Karşıyaka Belediye Meclisi’nden Başkan Ünsal’a Olağanüstü Toplantı Çağrısı

EGE HABERLERİ 15.08.2024 - 14:48, Güncelleme: 15.08.2024 - 14:48 5476 kez okundu.
 

Karşıyaka Belediye Meclisi’nden Başkan Ünsal’a Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Cumhur İttifakı üyeleri, işçilerin haksız yere işten çıkarılmasını görüşmek üzere olağanüstü meclis toplantısı istedi
Cumhur İttifakı'ndan Karşıyaka Belediyesi’ne Tepki Karşıyaka Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ı, belediye şirketi Kent A.Ş.'den çıkarılan 93 işçinin durumu ile ilgili olağanüstü meclis toplantısı düzenlemeye çağırdı. Cumhur İttifakı üyeleri, işten çıkarılan işçilerin durumunun incelenmesini talep ederken, alınan kararlara karşı olduklarını belirttiler. "Yüz Kızartıcı Suç Maddesinden İşten Atılması Vicdana Sığmaz" Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, işten çıkarmaların "25/2 yüz kızartıcı suç" maddesinden yapılmasını eleştirdi. Ünal, “Kent A.Ş'de görevli ve içlerinde 20-25 yıllık belediye çalışanı olan 93 işçinin işten atılması, üstelik 25/2 gibi 'yüz kızartıcı suçlar' maddesinden atılması ne vicdana ne de ahlaka sığmamaktadır. Bu maddeden 93 kişiyi işten atamazsınız. Bu demek oluyor ki bir daha işe girmeyin, tazminat alamayın ve aç kalın” ifadelerini kullandı. "Sosyal Belediyecilik Anlayışına Sığmıyor" Olağanüstü meclis çağrısının imzalı dilekçesi ile Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a iletildiğini belirten Hasan Ünal, “Bizde Karşıyaka Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak, bugün aşağıda imzalı dilekçemizle, Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya davet ettik. Hak, hukuk ve adalet deyip insanların geri dönüşümsüz iş akdini sonlandırmak, ne hakka ne hukuka ne de adalete sığmamaktadır. Nerede kaldı sosyal belediyeciliğiniz!” şeklinde konuştu. İşçilerin İşten Çıkarılması Konusunda Gerginlik Sürüyor Karşıyaka Belediyesi’nde Kent A.Ş.’den çıkarılan işçiler meselesi, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri tarafından sıkça gündeme getiriliyor. Başkan Yıldız Ünsal’ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merakla beklenirken, meclis üyeleri, olağanüstü toplantıda bu konunun detaylı bir şekilde ele alınmasını talep ediyorlar. İşten Çıkarılan İşçilerin Geleceği Karşıyaka Belediyesi’nin aldığı işten çıkarma kararı, sadece Cumhur İttifakı tarafından değil, birçok kesimden tepki çekti. 20-25 yıllık belediye çalışanlarının bir anda işsiz kalması, ailelerini de zor duruma düşürdü. Bu işçilerin geleceği konusunda belirsizlik sürerken, Belediye Meclisi’nden çıkacak karar merakla bekleniyor. Karşıyaka Belediye Meclisi Toplantısı Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın, Cumhur İttifakı’nın bu çağrısına nasıl bir yanıt vereceği ve belediyenin işten çıkarılan işçilerle ilgili atacağı adımlar, Karşıyaka kamuoyunda büyük bir merakla takip ediliyor. Meclis toplantısında alınacak kararların, belediyenin işten çıkarma politikalarını ve işçilerin geleceğini nasıl etkileyeceği konusunda soru işaretleri devam ediyor.
Cumhur İttifakı üyeleri, işçilerin haksız yere işten çıkarılmasını görüşmek üzere olağanüstü meclis toplantısı istedi

Cumhur İttifakı'ndan Karşıyaka Belediyesi’ne Tepki

Karşıyaka Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ı, belediye şirketi Kent A.Ş.'den çıkarılan 93 işçinin durumu ile ilgili olağanüstü meclis toplantısı düzenlemeye çağırdı. Cumhur İttifakı üyeleri, işten çıkarılan işçilerin durumunun incelenmesini talep ederken, alınan kararlara karşı olduklarını belirttiler.

"Yüz Kızartıcı Suç Maddesinden İşten Atılması Vicdana Sığmaz"

Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, işten çıkarmaların "25/2 yüz kızartıcı suç" maddesinden yapılmasını eleştirdi. Ünal, “Kent A.Ş'de görevli ve içlerinde 20-25 yıllık belediye çalışanı olan 93 işçinin işten atılması, üstelik 25/2 gibi 'yüz kızartıcı suçlar' maddesinden atılması ne vicdana ne de ahlaka sığmamaktadır. Bu maddeden 93 kişiyi işten atamazsınız. Bu demek oluyor ki bir daha işe girmeyin, tazminat alamayın ve aç kalın” ifadelerini kullandı.

" Sosyal Belediyecilik Anlayışına Sığmıyor"

Olağanüstü meclis çağrısının imzalı dilekçesi ile Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a iletildiğini belirten Hasan Ünal, “Bizde Karşıyaka Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak, bugün aşağıda imzalı dilekçemizle, Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya davet ettik. Hak, hukuk ve adalet deyip insanların geri dönüşümsüz iş akdini sonlandırmak, ne hakka ne hukuka ne de adalete sığmamaktadır. Nerede kaldı sosyal belediyeciliğiniz!” şeklinde konuştu.

İşçilerin İşten Çıkarılması Konusunda Gerginlik Sürüyor

Karşıyaka Belediyesi’nde Kent A.Ş.’den çıkarılan işçiler meselesi, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri tarafından sıkça gündeme getiriliyor. Başkan Yıldız Ünsal’ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merakla beklenirken, meclis üyeleri, olağanüstü toplantıda bu konunun detaylı bir şekilde ele alınmasını talep ediyorlar.

İşten Çıkarılan İşçilerin Geleceği

Karşıyaka Belediyesi’nin aldığı işten çıkarma kararı, sadece Cumhur İttifakı tarafından değil, birçok kesimden tepki çekti. 20-25 yıllık belediye çalışanlarının bir anda işsiz kalması, ailelerini de zor duruma düşürdü. Bu işçilerin geleceği konusunda belirsizlik sürerken, Belediye Meclisi’nden çıkacak karar merakla bekleniyor.

Karşıyaka Belediye Meclisi Toplantısı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın, Cumhur İttifakı’nın bu çağrısına nasıl bir yanıt vereceği ve belediyenin işten çıkarılan işçilerle ilgili atacağı adımlar, Karşıyaka kamuoyunda büyük bir merakla takip ediliyor. Meclis toplantısında alınacak kararların, belediyenin işten çıkarma politikalarını ve işçilerin geleceğini nasıl etkileyeceği konusunda soru işaretleri devam ediyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.