Trump imzayı attı

TURİZM/GEZİ/MACERA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2019 - 23:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2165+ kez okundu.
 

Trump imzayı attı

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a demir, çelik, bakır ve alüminyum sektörlerine yönelik yaptırım getiren başkanlık kararını imzaladı.
ABD ile İran arasındaki gerilim iyice tırmanırken ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın demir, çelik, bakır ve alüminyum sektörlerine yaptırım getiren başkanlık kararına imza attı.  Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesini yazılı bir açıklamayla duyurdu. Söz konusu başkanlık kararına göre ABD yönetimi, İran'ın demir, çelik,  alüminyum ve bakır sektörlerini hedef alan yaptırımları uygulamaya koyuyor. ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılmasının 1. yıl dönümüne  rastlayan kararname hakkında Trump, "Bugün İran'ın petrol-dışı en önemli ihracat  gelirlerinin kaynağı olan demir, çelik, alüminyum ve bakır sektörlerine  yaptırımlar getiren başkanlık kararına imza atıyorum." ifadelerini kullandı. Trump, İran'ın nükleer anlaşma sürecinde terör odaklarına destek  vermeye devam ettiğini, füzeler geliştirdiğini ve bölgesel çatışmalarda rol  oynadığını savunarak, "Aldığımız kararlar neticesinde artık İran rejimi terörü  desteleme fonlarını bulmakta zorlanıyor, ekonomisi beklenmedik bir depresyona  giriyor, hükümet gelirleri kuruyor ve enflasyonu kontrolden çıkıyor."  değerlendirmesinde bulundu. ABD'nin İran'a yönelik maksimum baskı kampanyasının başarılı olduğunu  ifade eden Trump, son dönemde yönetiminin aldığı yeni yaptırım kararlarını örnek  olarak gösterdi. Trump yönetimi, 8 Mayıs 2018'de, 2015'te imzalanan İran'la nükleer  anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı. Sonrasında Tahran yönetiminin petrol ihracatını hedef alan  yaptırımları uygulamaya koyan ABD, nisan ayında İran Devrim Muhafızlarını  "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de ABD'nin nükleer anlaşmadan tek  taraflı çekilmesine karşılık ülkesinin nükleer faaliyetlerinin bir kısmını  yeniden uygulamaya başlayacağını açıklamıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'a demir, çelik, bakır ve alüminyum sektörlerine yönelik yaptırım getiren başkanlık kararını imzaladı.


ABD ile İran arasındaki gerilim iyice tırmanırken ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın demir, çelik, bakır ve alüminyum sektörlerine yaptırım getiren başkanlık kararına imza attı. 

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesini yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Söz konusu başkanlık kararına göre ABD yönetimi, İran'ın demir, çelik,  alüminyum ve bakır sektörlerini hedef alan yaptırımları uygulamaya koyuyor.


ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılmasının 1. yıl dönümüne  rastlayan kararname hakkında Trump, "Bugün İran'ın petrol-dışı en önemli ihracat  gelirlerinin kaynağı olan demir, çelik, alüminyum ve bakır sektörlerine  yaptırımlar getiren başkanlık kararına imza atıyorum." ifadelerini kullandı.

Trump, İran'ın nükleer anlaşma sürecinde terör odaklarına destek  vermeye devam ettiğini, füzeler geliştirdiğini ve bölgesel çatışmalarda rol  oynadığını savunarak, "Aldığımız kararlar neticesinde artık İran rejimi terörü  desteleme fonlarını bulmakta zorlanıyor, ekonomisi beklenmedik bir depresyona  giriyor, hükümet gelirleri kuruyor ve enflasyonu kontrolden çıkıyor."  değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin İran'a yönelik maksimum baskı kampanyasının başarılı olduğunu  ifade eden Trump, son dönemde yönetiminin aldığı yeni yaptırım kararlarını örnek  olarak gösterdi.

Trump yönetimi, 8 Mayıs 2018'de, 2015'te imzalanan İran'la nükleer  anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı.

Sonrasında Tahran yönetiminin petrol ihracatını hedef alan  yaptırımları uygulamaya koyan ABD, nisan ayında İran Devrim Muhafızlarını  "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de ABD'nin nükleer anlaşmadan tek  taraflı çekilmesine karşılık ülkesinin nükleer faaliyetlerinin bir kısmını  yeniden uygulamaya başlayacağını açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.