Seferihisar Belediyesi'nden üreticiye destek

TARIM/HAYVANCILIK/DENİZ 21.09.2023 - 08:58, Güncelleme: 21.09.2023 - 08:58 2070+ kez okundu.
 

Seferihisar Belediyesi'nden üreticiye destek

Seferihisar Belediyesi'nin yerli üreticiyi desteklemek için ekimine başladığı ekinezyada hasat yapıldı.
Başka Bir Tarım Mümkün hedefiyle Seferihisar’dan başlayan tarım hareketine eklenen Ekinezyanın hasadı yapıldı. Seferihisar’a yeni değerler kazandırmak için başlanan ekinezya üretimi, Düzce köyünün geçim kaynağı oldu. Düzce köyünün tarihi kalıntılarında da binlerce yıl önce bu şifalı bitkinin izine rastlanırken, bu bölgenin verimli topraklarında ekinezyanın yeniden hayat bulması için Seferihisar Belediyesi’nin kiraladığı tarlaya, binlerce ekinezya fidesi dikildi. Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Düzce Köyü'nde ekinezya hasadı gerçekleştirdik. Faydaları saymakla bitmeyen bu rengarenk çiçeğin kullanım alanlarını genişleterek Düzceli üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. Düzce köyünün yeni geçim kaynağı haline ekinezya üretimine ilişkin Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “2015 yılında miras ile bölünüp küçük parsellere ayrılan bir araziye Seferihisar Belediyesi lavanta ekti ve bugün Seferihisar artık lavantası ile ünlü bir şehir haline geldi. Lavanta ekiminin vizyonu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer’e aittir. Biz de ondan bu vizyonu miras aldık ve yine şifası ve katma değeri olan ürünlere sahip ekinezya bitkisinin ekimini gerçekleştirdik. Şimdiden 30 dönüm arazide üretim devam ediyor. Seferihisar için tarım hayat damarlarından biridir. Bu sebeple hem mandalina, zeytin gibi eski ürünlerin hem de lavanta, ekinezya gibi yeni ürünlerin en etkili yöntemlerle üretilmesi bizim için çok önemli. Tarım ve turizmi bir arada değerlendirebilmek için neredeyse tüm tarımsal ürünlerimizi şenliklerle, festivallerle taçlandırıyoruz. En mis kokulu şenliğimize tüm halkımızı davet ediyorum” demişti.
Seferihisar Belediyesi'nin yerli üreticiyi desteklemek için ekimine başladığı ekinezyada hasat yapıldı.

Başka Bir Tarım Mümkün hedefiyle Seferihisar’dan başlayan tarım hareketine eklenen Ekinezyanın hasadı yapıldı.

izmir-seferihisarda-hibe-ekinezyalarda-hasat-zamani.jpg

Seferihisar’a yeni değerler kazandırmak için başlanan ekinezya üretimi, Düzce köyünün geçim kaynağı oldu. Düzce köyünün tarihi kalıntılarında da binlerce yıl önce bu şifalı bitkinin izine rastlanırken, bu bölgenin verimli topraklarında ekinezyanın yeniden hayat bulması için Seferihisar Belediyesi’nin kiraladığı tarlaya, binlerce ekinezya fidesi dikildi.

f6djszqxcaastnt.jpg

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “ Düzce Köyü'nde ekinezya hasadı gerçekleştirdik. Faydaları saymakla bitmeyen bu rengarenk çiçeğin kullanım alanlarını genişleterek Düzceli üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

mis-kokulu-senlikte-lavanta-ve-ekinezya-hasadi-gerceklesti-yenigun.webp

Düzce köyünün yeni geçim kaynağı haline ekinezya üretimine ilişkin Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “2015 yılında miras ile bölünüp küçük parsellere ayrılan bir araziye Seferihisar Belediyesi lavanta ekti ve bugün Seferihisar artık lavantası ile ünlü bir şehir haline geldi. Lavanta ekiminin vizyonu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer’e aittir. Biz de ondan bu vizyonu miras aldık ve yine şifası ve katma değeri olan ürünlere sahip ekinezya bitkisinin ekimini gerçekleştirdik. Şimdiden 30 dönüm arazide üretim devam ediyor. Seferihisar için tarım hayat damarlarından biridir. Bu sebeple hem mandalina, zeytin gibi eski ürünlerin hem de lavanta, ekinezya gibi yeni ürünlerin en etkili yöntemlerle üretilmesi bizim için çok önemli. Tarım ve turizmi bir arada değerlendirebilmek için neredeyse tüm tarımsal ürünlerimizi şenliklerle, festivallerle taçlandırıyoruz. En mis kokulu şenliğimize tüm halkımızı davet ediyorum” demişti.

f6djszkxeaanmgq.jpg

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.