Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem'den Kripto para açıklaması

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2021 - 18:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1677+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem'den Kripto para açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Cemil Ertem kripto paralarla alakalı önemli açıklamalar yaptı. Ödeme aracı olarak kullanılması yasaklanan kripto paralarla alakalı yeni düzenlemelerin yolda olduğunu söyledi.
Reuters'ın sorularını cevaplayan Cemil Ertem, "Merkez Bankası bugün önemli bir adım daha attı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kripto paraların genel eşdeğer olma fonksiyonunu yasakladı ki bu çok yerindedir. Kripto paralar merkezi olmayan bir tasarruf aracı. Dolayısıyla Türkiye ve dünyada regülasyonlar henüz söz konusu değil veya eksik. Dolayısıyla bu sistemlerin bir para birimi gibi kullanılması; kurumlara, bireylere telafisi mümkün olmayan hasar verebilir." Cemil Ertem, "Bu konuda ilgili birimler reform programı kapsamında düzenlemeler konusunda hazırlıklarını yapıyor." ALIŞVERİŞTE KULLANILMASI YASAKLANDI Türkiye'de daha önce neredeyse hiçbir denetimin uygulanmadığı Bitcoin gibi kripto paraların alışverişte kullanılması yasaklandı. Yapılan bu ilk sınırlayıcı düzenleme ile kripto varlıkların kullanıldığı faaliyet alanları sınırlanmış oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından hazırlanan yönetmelikte, ilk defa hukuki anlamda kripto varlığın tanımı yapılırken, kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ya da dolaylı şekilde kullanılmasına 30 Nisan' tarihinden itibaren yasak getirildi. BİTCOİN YÜZDE 3 DEĞER KAYBETTİ Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle kripto paraların ve dağıtık defter (distributed ledger) teknolojisi kullanan varlıkların ödemelerde kullanımı yasaklanırken, küresel kripto para fiyatları, başka ülkelerin de benzer sınırlamalar getirebileceği endişesiyle düştü. Bitcoin yüzde 3 değer yitirerek 61,490 dolara indi. Kaynak: Reuters
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Cemil Ertem kripto paralarla alakalı önemli açıklamalar yaptı. Ödeme aracı olarak kullanılması yasaklanan kripto paralarla alakalı yeni düzenlemelerin yolda olduğunu söyledi.

Reuters'ın sorularını cevaplayan Cemil Ertem, "Merkez Bankası bugün önemli bir adım daha attı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kripto paraların genel eşdeğer olma fonksiyonunu yasakladı ki bu çok yerindedir.

Kripto paralar merkezi olmayan bir tasarruf aracı. Dolayısıyla Türkiye ve dünyada regülasyonlar henüz söz konusu değil veya eksik. Dolayısıyla bu sistemlerin bir para birimi gibi kullanılması; kurumlara, bireylere telafisi mümkün olmayan hasar verebilir."

Cemil Ertem, "Bu konuda ilgili birimler reform programı kapsamında düzenlemeler konusunda hazırlıklarını yapıyor."

ALIŞVERİŞTE KULLANILMASI YASAKLANDI

Türkiye'de daha önce neredeyse hiçbir denetimin uygulanmadığı Bitcoin gibi kripto paraların alışverişte kullanılması yasaklandı. Yapılan bu ilk sınırlayıcı düzenleme ile kripto varlıkların kullanıldığı faaliyet alanları sınırlanmış oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından hazırlanan yönetmelikte, ilk defa hukuki anlamda kripto varlığın tanımı yapılırken, kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ya da dolaylı şekilde kullanılmasına 30 Nisan' tarihinden itibaren yasak getirildi.

BİTCOİN YÜZDE 3 DEĞER KAYBETTİ

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle kripto paraların ve dağıtık defter (distributed ledger) teknolojisi kullanan varlıkların ödemelerde kullanımı yasaklanırken, küresel kripto para fiyatları, başka ülkelerin de benzer sınırlamalar getirebileceği endişesiyle düştü.

Bitcoin yüzde 3 değer yitirerek 61,490 dolara indi.

Kaynak: Reuters

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.