Kütahya’daki orman yangını kontrol altına alındı

ASAYİŞ/OLAY (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2019 - 10:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2130+ kez okundu.
 

Kütahya’daki orman yangını kontrol altına alındı

Kütahya Valisi Ömer Toraman, Tavşanlı'daki Orman Yangınının 17 Saat Sonra Kontrol Altına Alındığını Bildirdi.
Kütahya Valisi Ömer Toraman, Tavşanlı’daki orman yangınının 17 saat sonra kontrol altına alındığını bildirdi. Tavşanlı ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Eğriöz köyü mevkisindeki ormanlık alanda saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yoğun dumanın gökyüzünü kaplamasının ardından bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 10 arazöz gönderildi. 3 yangın söndürme helikopteri de havadan müdahaleye başladı. Kurban Bayramı nedeniyle izinde olan Orman İşletme Müdürlüğü personeli ise ’acil’ koduyla göreve çağrılmıştı. Eğriöz ve çevre köylerden gelenler ise yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler yangını kontrol almakta güçlük çekilmişti. Vali Toraman, soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Vali, yangında yaklaşık 80 hektarlık karaçam ormanının zarar gördüğünü ifade etti.
Kütahya Valisi Ömer Toraman, Tavşanlı'daki Orman Yangınının 17 Saat Sonra Kontrol Altına Alındığını Bildirdi.

Kütahya Valisi Ömer Toraman, Tavşanlı’daki orman yangınının 17 saat sonra kontrol altına alındığını bildirdi.

Tavşanlı ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Eğriöz köyü mevkisindeki ormanlık alanda saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yoğun dumanın gökyüzünü kaplamasının ardından bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 10 arazöz gönderildi. 3 yangın söndürme helikopteri de havadan müdahaleye başladı.

Kurban Bayramı nedeniyle izinde olan Orman İşletme Müdürlüğü personeli ise ’acil’ koduyla göreve çağrılmıştı. Eğriöz ve çevre köylerden gelenler ise yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler yangını kontrol almakta güçlük çekilmişti.

Vali Toraman, soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Vali, yangında yaklaşık 80 hektarlık karaçam ormanının zarar gördüğünü ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.