Foça’da Orman Yangını: Alev Alan Araç Sebep Oldu

GÜNDEM/GÜNCEL 08.07.2024 - 10:31, Güncelleme: 08.07.2024 - 10:31 2220+ kez okundu.
 

Foça’da Orman Yangını: Alev Alan Araç Sebep Oldu

İzmir’in Foça ilçesinde bir araçtan çıkıp ormanlık alana sıçrayan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.
Araçtan çıkan yangın kontrol altında. Yangın, saat 16.23’te Foça ilçesi Yenifoça, Güntayımı mevkiinde başladı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hızla olay yerine sevk edildi. Müdahale kapsamında 2 helikopter, 8 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 dozer kullanıldı. Ekiplerin etkin müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Foça’da çıkan bu yangının, alev alan bir araçtan ormanlık alana sıçramasıyla başladığı belirlendi. Olayın ardından araçta bulunan yangın da kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ile ilgili detaylı inceleme başlatıldı. Yangının çıktığı alanda yaşayan vatandaşlar, yangın nedeniyle büyük bir endişe yaşadı. Yangının hızla kontrol altına alınması ve söndürülmesi, olası büyük bir felaketi önledi. Bölgedeki soğutma çalışmaları ise halen devam ediyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle yaz aylarında orman yangınlarının artış gösterdiği belirtilerek, araç sahiplerinin dikkatli olması ve olası bir yangın durumunda hemen 112 acil çağrı merkezine bildirmeleri gerektiği vurgulandı.
İzmir’in Foça ilçesinde bir araçtan çıkıp ormanlık alana sıçrayan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Araçtan çıkan yangın kontrol altında.

Yangın, saat 16.23’te Foça ilçesi Yenifoça, Güntayımı mevkiinde başladı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi.

İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hızla olay yerine sevk edildi. Müdahale kapsamında 2 helikopter, 8 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 dozer kullanıldı. Ekiplerin etkin müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

Foça’da çıkan bu yangının, alev alan bir araçtan ormanlık alana sıçramasıyla başladığı belirlendi. Olayın ardından araçta bulunan yangın da kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ile ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

Yangının çıktığı alanda yaşayan vatandaşlar, yangın nedeniyle büyük bir endişe yaşadı. Yangının hızla kontrol altına alınması ve söndürülmesi, olası büyük bir felaketi önledi. Bölgedeki soğutma çalışmaları ise halen devam ediyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle yaz aylarında orman yangınlarının artış gösterdiği belirtilerek, araç sahiplerinin dikkatli olması ve olası bir yangın durumunda hemen 112 acil çağrı merkezine bildirmeleri gerektiği vurgulandı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.