Bergama'da Çevre Felaketi: AK Parti Meclis Üyesi Sebahattin Güzel'den Acil Çözüm Çağrısı

EGE HABERLERİ 17.05.2024 - 19:25, Güncelleme: 31.05.2024 - 19:50 386+ kez okundu.
 

Bergama'da Çevre Felaketi: AK Parti Meclis Üyesi Sebahattin Güzel'den Acil Çözüm Çağrısı

Bergama'da yaşanan ciddi çevre felaketi, AK Parti Bergama Meclis Üyesi Sebahattin Güzel'in yerinde yaptığı incelemelerle gündeme geldi.
Bergama'da yaşanan ciddi çevre felaketi, AK Parti Bergama Meclis Üyesi Sebahattin Güzel'in yerinde yaptığı incelemelerle gündeme geldi. Güzel, bölgedeki 300 dönümlük mera arazisinin hayvancılık faaliyetleri için kullanıldığını, ancak aynı alanın foseptik çukuru olarak da kullanılması nedeniyle büyük bir sağlık tehlikesi oluşturduğunu belirtti. Güzel, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, "Bu alanın ivedilikle çözülmesi gereken ciddi bir çevre ve sağlık sorunu var. Yaklaşık 800 metre ileride bir foseptik kanal bulunuyor ve atıkların bu kanala bağlanması gerekiyor" dedi. Bölgenin bataklık haline geldiğini ve yaklaşık 5 metre derinliğinde olduğunu belirten Güzel, buraya düşen hayvanların hayatını kaybettiğini vurguladı. Bu durumun hem çevre hem de halk sağlığı açısından büyük risk teşkil ettiğini söyleyen Güzel, "Foseptik atıklarının uygun şekilde yönetilmesi için gereken adımların bir an önce atılması elzemdir" diyerek yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu. Güzel, Bergama'daki bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların hızlıca başlatılmasını talep etti ve bölgedeki vatandaşların ve hayvanların sağlığını korumanın öncelikli hedef olması gerektiğini ifade etti.
Bergama'da yaşanan ciddi çevre felaketi, AK Parti Bergama Meclis Üyesi Sebahattin Güzel'in yerinde yaptığı incelemelerle gündeme geldi.

Bergama'da yaşanan ciddi çevre felaketi, AK Parti Bergama Meclis Üyesi Sebahattin Güzel'in yerinde yaptığı incelemelerle gündeme geldi. Güzel, bölgedeki 300 dönümlük mera arazisinin hayvancılık faaliyetleri için kullanıldığını, ancak aynı alanın foseptik çukuru olarak da kullanılması nedeniyle büyük bir sağlık tehlikesi oluşturduğunu belirtti.

Güzel, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, "Bu alanın ivedilikle çözülmesi gereken ciddi bir çevre ve sağlık sorunu var. Yaklaşık 800 metre ileride bir foseptik kanal bulunuyor ve atıkların bu kanala bağlanması gerekiyor" dedi. Bölgenin bataklık haline geldiğini ve yaklaşık 5 metre derinliğinde olduğunu belirten Güzel, buraya düşen hayvanların hayatını kaybettiğini vurguladı.

Bu durumun hem çevre hem de halk sağlığı açısından büyük risk teşkil ettiğini söyleyen Güzel, "Foseptik atıklarının uygun şekilde yönetilmesi için gereken adımların bir an önce atılması elzemdir" diyerek yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu.

Güzel, Bergama'daki bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların hızlıca başlatılmasını talep etti ve bölgedeki vatandaşların ve hayvanların sağlığını korumanın öncelikli hedef olması gerektiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.