Gram altın yine fırladı! İşte yeni fiyatlar

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.02.2022 - 12:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2919+ kez okundu.
 

Gram altın yine fırladı! İşte yeni fiyatlar

Ukrayna krizi zirve yaparken altın da zirve yarışına katıldı. Ukrayna gerilimi sonrasında yatırımcıların güvenli liman alımlarına odaklanmasıyla son 8 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Altın fiyatları, Ukrayna'da batılı güçler ve Rusya arasındaki gerilimde tansiyonunun iyice artması nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Jeopolitik risklerin yükselmesiyle güvenli liman özelliği ön plana çıkan altın spot piyasada son 8 ayın zirvesinde bulunuyor. İç piyasada ise Dolar/TL'nin dar bir bantta hareket etmesine rağmen spot piyasadaki ons altın fiyatlarının etkisiyle gram altın fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Gram altın 820 lirayı geride bıraktı.  Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’nin ‘Rusya her an Ukrayna’ya saldırabilir’ şeklindeki açıklamaları nedeniyle tırmanışa geçen altın fiyatları dün ve bugün de yükselişini sürdürdü. Altın yatırımcıları, Ukrayna’daki gelişmelerle birlikte ABD enflasyonu sonrası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) atacağı adımlara odaklanmış durumda.
Ukrayna krizi zirve yaparken altın da zirve yarışına katıldı. Ukrayna gerilimi sonrasında yatırımcıların güvenli liman alımlarına odaklanmasıyla son 8 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Altın fiyatları, Ukrayna'da batılı güçler ve Rusya arasındaki gerilimde tansiyonunun iyice artması nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Jeopolitik risklerin yükselmesiyle güvenli liman özelliği ön plana çıkan altın spot piyasada son 8 ayın zirvesinde bulunuyor. İç piyasada ise Dolar/TL'nin dar bir bantta hareket etmesine rağmen spot piyasadaki ons altın fiyatlarının etkisiyle gram altın fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Gram altın 820 lirayı geride bıraktı. 

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’nin ‘Rusya her an Ukrayna’ya saldırabilir’ şeklindeki açıklamaları nedeniyle tırmanışa geçen altın fiyatları dün ve bugün de yükselişini sürdürdü. Altın yatırımcıları, Ukrayna’daki gelişmelerle birlikte ABD enflasyonu sonrası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) atacağı adımlara odaklanmış durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.