Karşıyaka Belediyesi, Yaşlı Dostu Şehirler İçin İş Birliklerini Güçlendirdi

EGE HABERLERİ 04.10.2024 - 14:32, Güncelleme: 04.10.2024 - 20:53 843 kez okundu.
 

Karşıyaka Belediyesi, Yaşlı Dostu Şehirler İçin İş Birliklerini Güçlendirdi

Başkan Ünsal: “Yaşlı dostu hizmetlerle yaşam kalitesini yükselteceğiz.”
Karşıyaka Belediyesi, ileri yaştaki vatandaşlara yönelik projelerde iş birliğini sürdürdüğü Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ve Ege Geriatri Derneği ile protokollerini yeniledi. İmzalanan protokollerle, belediyenin Gündüz Yaşam Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi gibi projeleri daha da etkin hale getirilecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu iş birliklerinin Karşıyaka’yı “Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı”na taşıyacağına inandığını belirterek, derneklere katkılarından dolayı teşekkür etti. İş Birlikleri Güçleniyor Karşıyaka’da yaşayan yaşlı vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bu iş birlikleri, düzenlenen törenle tekrar imzalandı. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Sevnaz Şahin, Şube Koordinatörü Belgin Karavaş ve Ege Geriatri Derneği Başkanı Psikolog Mevlüt Ülgen katıldı. Ünsal, iş birliğinin Karşıyaka’nın sosyal hizmetlerde daha ileriye taşınması adına önem taşıdığını ifade etti. Ulusal ve Uluslararası Projeler Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ile yapılan protokolle, Alzheimer hastaları ve yakınlarına yönelik eğitimler, seminerler ve uluslararası projelerle destek verilmeye devam edilecek. Bu iş birliği kapsamında ayrıca Gündüz Yaşam Merkezi Danışma Kurulu oluşturulacak ve Karşıyaka Kent Konseyi, Alzheimer hasta yakınları ve ilgili meslek odaları temsilcileri bu kurulda yer alacak. Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı’na Katılım Karşıyaka Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği arasında imzalanan diğer protokol ise Dünya Sağlık Örgütü’nün “Yaşlı Dostu Şehirler Rehberi”nde belirtilen hedeflerin uygulanmasını amaçlıyor. Bu iş birliği ile Karşıyaka, “Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı”na katılma yolunda önemli adımlar atacak. Ayrıca, Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi için derneğin danışmanlık desteği devam edecek ve yaşlılık alanında ulusal ve uluslararası projeler geliştirilecek. Yaşam Kalitesini Yükselteceğiz Başkan Yıldız Ünsal, “Karşıyakalı büyüklerimizin yaşam kalitesini artırmak için derneklerle iş birliklerimizi daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Gündüz Yaşam Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi gibi projelerde bu değerli iş birliğiyle ilerlemekten mutluyuz” dedi.    
Başkan Ünsal: “Yaşlı dostu hizmetlerle yaşam kalitesini yükselteceğiz.”

Karşıyaka Belediyesi, ileri yaştaki vatandaşlara yönelik projelerde iş birliğini sürdürdüğü Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ve Ege Geriatri Derneği ile protokollerini yeniledi. İmzalanan protokollerle, belediyenin Gündüz Yaşam Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi gibi projeleri daha da etkin hale getirilecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu iş birliklerinin Karşıyaka’yı “Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı”na taşıyacağına inandığını belirterek, derneklere katkılarından dolayı teşekkür etti.

İş Birlikleri Güçleniyor

Karşıyaka’da yaşayan yaşlı vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bu iş birlikleri, düzenlenen törenle tekrar imzalandı. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Sevnaz Şahin, Şube Koordinatörü Belgin Karavaş ve Ege Geriatri Derneği Başkanı Psikolog Mevlüt Ülgen katıldı. Ünsal, iş birliğinin Karşıyaka’nın sosyal hizmetlerde daha ileriye taşınması adına önem taşıdığını ifade etti.

Ulusal ve Uluslararası Projeler

Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ile yapılan protokolle, Alzheimer hastaları ve yakınlarına yönelik eğitimler, seminerler ve uluslararası projelerle destek verilmeye devam edilecek. Bu iş birliği kapsamında ayrıca Gündüz Yaşam Merkezi Danışma Kurulu oluşturulacak ve Karşıyaka Kent Konseyi, Alzheimer hasta yakınları ve ilgili meslek odaları temsilcileri bu kurulda yer alacak.

Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı’na Katılım

Karşıyaka Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği arasında imzalanan diğer protokol ise Dünya Sağlık Örgütü’nün “Yaşlı Dostu Şehirler Rehberi”nde belirtilen hedeflerin uygulanmasını amaçlıyor. Bu iş birliği ile Karşıyaka, “Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı”na katılma yolunda önemli adımlar atacak. Ayrıca, Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi için derneğin danışmanlık desteği devam edecek ve yaşlılık alanında ulusal ve uluslararası projeler geliştirilecek.

Yaşam Kalitesini Yükselteceğiz

Başkan Yıldız Ünsal, “Karşıyakalı büyüklerimizin yaşam kalitesini artırmak için derneklerle iş birliklerimizi daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Gündüz Yaşam Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi gibi projelerde bu değerli iş birliğiyle ilerlemekten mutluyuz” dedi.

 

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.