Pancar üreticilerine yaş küspe desteği

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2019 - 11:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1937+ kez okundu.
 

Pancar üreticilerine yaş küspe desteği

Pancar Üreticilerine Yaş Küspe Desteği
Kütahya Şeker Fabrikası tarafından Hisarcıklı pancar üreticilerine yaklaşık 24 ton yaş pancar küspesi dağıtılacağı bildirildi. Pancar üreticilerinden Kadir Akpınar, Kütahya Şeker Fabrikası tarafından teslim ettikleri her 1 ton pancar karşılığı 200 kilo yaş pancar küspesi verildiğini belirterek" Besicilikle uğraşan üreticiler küspeyi hayvan yemi olarak kullanırken, küspeye ihtiyacı olmayan üreticiler ise tonunu 200 liradan besicilere satmaktadırlar. Şeker pancarı küspesinin sindirim derecesi yüksek ve maliyeti düşüktür. Bu nedenle pancar küspesi saman ve türlerinin hayvanlar tarafından daha kolay tüketilmesine yardımcı olduğundan besiciler tarafından tercih edilmektedir. Son dönemlerdeki yem ve saman fiyatlarının yüksekliği göz önüne alınacak olursa, pancar küspesi hayvan beslemede üreticilere büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.
Pancar Üreticilerine Yaş Küspe Desteği

Kütahya Şeker Fabrikası tarafından Hisarcıklı pancar üreticilerine yaklaşık 24 ton yaş pancar küspesi dağıtılacağı bildirildi.

Pancar üreticilerinden Kadir Akpınar, Kütahya Şeker Fabrikası tarafından teslim ettikleri her 1 ton pancar karşılığı 200 kilo yaş pancar küspesi verildiğini belirterek" Besicilikle uğraşan üreticiler küspeyi hayvan yemi olarak kullanırken, küspeye ihtiyacı olmayan üreticiler ise tonunu 200 liradan besicilere satmaktadırlar. Şeker pancarı küspesinin sindirim derecesi yüksek ve maliyeti düşüktür. Bu nedenle pancar küspesi saman ve türlerinin hayvanlar tarafından daha kolay tüketilmesine yardımcı olduğundan besiciler tarafından tercih edilmektedir. Son dönemlerdeki yem ve saman fiyatlarının yüksekliği göz önüne alınacak olursa, pancar küspesi hayvan beslemede üreticilere büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.