Kamu çalışanları Platformu bakanı göreve davet etti

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2018 - 17:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 1720+ kez okundu.
 

Kamu çalışanları Platformu bakanı göreve davet etti

Kamu çalışanları Platformu bakanı göreve davet etti
Kamu çalışanları Platformu bakanı göreve davet etti Fatih ÖKSÜZ yaşanılan ve yaşanacak olan tüm sıkıntıları dile getirmeye ve çözüm için her türlü desteğe açık olduklarını bildirdi KİT ler kapsamında çalışan arkadaşlarımızın 2 yıl çalışma şartına tabii tutulacak olup, belli kontenjan dahilinde kadroya alınacak olması büyük bir mağduriyete yol açacaktır. Bir defaya mahsus mevcut çalışanların tamamı kadroya alınmalı,  bu kriterler  bundan sonra istihdam edilecek işçilere uygulanmalıdır. PTT de çalışan taşeron işçilerde KİT kapsamı dahilinde kadroya alınmalıdır. Sosyal tesislerde “ polisevi, öğretmenevi vs.” çalışan arkadaşlarımızda kadroya alınmalıdır. İşkur TYP usulü ile Hastanelere işçi adı altında personel alıyor;  Personel hastanenin farklı bölümlerinde görev yapıyor....  6 veya 9 ay sonra personel tamda işinin ehli oldumu süre bitiyor ve işine son veriliyor...  Bu durumda...  Hem kurum kalifiye elemanlardan oluyor... Hemde işi öğrenen personel belkide bundan sonra hiçbir sağlık kurumunda çalışmayıp öğrendikleriyle işsiz güçsüz başbaşa kalıyor.....  Ve bu kısır döngü böylece devam edip duruyor...  Yani sağlık kurumları tıpkı acemi birliği gibi eğit donat bir köşeye fırlat olarak devam edip duruyor..... Belediye ve İl Özel İdaresinin kendi şirketlerinde istihdam edilen arkadaşlarımız maalesef ilave tediye ödemesinden yararlanamamakta, maaşlarının yatacağı gün belli olmamakta olup tamamen idarecilerin keyfi uygulamalarına bırakılmaktadır. Mağduriyet yaşayan bu arkadaşlarımız da sürekli işçi kadrolarına geçirilmeli, bu mağduriyetler ortadan kalkmalıdır.
Kamu çalışanları Platformu bakanı göreve davet etti

Kamu çalışanları Platformu bakanı göreve davet etti

Fatih ÖKSÜZ yaşanılan ve yaşanacak olan tüm sıkıntıları dile getirmeye ve çözüm için her türlü desteğe açık olduklarını bildirdi

KİT ler kapsamında çalışan arkadaşlarımızın 2 yıl çalışma şartına tabii tutulacak olup, belli kontenjan dahilinde kadroya alınacak olması büyük bir mağduriyete yol açacaktır. Bir defaya mahsus mevcut çalışanların tamamı kadroya alınmalı,  bu kriterler  bundan sonra istihdam edilecek işçilere uygulanmalıdır. PTT de çalışan taşeron işçilerde KİT kapsamı dahilinde kadroya alınmalıdır.

Sosyal tesislerde “ polisevi, öğretmenevi vs.” çalışan arkadaşlarımızda kadroya alınmalıdır.

İşkur TYP usulü ile Hastanelere işçi adı altında personel alıyor; 
Personel hastanenin farklı bölümlerinde görev yapıyor.... 
6 veya 9 ay sonra personel tamda işinin ehli oldumu süre bitiyor ve işine son veriliyor... 
Bu durumda... 
Hem kurum kalifiye elemanlardan oluyor...
Hemde işi öğrenen personel belkide bundan sonra hiçbir sağlık kurumunda çalışmayıp öğrendikleriyle işsiz güçsüz başbaşa kalıyor..... 
Ve bu kısır döngü böylece devam edip duruyor... 
Yani sağlık kurumları tıpkı acemi birliği gibi eğit donat bir köşeye fırlat olarak devam edip duruyor.....

Belediye ve İl Özel İdaresinin kendi şirketlerinde istihdam edilen arkadaşlarımız maalesef ilave tediye ödemesinden yararlanamamakta, maaşlarının yatacağı gün belli olmamakta olup tamamen idarecilerin keyfi uygulamalarına bırakılmaktadır. Mağduriyet yaşayan bu arkadaşlarımız da sürekli işçi kadrolarına geçirilmeli, bu mağduriyetler ortadan kalkmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.