Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tam not aldı

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2019 - 15:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1531+ kez okundu.
 

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tam not aldı

Ramazan Bayramı arefesinde şehit yakınları şehitliklere koşarak dualar etti, mezarlıkları yıkadı. Ramazan Bayramı arefesinde şehitlikler yine doldu taştı. İzmir Kadifekale Hava Şehitliği’ne akın eden şehit yakınları, gözyaşı döktü,...
Ramazan Bayramı arefesinde mezarlıklara adeta akın eden İzmirliler yakınlarının mezarları başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederek mezarlıkların bakımını yaptı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının son günü, bayram arefesinde İzmir merkezdeki Örnekköy Mezarlığı, Doğançay Mezarlığı başta olmak üzere İzmir deki tüm mezarlar  adeta ziyaretçi akınına uğradı. Sabah erken saatlerinde ebediyete intikal eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etmeye başlayan İzmirliler mezar başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Kimi vatandaşlar mezarlıklarda bakım yaparken kimileri de mezarlığın sessizliğinde eski günleri hatırlayarak hüzünlendi.  İzmir Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı halktan tam not aldı  İzmir de tüm mezarlıkların bayram dan önce hazırlıklarını tamamlayan  İzmir Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, arefe günü dahil olmak üzere tüm personeli ile sahada hazırdı.Temizlik ekipleri bayram hazırlıklarını arefe gününe kadar bitirmiş olsa bile yoğunluk sebebi ile özellikle merkez mezarlıklarda hizmetine devam etti . Yogun ziyaretler esnasında oluşabilecek her türlü sıkıntı için ekiplerini hazır bekleten Mezarlıklar Dairesi halktan tam not aldı. Ramazan Bayramı arefesinde şehit yakınları şehitliklere koşarak dualar etti, mezarlıkları yıkadı. Ramazan Bayramı arefesinde şehitlikler yine doldu taştı. İzmir Kadifekale Hava Şehitliği’ne akın eden şehit yakınları, gözyaşı döktü, dualar okudu, mezarları yıkadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de şehitliklere akın eden şehit yakınları, kabirlere çiçekler bırakarak dua etti. Yakınlarının mezarlarını sulayıp çiçek bırakanlar, gözyaşları içinde dua etti. Kimi şehidinin başında Kur’an okurken, kimi de mezar taşını uzun uzun okşayarak hasret giderdi. Ramazan Bayramı arefesinde teamüller gereği kabristan ziyaretlerinde bulunduğunu ifade eden emekli albay Serdar Arıncı, şehitlikte hiçbir yakını olmamasına rağmen her bayram arefesinde ziyarette bulunduğunu söyledi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için toprağa verdiğimiz bu evlatlarımızı önemli günlerde de anarak ailelerinin yalnız olmadığının bilinmesini istiyoruz” diyen Arıncı, “Özellikle PKK terörü adına 15 Ağustos 1984 akşamı saat 21.35’de Eruh ve Şemdinli baskınıyla hayatını kaybeden, PKK’nın şehit ettiği ilk asker olan Süleyman Aydın’ın da anısına ilk şehidimize sahip çıkarken son şehidimize de sahip çıkacağımızı herkes bilsin istiyorum. Şehitlikte hiçbir yakınım yok. Milli geleneğimiz gereği şehitlerimizi anarak dualarımızı göndermek amacıyla geldik. Her arefe günü bulunduğum yerdeki şehitliği ziyaret etmeyi gelenek haline getirdim” dedi. Konya’dan ziyarete geldiği oğluyla birlikte şehitlik ziyaretine geldiklerini ifade eden Sare Arıncı ise “Buraya gelince daha çok duygulandım. Allah mekanlarını cennet etsin, ailelerine sabırlar versin” diye konuştu.
Ramazan Bayramı arefesinde şehit yakınları şehitliklere koşarak dualar etti, mezarlıkları yıkadı. Ramazan Bayramı arefesinde şehitlikler yine doldu taştı. İzmir Kadifekale Hava Şehitliği’ne akın eden şehit yakınları, gözyaşı döktü,...

Ramazan Bayramı arefesinde mezarlıklara adeta akın eden İzmirliler yakınlarının mezarları başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederek mezarlıkların bakımını yaptı.

11 ayın sultanı Ramazan ayının son günü, bayram arefesinde İzmir merkezdeki Örnekköy Mezarlığı, Doğançay Mezarlığı başta olmak üzere İzmir deki tüm mezarlar  adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Sabah erken saatlerinde ebediyete intikal eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etmeye başlayan İzmirliler mezar başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Kimi vatandaşlar mezarlıklarda bakım yaparken kimileri de mezarlığın sessizliğinde eski günleri hatırlayarak hüzünlendi. 

İzmir Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı halktan tam not aldı 

İzmir de tüm mezarlıkların bayram dan önce hazırlıklarını tamamlayan  İzmir Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, arefe günü dahil olmak üzere tüm personeli ile sahada hazırdı.Temizlik ekipleri bayram hazırlıklarını arefe gününe kadar bitirmiş olsa bile yoğunluk sebebi ile özellikle merkez mezarlıklarda hizmetine devam etti .

Yogun ziyaretler esnasında oluşabilecek her türlü sıkıntı için ekiplerini hazır bekleten Mezarlıklar Dairesi halktan tam not aldı.

Ramazan Bayramı arefesinde şehit yakınları şehitliklere koşarak dualar etti, mezarlıkları yıkadı.

Ramazan Bayramı arefesinde şehitlikler yine doldu taştı. İzmir Kadifekale Hava Şehitliği’ne akın eden şehit yakınları, gözyaşı döktü, dualar okudu, mezarları yıkadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de şehitliklere akın eden şehit yakınları, kabirlere çiçekler bırakarak dua etti.

Yakınlarının mezarlarını sulayıp çiçek bırakanlar, gözyaşları içinde dua etti. Kimi şehidinin başında Kur’an okurken, kimi de mezar taşını uzun uzun okşayarak hasret giderdi.

Ramazan Bayramı arefesinde teamüller gereği kabristan ziyaretlerinde bulunduğunu ifade eden emekli albay Serdar Arıncı, şehitlikte hiçbir yakını olmamasına rağmen her bayram arefesinde ziyarette bulunduğunu söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için toprağa verdiğimiz bu evlatlarımızı önemli günlerde de anarak ailelerinin yalnız olmadığının bilinmesini istiyoruz” diyen Arıncı, “Özellikle PKK terörü adına 15 Ağustos 1984 akşamı saat 21.35’de Eruh ve Şemdinli baskınıyla hayatını kaybeden, PKK’nın şehit ettiği ilk asker olan Süleyman Aydın’ın da anısına ilk şehidimize sahip çıkarken son şehidimize de sahip çıkacağımızı herkes bilsin istiyorum. Şehitlikte hiçbir yakınım yok. Milli geleneğimiz gereği şehitlerimizi anarak dualarımızı göndermek amacıyla geldik. Her arefe günü bulunduğum yerdeki şehitliği ziyaret etmeyi gelenek haline getirdim” dedi.

Konya’dan ziyarete geldiği oğluyla birlikte şehitlik ziyaretine geldiklerini ifade eden Sare Arıncı ise “Buraya gelince daha çok duygulandım. Allah mekanlarını cennet etsin, ailelerine sabırlar versin” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.