Kripto para ile ödeme işlemleri Türkiye'de yasaklandı

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2021 - 17:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2239+ kez okundu.
 

Kripto para ile ödeme işlemleri Türkiye'de yasaklandı

Merkez Bankası Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre; 'kripto para' ile ödeme işlemleri Türkiye'de yasaklandı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası'nın yönetmeliğinde, kripto varlığın, dağıtık defter teknolojisi ya da benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan para, kaydı para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet ya da diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade ettiği belirtildi. ÖDEMELERDE KULLANILAMAYACAK Yönetmelikte, kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan ya da dolaylı bir şekilde kullanılamayacağı ve kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacağı açıklandı. Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan ya da dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremeyeceği, bu tür iş modellerine dair herhangi bir hizmet sunamayacağı söylendi. FON AKTARIMLARINA ARACILIK EDEMEYECEK Yönetmelikte ayrıca, ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara dair alım satım, saklama, transfer ya da ihraç hizmeti sunan platformlara ya da bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyecek. Yönetmelik, 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.
Merkez Bankası Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre; 'kripto para' ile ödeme işlemleri Türkiye'de yasaklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kripto para ile ödeme işlemleri Türkiye'de yasaklandı

Merkez Bankası'nın yönetmeliğinde, kripto varlığın, dağıtık defter teknolojisi ya da benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan para, kaydı para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet ya da diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade ettiği belirtildi.

ÖDEMELERDE KULLANILAMAYACAK

Yönetmelikte, kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan ya da dolaylı bir şekilde kullanılamayacağı ve kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacağı açıklandı.

Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan ya da dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremeyeceği, bu tür iş modellerine dair herhangi bir hizmet sunamayacağı söylendi.

FON AKTARIMLARINA ARACILIK EDEMEYECEK

Yönetmelikte ayrıca, ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara dair alım satım, saklama, transfer ya da ihraç hizmeti sunan platformlara ya da bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyecek.

Yönetmelik, 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.