli sanatçı olarak katıldı.

Hindistan’ın Vadodara şehrinde bulunan Uttarayan Sanat Müzesi Vakfında düzenlenen Uluslararası Nothing is as It Seems isimli seramik sempozyumuna Rusya, Hindistan, Türkiye, Güney Kore ve Brezilya olmak üzere 5 farklı ülkeden 17 sanatçı ve akademisyen katıldı.

Sempozyum kapsamında raku, saggar, lüster ve bakır matı pişirimleri yapıldı. Ayrıca kağıt fırın inşa edilerek alternatif pişirim teknikleri uygulandı. Sempozyum kapsamında ayrıca her sanatçının kendi kültürünü ve sanatsal işlerinin tanıtıldığı sunumlara yer verildi.

15 günlük sempozyum süresi boyunca her sanatçının tasarlamış olduğu kendi kültürünü yansıtan seramik kaselerden oluşan anıt heykelin müze bahçesinde kalıcı olarak sergilendi. Sempozyum sonunda ise üretilmiş olan eserler sempozyum kapanış sergisinde sanat severlerle buluştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.