Geleneksel kültür sohbetlerinde bu hafta ......

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2018 - 15:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2137+ kez okundu.
 

Geleneksel kültür sohbetlerinde bu hafta ......

Sanat ve Kültür Adamları sakin ortamı ister. Huzurlu ve sakin ortamda en güzel eserlerini ortaya koyarlar. İşte Türkiye'nin ilk "Sakin Şehri" Seferihisar'ın başarılı Belediye Başkanı Tunç Soyer bu hafta Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin konuğu.  Kültür adamlarına uygun mekanlar oluşturmada bir ilk ve önder başkan bizlere sakin şehrin özelliklerini ve ruh dünyamıza yansımaları bizlerle paylaşacak. Dostlar bu sohbetinde tekrarı yok.  Randevularınızı  ona göre ayarlayın.  Her cumartesi olduğu gibi aynı yerde aynı saatte bekliyoruz.
Sanat ve Kültür Adamları sakin ortamı ister. Huzurlu ve sakin ortamda en güzel eserlerini ortaya koyarlar. İşte Türkiye'nin ilk "Sakin Şehri" Seferihisar'ın başarılı Belediye Başkanı Tunç Soyer bu hafta Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin konuğu.  Kültür adamlarına uygun mekanlar oluşturmada bir ilk ve önder başkan bizlere sakin şehrin özelliklerini ve ruh dünyamıza yansımaları bizlerle paylaşacak. Dostlar bu sohbetinde tekrarı yok.  Randevularınızı  ona göre ayarlayın.  Her cumartesi olduğu gibi aynı yerde aynı saatte bekliyoruz. Tunç Soyer Kimdir? 1959 yılında Ankara’da doğdu. Bornova Anadolu Lisesini ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini iyi dereceyle bitirdi. İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler” alanında yüksek lisans yaptı.  Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosunda oyuncu ve rejisör asistanı, Türk Haberler Ajansında da muhabir olarak çalıştı.  Eğitimini tamamladıktan sonra ,5 yıl boyunca turizm sektöründe görev yaptı. Aralarında Özdere Sultan Otel ve Gümüldür Denizatı Otel’in bulunduğu 7 tesisin genel müdürlüğünü yürütürken, kurduğu aile şirketiyle bir turizm yatırımı yapmaya karar verdi. 1991 yılında Sığacık’ta Teos (Fransız)Tatil Köyü’nü işletmeye açtı ve 9 yıl boyunca yönetti.2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı’na katıldı ve AB Eğitim programlarından “COMENIUS” üzerine bir tez yazdı. Avrupa Birliğinden İzmir’e temin edilebilecek mali kaynaklar konusunda hazırladığı raporu, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, rahmetli Ahmet Piriştina’ya sundu. Başkanın teklifi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu’na da danışmanlık yaptı.  İzmir Ticaret Odasında Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.  2006'da Bakanlar Kurulu tarafından kurulan EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği’ne atandı. 20 milyon Avroluk bir bütçenin kullanıldığı 3 yıllık adaylık sürecinde, uluslararası kuruluşların yanı sıra devlet kurumları ve bakanlıklarla olan ilişkilerini geliştirdi.  Birikimini, 20 yıldır memleketi olarak bildiği ve büyük gelişme potansiyeline inandığı Seferihisar'ın hizmetine vermek isteyen Tunç Soyer, halen Seferihisar Belediye Başkanlığını sürdürüyor.  Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Bademler İlköğretim Okulu’nda matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Tunç Soyer, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.
Sanat ve Kültür Adamları sakin ortamı ister. Huzurlu ve sakin ortamda en güzel eserlerini ortaya koyarlar. İşte Türkiye'nin ilk "Sakin Şehri" Seferihisar'ın başarılı Belediye Başkanı Tunç Soyer bu hafta Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin konuğu.  Kültür adamlarına uygun mekanlar oluşturmada bir ilk ve önder başkan bizlere sakin şehrin özelliklerini ve ruh dünyamıza yansımaları bizlerle paylaşacak. Dostlar bu sohbetinde tekrarı yok.  Randevularınızı  ona göre ayarlayın.  Her cumartesi olduğu gibi aynı yerde aynı saatte bekliyoruz.

Sanat ve Kültür Adamları sakin ortamı ister. Huzurlu ve sakin ortamda en güzel eserlerini ortaya koyarlar. İşte Türkiye'nin ilk "Sakin Şehri" Seferihisar'ın başarılı Belediye Başkanı Tunç Soyer bu hafta Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin konuğu. 
Kültür adamlarına uygun mekanlar oluşturmada bir ilk ve önder başkan bizlere sakin şehrin özelliklerini ve ruh dünyamıza yansımaları bizlerle paylaşacak.
Dostlar bu sohbetinde tekrarı yok. 
Randevularınızı  ona göre ayarlayın. 
Her cumartesi olduğu gibi aynı yerde aynı saatte bekliyoruz.

Tunç Soyer Kimdir?
1959 yılında Ankara’da doğdu. Bornova Anadolu Lisesini ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini iyi dereceyle bitirdi. İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler” alanında yüksek lisans yaptı. 
Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosunda oyuncu ve rejisör asistanı, Türk Haberler Ajansında da muhabir olarak çalıştı. 
Eğitimini tamamladıktan sonra ,5 yıl boyunca turizm sektöründe görev yaptı. Aralarında Özdere Sultan Otel ve Gümüldür Denizatı Otel’in bulunduğu 7 tesisin genel müdürlüğünü yürütürken, kurduğu aile şirketiyle bir turizm yatırımı yapmaya karar verdi. 1991 yılında Sığacık’ta Teos (Fransız)Tatil Köyü’nü işletmeye açtı ve 9 yıl boyunca yönetti.2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı’na katıldı ve AB Eğitim programlarından “COMENIUS” üzerine bir tez yazdı. Avrupa Birliğinden İzmir’e temin edilebilecek mali kaynaklar konusunda hazırladığı raporu, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, rahmetli Ahmet Piriştina’ya sundu. Başkanın teklifi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu’na da danışmanlık yaptı. 

İzmir Ticaret Odasında Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 
2006'da Bakanlar Kurulu tarafından kurulan EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği’ne atandı. 20 milyon Avroluk bir bütçenin kullanıldığı 3 yıllık adaylık sürecinde, uluslararası kuruluşların yanı sıra devlet kurumları ve bakanlıklarla olan ilişkilerini geliştirdi. 

Birikimini, 20 yıldır memleketi olarak bildiği ve büyük gelişme potansiyeline inandığı Seferihisar'ın hizmetine vermek isteyen Tunç Soyer, halen Seferihisar Belediye Başkanlığını sürdürüyor. 

Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Bademler İlköğretim Okulu’nda matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Tunç Soyer, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.