MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ONAYLAMADI!

EGE HABERLERİ 28.12.2023 - 18:10, Güncelleme: 28.12.2023 - 18:10 2801+ kez okundu.
 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ONAYLAMADI!

Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'in Buca ilçesindeki Belenbaşı İlkokulu'na, 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde işkenceyle bilinen subay Esat Oktay Yıldıran'ın isminin verilmesine karşı çıkarak tasvip etmediğini açıkladı. Okuldaki isim değişikliği için Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene çeşitli muhalefet partilerinden tepki gelmişti.
Bakanlık, yaptığı açıklamada, "İzmir'de bir okula Esat Oktay Yıldıran isminin verildiğine ilişkin haberler üzerine Bakanlığımızca gerekli inceleme yapılmıştır" ifadelerini kullandı. Açıklamada, toplumun adalet duygusunu inciten ve vicdanını yaralayan isimlerin kamusal alanlardan çıkarılması gerektiğine vurgu yapılırken, "Böyle bir uygulamanın Bakanlığımızca tasvip edilemeyecek bir hata olduğu kolaylıkla anlaşılabilir" denildi. Bakanlık, "Hangi dönemde alınmış olursa olsun hafızalarımızdaki derin izlerini koruyan bir dönemin yanlışlarını bugüne taşıma anlamına gelen bu kararı tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadesini kullanarak, ad verme yetkisinin valiliğe (İzmir Valiliği) bildirildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'in Buca ilçesindeki Belenbaşı İlkokulu'na, 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde işkenceyle bilinen subay Esat Oktay Yıldıran'ın isminin verilmesine karşı çıkarak tasvip etmediğini açıkladı. Okuldaki isim değişikliği için Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene çeşitli muhalefet partilerinden tepki gelmişti.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, "İzmir'de bir okula Esat Oktay Yıldıran isminin verildiğine ilişkin haberler üzerine Bakanlığımızca gerekli inceleme yapılmıştır" ifadelerini kullandı. Açıklamada, toplumun adalet duygusunu inciten ve vicdanını yaralayan isimlerin kamusal alanlardan çıkarılması gerektiğine vurgu yapılırken, "Böyle bir uygulamanın Bakanlığımızca tasvip edilemeyecek bir hata olduğu kolaylıkla anlaşılabilir" denildi.

Bakanlık, "Hangi dönemde alınmış olursa olsun hafızalarımızdaki derin izlerini koruyan bir dönemin yanlışlarını bugüne taşıma anlamına gelen bu kararı tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadesini kullanarak, ad verme yetkisinin valiliğe (İzmir Valiliği) bildirildiğini belirtti.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.