İzmir'de Afiş Engelleme İddiası

EGE HABERLERİ 30.01.2024 - 21:18, Güncelleme: 30.01.2024 - 21:18 3180+ kez okundu.
 

İzmir'de Afiş Engelleme İddiası

İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bilboardlara asmayı planladıkları seçim afişlerine CHP'li belediyelerin engel olduğu iddiasında bulundu. İYİ Parti'nin açıklamasında, "Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış" ifadeleri yer aldı.
İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hazırladıkları seçim afişlerini bilboardlara asmak için anlaştıkları şirketin, "İstanbul'dan gelen telefonla" geri adım attığını iddia etti. Parti tarafından yapılan açıklamada "Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış" ifadeleri kullanıldı. Engellenen iddia edilen afişlerde, "Cumhuriyet'e savaş açana da, teröre alan açana da mecbur değilsin" sözleri yer alıyor. İYİ Parti'nin Açıklaması: "Billboardlarımızı asması için anlaşmış olduğumuz şirket, birkaç gündür İstanbul'dan almış olduğu telefonların yoğun baskısına daha fazla dayanamamış. Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış. Biz 6 yıldır birçok engel ve sansüre karşı mücadele ettik. Ama bu sefer ne öğrendik biliyor musunuz?" Meral Akşener'den Tepki: "Kurulduğumuz günden bugüne iktidarın kendisine boyun eğmedik, evelallah taklidine hiç boyun eğmeyiz." Engellenen Afişlerde Yer Alan Sözler: "Cumhuriyet'e savaş açana da, teröre alan açana da mecbur değilsin", “Tek adam baskısına da eş başkan kavgasına da mecbur değilsin”, “Yandaş medyaya da yoldaş medyaya da mecbur değilsin”, “Hain diyene de cahil diyene de mecbur değilsin”. "NEZAKET TİMSALLİĞİ KÖPRÜYÜ GEÇENE KADARMIŞ" Ülkemizde, milletimizin vermiş olduğu yetkiyle elde ettiği kaynakları, bir korku aracı olarak kullanma anlayışı sadece iktidarın şahsına münhasır değilmiş... İktidarın kurmuş olduğu istibdat rejimiyle sözde mücadele eden ana muhalefet partisi; İktidarın baskıcı taktiklerini kopyalayan, kötü bir taklidine dönüşmüş... Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış... Nezaket timsalliği, köprüyü geçinceye kadarmış... İşte bu vesileyle tüm ilgililere duyurulur: Biz iktidar eliyle uygulanan sansüre direndik, belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz! Biz iktidarın kendisine boyun eğmedik, taklidine hiç eğmeyiz! Elinizden geleni ardınıza koymayın! Aziz Türk Milleti'nin takdirine sunarız." AKŞENER: "SARAY SANSÜRÜNE DE BELEDİYE SANSÜRÜNE DE BOYUN EĞMEDİK" İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Biz İYİ Parti’yiz! Kurulduğumuz günden bugüne iktidarın kendisine boyun eğmedik, evelallah taklidine hiç boyun eğmeyiz. Saray sansürüne de, belediye sansürüne de" ifadelerini kullandı. (BİRGÜN)  
İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bilboardlara asmayı planladıkları seçim afişlerine CHP'li belediyelerin engel olduğu iddiasında bulundu. İYİ Parti'nin açıklamasında, "Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış" ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hazırladıkları seçim afişlerini bilboardlara asmak için anlaştıkları şirketin, "İstanbul'dan gelen telefonla" geri adım attığını iddia etti. Parti tarafından yapılan açıklamada "Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış" ifadeleri kullanıldı. Engellenen iddia edilen afişlerde, "Cumhuriyet'e savaş açana da, teröre alan açana da mecbur değilsin" sözleri yer alıyor.
İYİ Parti'nin Açıklaması:
"Billboardlarımızı asması için anlaşmış olduğumuz şirket, birkaç gündür İstanbul'dan almış olduğu telefonların yoğun baskısına daha fazla dayanamamış. Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış. Biz 6 yıldır birçok engel ve sansüre karşı mücadele ettik. Ama bu sefer ne öğrendik biliyor musunuz?"
Meral Akşener'den Tepki:
"Kurulduğumuz günden bugüne iktidarın kendisine boyun eğmedik, evelallah taklidine hiç boyun eğmeyiz."
Engellenen Afişlerde Yer Alan Sözler:
"Cumhuriyet'e savaş açana da, teröre alan açana da mecbur değilsin",
“Tek adam baskısına da eş başkan kavgasına da mecbur değilsin”,
“Yandaş medyaya da yoldaş medyaya da mecbur değilsin”,
“Hain diyene de cahil diyene de mecbur değilsin”.
"NEZAKET TİMSALLİĞİ KÖPRÜYÜ GEÇENE KADARMIŞ"
Ülkemizde, milletimizin vermiş olduğu yetkiyle elde ettiği kaynakları, bir korku aracı olarak kullanma anlayışı sadece iktidarın şahsına münhasır değilmiş... İktidarın kurmuş olduğu istibdat rejimiyle sözde mücadele eden ana muhalefet partisi; İktidarın baskıcı taktiklerini kopyalayan, kötü bir taklidine dönüşmüş... Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış... Nezaket timsalliği, köprüyü geçinceye kadarmış... İşte bu vesileyle tüm ilgililere duyurulur: Biz iktidar eliyle uygulanan sansüre direndik, belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz! Biz iktidarın kendisine boyun eğmedik, taklidine hiç eğmeyiz! Elinizden geleni ardınıza koymayın! Aziz Türk Milleti'nin takdirine sunarız."
AKŞENER: "SARAY SANSÜRÜNE DE BELEDİYE SANSÜRÜNE DE BOYUN EĞMEDİK"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Biz İYİ Parti’yiz! Kurulduğumuz günden bugüne iktidarın kendisine boyun eğmedik, evelallah taklidine hiç boyun eğmeyiz. Saray sansürüne de, belediye sansürüne de" ifadelerini kullandı. (BİRGÜN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.