İzmir ve Ege Roman Hakları Derneği Başkanı Gökmen Dunar'dan Çarpıcı Açıklama

EGE HABERLERİ 13.08.2024 - 22:30, Güncelleme: 13.08.2024 - 22:30 6261+ kez okundu.
 

İzmir ve Ege Roman Hakları Derneği Başkanı Gökmen Dunar'dan Çarpıcı Açıklama

Gökmen Dunar, İzmir Kalkınma Ajansı'na sunulan kadın istihdam projesine CHP’li Konak Belediyesi tarafından olumsuz yanıt verildiğini açıkladı
Kadın İstihdam Projemize CHP'den Engel! İzmir ve Ege Roman Hakları Derneği Başkanı Gökmen Dunar, basın açıklamasında, kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşmasını sağlayacak bir proje hazırladıklarını duyurdu. Proje, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından incelendi ve kadınların istihdam edilmesi ve sürdürülebilir olması nedeniyle yüksek not aldı. Konak Belediyesi'nden Olumsuz Yanıt Projelerinin ortağı olarak Konak Belediyesi ile iş birliği yaptıklarını belirten Dunar, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Hanım’ın projeye olumlu yaklaşmadığını ifade etti. Dunar, “Belediye başkanı Nilüfer Hanım ile görüşmemde dolaylı yoldan projeye sıcak bakmadığını anladım. CHP'li belediyelerin devlet destekli projelerde olmasını istemediklerini düşündüm” dedi. CHP Genel Başkanı’na da İletildi Dunar, projeyi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de ilettiklerini, ancak hiçbir geri dönüş almadıklarını belirtti. “CHP ve belediyeleri kadın istihdam projelerine olumlu bakmıyor. İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken, kadınları kandırdıklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. CHP’nin Kadın İstihdamına Yaklaşımı Eleştirildi Dunar, CHP'li belediyelerin kadın istihdamı yerine ayrımcılığı desteklediğini savunarak, “Devlet projeye sahip çıkarken, CHP’nin zihniyeti bir kez daha ortaya çıktı. Kadına istihdam değil, ayrımcılık yaptıklarını bir kez daha yaşamış olduk” şeklinde eleştirilerde bulundu. Sonuç olarak İzmir ve Ege Roman Hakları Derneği'nin hazırladığı kadın istihdam projesi, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenirken, CHP'li Konak Belediyesi ve CHP Genel Başkanı tarafından olumsuz karşılandı. Projenin desteklenmemesi, kadın istihdamı konusunda CHP’nin yaklaşımının sorgulanmasına neden oldu.
Gökmen Dunar, İzmir Kalkınma Ajansı'na sunulan kadın istihdam projesine CHP’li Konak Belediyesi tarafından olumsuz yanıt verildiğini açıkladı

Kadın İstihdam Projemize CHP'den Engel!

İzmir ve Ege Roman Hakları Derneği Başkanı Gökmen Dunar, basın açıklamasında, kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşmasını sağlayacak bir proje hazırladıklarını duyurdu. Proje, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından incelendi ve kadınların istihdam edilmesi ve sürdürülebilir olması nedeniyle yüksek not aldı.

Konak Belediyesi'nden Olumsuz Yanıt

Projelerinin ortağı olarak Konak Belediyesi ile iş birliği yaptıklarını belirten Dunar, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Hanım’ın projeye olumlu yaklaşmadığını ifade etti. Dunar, “Belediye başkanı Nilüfer Hanım ile görüşmemde dolaylı yoldan projeye sıcak bakmadığını anladım. CHP'li belediyelerin devlet destekli projelerde olmasını istemediklerini düşündüm” dedi.

CHP Genel Başkanı’na da İletildi

Dunar, projeyi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de ilettiklerini, ancak hiçbir geri dönüş almadıklarını belirtti. “ CHP ve belediyeleri kadın istihdam projelerine olumlu bakmıyor. İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken, kadınları kandırdıklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’nin Kadın İstihdamına Yaklaşımı Eleştirildi

Dunar, CHP'li belediyelerin kadın istihdamı yerine ayrımcılığı desteklediğini savunarak, “Devlet projeye sahip çıkarken, CHP’nin zihniyeti bir kez daha ortaya çıktı. Kadına istihdam değil, ayrımcılık yaptıklarını bir kez daha yaşamış olduk” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Sonuç olarak İzmir ve Ege Roman Hakları Derneği'nin hazırladığı kadın istihdam projesi, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenirken, CHP'li Konak Belediyesi ve CHP Genel Başkanı tarafından olumsuz karşılandı. Projenin desteklenmemesi, kadın istihdamı konusunda CHP’nin yaklaşımının sorgulanmasına neden oldu.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.