Kadroya Geçen İşçiler, İlave Tediye, İkramiye ve Maaş Zammını Peş Peşe Alacak

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2018 - 23:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 1696+ kez okundu.
 

Kadroya Geçen İşçiler, İlave Tediye, İkramiye ve Maaş Zammını Peş Peşe Alacak

Kadroya geçen işçiler Aralık ayı ilave tediyesini ne zaman alacaklar? Ocak ayında ilave tediye ödenecek mi? Kadroya geçen işçiler Ocak ayında 5 günlük ikramiye alacak mı?
Aralık ve Ocak ayı, kadroya geçen işçilerin yüzünü güldürecek. İlave tediye, ikramiye ve maaş zamları peş peşe gelecek. ARALIK AYINDA İLAVE TEDİYE Kamu işçileri ilk olarak Aralık ayında ilave tediye alacak. 13 günlük ilave tediye, 7 Aralık 2018 tarihinde işçilere ödenecek. Bu ödemeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı 14 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. 7 Aralık’ta ödenecek ilave tediye, kadrolu işçilerin 52 günlük ilave tediye haklarının 4. taksiti olacak. OCAK AYINDA HEM İKRAMİYE HEM İLAVE TEDİYE HEM DE ZAM Kadroya geçen işçiler Ocak ayında ise hem ilave tediye hem 5 günlük ikramiye hem de maaş zammı alacak. Bilindiği gibi kadroya geçen işçilerin sosyal ve mali haklarının düzenlendiği 12 Nisan 2018 tarihli Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre; “İşçilere Ocak ve Temmuz aylarında 5’er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5×2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödenir.” Dolayısıyla işçilerin 5 günlük ikramiyeleri Ocak ayında ödenecek. 2019’UN İLK İLAVE TEDİYESİ DE OCAK’TA Kamu işçileri, 2019 yılında da 52 günlük ikramiyelerini 4 taksit halinde alacaklar. Buna göre 13 günlük ilk ilave tediye ödemesi Ocak ayında yapılacak. Zira yıllardan beri, 6772 sayılı Kanuna göre ödenen ilave tediyelerin ilk taksiti Ocak ayında işçilere yansıtılıyor. Örneğin 2018 ilave tediyesinin ilk taksiti 26 Ocak’ta ödenmişti. Kanun hükmü olan ve Ocak’ta ödenmesi teamül haline gelen ilave tediyenin yine Ocak ayı içinde ödenmesi bekleniyor. Ödemenin hangi gün yapılacağı ise Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kesinlik kazanacak. OCAK’TA İŞÇİLER ZAM DA ALACAK İşçilerin üçüncü kazanımı ise maaş zamları olacak. Bilindiği gibi kadroya geçen işçilerin maaşları, TİS hükümleri kapsamında Ocak ayında yüzde 4 zamlanacak. İşçilerin yeni maaşları, yeni asgari ücret ve yüzde farkları kapsamında tespit edilerek artış sağlanacak. Sonuç itibariyle; işçilere Aralık ve Ocak ayında peş peşe ilave tediye, ikramiye ve maaş zammı yansıtılacak. Böylece yüksek enflasyon nedeniyle bunalan işçiler, bir nebze olsun nefes alma imkanına kavuşacak.   Kamuiscileri   
Kadroya geçen işçiler Aralık ayı ilave tediyesini ne zaman alacaklar? Ocak ayında ilave tediye ödenecek mi? Kadroya geçen işçiler Ocak ayında 5 günlük ikramiye alacak mı?

Aralık ve Ocak ayı, kadroya geçen işçilerin yüzünü güldürecek. İlave tediye, ikramiye ve maaş zamları peş peşe gelecek. ARALIK AYINDA İLAVE TEDİYE Kamu işçileri ilk olarak Aralık ayında ilave tediye alacak. 13 günlük ilave tediye, 7 Aralık 2018 tarihinde işçilere ödenecek. Bu ödemeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı 14 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. 7 Aralık’ta ödenecek ilave tediye, kadrolu işçilerin 52 günlük ilave tediye haklarının 4. taksiti olacak. OCAK AYINDA HEM İKRAMİYE HEM İLAVE TEDİYE HEM DE ZAM Kadroya geçen işçiler Ocak ayında ise hem ilave tediye hem 5 günlük ikramiye hem de maaş zammı alacak. Bilindiği gibi kadroya geçen işçilerin sosyal ve mali haklarının düzenlendiği 12 Nisan 2018 tarihli Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre; “İşçilere Ocak ve Temmuz aylarında 5’er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5×2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödenir.” Dolayısıyla işçilerin 5 günlük ikramiyeleri Ocak ayında ödenecek. 2019’UN İLK İLAVE TEDİYESİ DE OCAK’TA Kamu işçileri, 2019 yılında da 52 günlük ikramiyelerini 4 taksit halinde alacaklar. Buna göre 13 günlük ilk ilave tediye ödemesi Ocak ayında yapılacak. Zira yıllardan beri, 6772 sayılı Kanuna göre ödenen ilave tediyelerin ilk taksiti Ocak ayında işçilere yansıtılıyor. Örneğin 2018 ilave tediyesinin ilk taksiti 26 Ocak’ta ödenmişti. Kanun hükmü olan ve Ocak’ta ödenmesi teamül haline gelen ilave tediyenin yine Ocak ayı içinde ödenmesi bekleniyor. Ödemenin hangi gün yapılacağı ise Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kesinlik kazanacak. OCAK’TA İŞÇİLER ZAM DA ALACAK İşçilerin üçüncü kazanımı ise maaş zamları olacak. Bilindiği gibi kadroya geçen işçilerin maaşları, TİS hükümleri kapsamında Ocak ayında yüzde 4 zamlanacak. İşçilerin yeni maaşları, yeni asgari ücret ve yüzde farkları kapsamında tespit edilerek artış sağlanacak. Sonuç itibariyle; işçilere Aralık ve Ocak ayında peş peşe ilave tediye, ikramiye ve maaş zammı yansıtılacak. Böylece yüksek enflasyon nedeniyle bunalan işçiler, bir nebze olsun nefes alma imkanına kavuşacak.  

Kamuiscileri 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.