Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel: "Efes Selçuk’un Artık Bir Kültür Politikası Var"

EGE HABERLERİ 03.10.2024 - 12:36, Güncelleme: 03.10.2024 - 14:58 226 kez okundu.
 

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel: "Efes Selçuk’un Artık Bir Kültür Politikası Var"

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belediye Meclisi'nin Ekim ayının ilk toplantısında yaptığı konuşmada, eğitime dair önemli açıklamalar yaptı.
Eğitimdeki sorunlara dikkat çekti. Başkan Sengel, özellikle atanmayan öğretmenler, ekonomik zorluklar ve eğitimdeki mevcut sıkıntılar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Eğitimin sadece okul müfredatlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, öğrencilerin kültür, sanat ve sporla da iç içe olması gerektiğini vurgulayan Sengel, Efes Selçuk’un artık bir kültür politikasına sahip olduğunu belirtti. Eğitimdeki Sorunlar ve Talepler Başkan Sengel, konuşmasına "Eğitimle ilgili değerlendirmeler yapmak istiyorum" diyerek başladı ve 2019 yılında 19 Mayıs Ortaokulu’nun acil olarak gündeme alınmasına rağmen hala bir sonuca varılamadığını hatırlattı. "Avrupa Birliği'nden gelen proje parası yok oldu. 2024 yılına geldik, okullar açıldı ama hala temizliğini yapacak görevli yok" diyerek eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Velilerin, okul aile birliklerinin dilekçelerinin belediyeye akın ettiğini ifade etti. Ulaşım Desteği ile Eşit Fırsat Başkan Sengel, Ulaşım Desteği Projesinin, Zeytinköy’de bir babanın dört çocuğunun eğitim için merkeze gönderilme zorunluluğu olduğunu dile getirmesi üzerine hayata geçtiğini hatırlattı. "Biz, öğrencilerimizin merkezdeki okullara ulaşmasını sağlamak için velilerin hesaplarına para yatırıyoruz. Kendi cebinden vermiş gibi, öğrencisine destek oluyor" dedi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına bu desteğin devam edeceğini belirtti. Çocuk Gelinler ve Eğitim Sistemi Sengel, 4+4+4 eğitim sisteminin özellikle kız çocuklarının eğitimine olumsuz etkilerini eleştirdi. "Bu sistem, çocuk gelinlerin önünü açıyor. Kimse bana bu sistemi savunamaz" diyerek, 4+4+4 sisteminin ele alınması gerektiğini söyledi. Çocukların eğitim hayatlarının yarıda kesilmesiyle ilgili endişelerini dile getiren Sengel, çocuk gelinlerin bu sistemin bir sonucu olduğunu ifade etti. Pandemide Eğitime Destek Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecinde, Efes Selçuk halkının dayanışma içerisinde çocuklarına sahip çıktığını belirten Başkan Sengel, "Halka tablet bağışlayın dedik, interneti biz koyduk" diyerek ilçede eğitim için sağlanan destekleri vurguladı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik bu desteklerin devam edeceğini, çocukların kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığını ve her cuma evlerine beslenme paketleri gönderildiğini belirtti. Efes Selçuk’un Kültür Politikası Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, ilçenin artık bir kültür politikası olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin bir kültür sanat akademisine dönüştüğünü ifade eden Sengel, "Binanın borcunu ödedikten sonra, çocuklar ve kadınlar için kültür-sanat etkinliklerini hayata geçiren bizim yönetimimiz oldu" dedi. Müziğin, tiyatronun, dans ve jimnastiğin çocuklara ücretsiz sunulduğunu belirten Sengel, kültür politikalarının bu şekilde devam edeceğini vurguladı.
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belediye Meclisi'nin Ekim ayının ilk toplantısında yaptığı konuşmada, eğitime dair önemli açıklamalar yaptı.

Eğitimdeki sorunlara dikkat çekti.

Başkan Sengel, özellikle atanmayan öğretmenler, ekonomik zorluklar ve eğitimdeki mevcut sıkıntılar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Eğitimin sadece okul müfredatlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, öğrencilerin kültür, sanat ve sporla da iç içe olması gerektiğini vurgulayan Sengel, Efes Selçuk’un artık bir kültür politikasına sahip olduğunu belirtti.

Eğitimdeki Sorunlar ve Talepler
Başkan Sengel, konuşmasına "Eğitimle ilgili değerlendirmeler yapmak istiyorum" diyerek başladı ve 2019 yılında 19 Mayıs Ortaokulu’nun acil olarak gündeme alınmasına rağmen hala bir sonuca varılamadığını hatırlattı. "Avrupa Birliği'nden gelen proje parası yok oldu. 2024 yılına geldik, okullar açıldı ama hala temizliğini yapacak görevli yok" diyerek eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Velilerin, okul aile birliklerinin dilekçelerinin belediyeye akın ettiğini ifade etti.

Ulaşım Desteği ile Eşit Fırsat
Başkan Sengel, Ulaşım Desteği Projesinin, Zeytinköy’de bir babanın dört çocuğunun eğitim için merkeze gönderilme zorunluluğu olduğunu dile getirmesi üzerine hayata geçtiğini hatırlattı. "Biz, öğrencilerimizin merkezdeki okullara ulaşmasını sağlamak için velilerin hesaplarına para yatırıyoruz. Kendi cebinden vermiş gibi, öğrencisine destek oluyor" dedi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına bu desteğin devam edeceğini belirtti.

Çocuk Gelinler ve Eğitim Sistemi
Sengel, 4+4+4 eğitim sisteminin özellikle kız çocuklarının eğitimine olumsuz etkilerini eleştirdi. "Bu sistem, çocuk gelinlerin önünü açıyor. Kimse bana bu sistemi savunamaz" diyerek, 4+4+4 sisteminin ele alınması gerektiğini söyledi. Çocukların eğitim hayatlarının yarıda kesilmesiyle ilgili endişelerini dile getiren Sengel, çocuk gelinlerin bu sistemin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Pandemide Eğitime Destek
Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecinde, Efes Selçuk halkının dayanışma içerisinde çocuklarına sahip çıktığını belirten Başkan Sengel, "Halka tablet bağışlayın dedik, interneti biz koyduk" diyerek ilçede eğitim için sağlanan destekleri vurguladı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik bu desteklerin devam edeceğini, çocukların kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığını ve her cuma evlerine beslenme paketleri gönderildiğini belirtti.

Efes Selçuk’un Kültür Politikası
Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, ilçenin artık bir kültür politikası olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin bir kültür sanat akademisine dönüştüğünü ifade eden Sengel, "Binanın borcunu ödedikten sonra, çocuklar ve kadınlar için kültür-sanat etkinliklerini hayata geçiren bizim yönetimimiz oldu" dedi. Müziğin, tiyatronun, dans ve jimnastiğin çocuklara ücretsiz sunulduğunu belirten Sengel, kültür politikalarının bu şekilde devam edeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.